Edison Odesláno 1. leden 2010 Odesláno 1. leden 2010 No.. nechat si tak \"velkou\" mezeru je sice rozumné, leč vždy se najde blb, co Tebe předjede i se svou rozsvícenou zadní mlhou a nejen že Ti zkrátí Tebou udržovanou \"bezpečnou\" vzdálenost na polovinu, ale zase Ti bude šajnit do xichu... Ach jo... A navíc nebude sám... :-(( Nechávat si bezpečnou vzdálenost se nevyplácí... :-((( Citovat
Edison Odesláno 1. leden 2010 Odesláno 1. leden 2010 Nemluvě o tomk, že se to předpisem určit dá... Myslím, že snad v D to maj stanovený na viditelnou vzdálenost, kdy to zapnout... Zrovna tak na dálnici snad omezujou za určitých povětrnostních podmínek rychlost na 50... Snad to někdo upřesní... nebo vyvrátí... :-) Citovat
ozzy56 Odesláno 1. leden 2010 Odesláno 1. leden 2010 ano,blb se vždycky najde,ale když si myslí,že ho zdržuju a on v té mlze pojede rychleji,tak ho nechám a zase si udělám mezeru--ona ta mlha není zase tak často a už jsem na cestách něco viděl...,takže mi nevadí přijet o hodinu později a zdravý... Citovat
ozzy56 Odesláno 1. leden 2010 Odesláno 1. leden 2010 ano mají to jinak,ale řešíme situaci v česku Citovat
Edison Odesláno 1. leden 2010 Odesláno 1. leden 2010 Někdy je jich ale tolik, že bych nedělal nic jinýho, než mezery... Taky mám najeto celkem dost. jestlůi se 300 tisícům po celý Evropě dá říkat dost (někdy mi přijde, že nikdy není dost zkušeností). A stejně jako Ty preferuji zdraví před časem... :-) Citovat
OK406 Odesláno 1. leden 2010 Odesláno 1. leden 2010 Edison: neboj, se, že bych neuspěl. Věř mi, že ano! Však se vždy vychází ze základu dikce zákona. Jinak otázka byla, zda-li použít či nepoužít zadní mlhové světlo při ízdě v koloně. Např. mlha ve městě a stojíte na světelné křižovatce. Je mlha.Budete mít zapnutou zadní mlhovku??? Citovat
.mycTD Odesláno 1. leden 2010 Odesláno 1. leden 2010 jasne, jeste reste treba parkovani s mlhovkou... kazdej soudnej clovek vi, ze na tech s*ackach, co ted panuji na silnici, se auto pri rychlosti nad 50kmh ztrati a je treba pouzivat mlhovky. pokud se mi nekdo nalepi na kufr, tak je to jeho problem. btw. je zajimave, kolik jsem dnes potkal aut uplne bez svetel. Citovat
Edison Odesláno 2. leden 2010 Odesláno 2. leden 2010 Původně zaslal: OK406 Edison: neboj, se, že bych neuspěl. Věř mi, že ano! Však se vždy vychází ze základu dikce zákona. Jinak otázka byla, zda-li použít či nepoužít zadní mlhové světlo při ízdě v koloně. Např. mlha ve městě a stojíte na světelné křižovatce. Je mlha.Budete mít zapnutou zadní mlhovku??? No právě... Je stanovená obecná povinnost neohrozit. Dále je konkretizována povinnost, co za jakých podmínek musíš udělat pro dosažení výše uvedeného. Tím myslíš ten \"základ dikce záíkona\"? Já nejsem právník, ale logika mi to tak říká. A k Tvému dotazu: Ano, budu mít zaplou mlhovku, protože mi to zákon jasně a bezvýhradně ukládá. Nerozlišuje město/mimoměsto, stání/jízda, semafor/nesemafor... [upravil dne 2.1.2010 Edison] Citovat
OK406 Odesláno 2. leden 2010 Odesláno 2. leden 2010 Původně zaslal: Edison Původně zaslal: OK406 Edison: neboj, se, že bych neuspěl. Věř mi, že ano! Však se vždy vychází ze základu dikce zákona. Jinak otázka byla, zda-li použít či nepoužít zadní mlhové světlo při ízdě v koloně. Např. mlha ve městě a stojíte na světelné křižovatce. Je mlha.Budete mít zapnutou zadní mlhovku??? No právě... Je stanovená obecná povinnost neohrozit. Dále je konkretizována povinnost, co za jakých podmínek musíš udělat pro dosažení výše uvedeného. Tím myslíš ten \"základ dikce záíkona\"? Já nejsem právník, ale logika mi to tak říká. A k Tvému dotazu: Ano, budu mít zaplou mlhovku, protože mi to zákon jasně a bezvýhradně ukládá. Nerozlišuje město/mimoměsto, stání/jízda, semafor/nesemafor... [upravil dne 2.1.2010 Edison] Pokud budeš mít zapnuté zadní mlhvá světla jak píšeš na staní na semaforu, v koloně, v souvyslé řadě apod. tak se dopouštíš porušení výše zmiňovaného ustanovení zákona a §§ znění. A logika a právo ??? To je jako být či nebýt práví se .... Citovat
MatrixChose Odesláno 2. leden 2010 Odesláno 2. leden 2010 Edison: Nic proti, ale jsem rád, že nebydlíme ve stejném městě. To mě totiž dokáže \"nadchnout\" když mi někdo přede mnou ve městě, kde máme 40 km/h (a jezděj i 25 - 30 km/h) vypaluje mlhovkama oči a blikání je k ničemu. U pár aut s malými světly (z hlavy Transporter T4, Ford KA, ..) je to pěkně nebezpečný protože člověk pak ani neví, jestli brzdí nebo ne a i to samý když ti takhle někdo vypaluje oko tak pak pomaleji na ty brzdový reauguješ, není tam taková změna svitu jako z obrysovek. Mlhovky určitě jo, ale fakt s hlavou jako všechno a nejenom tupě poslocuhat vyhlášku. Pokud jsi nic nesepsal, nemělo by z toho nic bejt. Citovat
Edison Odesláno 2. leden 2010 Odesláno 2. leden 2010 Ale tak je to vcelku jasný... O tom používání mozgu píšu přeci pořád.. Já jsem to napsal tak, jak to praví zákon... Proto by mě zajímal ten par., který bych podle OK406 porušil. S tím svitem do jisté míry souhlasím, do jisté nikoli... Je tu totiž dost aut, u kterých je mlhovka jen jedna jen na jedné straně (např. P406, pokud do toho někdo neprovádí NEHOMOLOGOVANÉ úpravy ;-)). V těchto případech nevidím problém s odlišením od brzdovek. Opět píšu, že jediná potíž je v pojmu \"mlha\", který není nijak vymezen. Vlastně je tu ještě druhá potíž, kterou jsi zcela správně naznačil: Ne zřídka v našich zákonech existují ustanovení, která pokud budem používat zdravý selský rozum vedou k porušení zákona a v konečném důsledku mohou vést ke značnému prodražení používání mozku... :-( Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.