veka_GTi-6 Odesláno 11. únor 2011 Odesláno 11. únor 2011 hodne informaci se dozvis primo ve specifikacich FIA, celkem se meni, takze pokud neni potreba, tak se da ram postavit i podle starsich specifikaci, ktery muze byt ve vysledku lehci, ale taky treba trochu mene bezpecny. jinak v tech specifikacich je nekolik variant takze vysledne usporadani muzes pro jednoduchost okopirovat , ale kdyz si ho posatvis sam, tak to samo nebudes mit homologaci, asi by sla ziskat, ale nevim jestli by to ve vysledku nebylo levnejsi a jednodussi nechat si to postavit firmou co se tim zabyva. taky zalezi na pravidlech zavodu, co oni pozaduji Citovat
derek Odesláno 11. únor 2011 Autor Odesláno 11. únor 2011 Tím pádem je to vyřešené,když to nejde zapsat do TP.. Já už jsem si jeden rám stavěl do suzuki a myslím že bohatě stačí,důležité je aby byl pokud možno na co nejvíce místech přivařen ke karoserii,a tím ji hodně vyztuží a zlepší jízdní vlastnosti. Jde o to spíš,že někde ty ohyby nebyly tak hezké jak od renomovaných výrobců,protože jsem to dělal na vodařské ohýbačce a ta ma jiné kopyta,respektive průměry trubek.... Možná nechám vyrobit kopyta na průměr trubky ze kterých budu rám dělat a ještě je naplním sklářským pískem a bude to ok,a hlavně dnes už bych ten rám stavěl zase jinak než první - člověk se má pořád co učit.. No a pokud vezmu cenu 17 000.- to si za to raději koupím LSD .. A jelikož se rally jezdit nechystám,a ani republiku ta si myslím že postačí i samo domo rám,bez homologace.Čerpat nápady jde dneska velmi dobře,na internetu je toho mnoho. Citovat
derek Odesláno 11. únor 2011 Autor Odesláno 11. únor 2011 ja asi este z ramom pockam vrchy chcem len skusit a potom sa uvidi.... ale dobry ram si spravis aj doma,len treba ho odniekoho okopirovat:P ty zvody-sem videl ze robia 4-2-1 kdezto 2-1 sa spajaju niekde okolo povodneho stredove tlmicu..... No ty svody mě právě celkem dost zaujali GHlavně by to chtělo obětního beránka kdo zainvestuje a pozná kolik to udělá :-) Ale pravda že i pan vančík hodně laboruje s výfuky,a říka že to může na závodním motoře udělat i 30 koní !!! Citovat
veka_GTi-6 Odesláno 12. únor 2011 Odesláno 12. únor 2011 tady se muzes mrknout na kamosovu DIPLOMKU co delal loni, je to uprava starsiho zavodniho ramu podle novych FIA specifikaci, porovnani pevnosti a hmotnosti jednotlivych variant, snad ti to jako inspirace pomuze Citovat
derek Odesláno 12. únor 2011 Autor Odesláno 12. únor 2011 tady se muzes mrknout na kamosovu DIPLOMKU co delal loni, je to uprava starsiho zavodniho ramu podle novych FIA specifikaci, porovnani pevnosti a hmotnosti jednotlivych variant, snad ti to jako inspirace pomuze No super práce,je to perfektně zpracované - je tam úplně všechno,jen ty hmotnosti jsou dost veliké (protože to jsou rámy s maximální ochranoua spousty trubek..) Ale díky za to,určitě to poslouží nejenom mě. Citovat
derek Odesláno 14. únor 2011 Autor Odesláno 14. únor 2011 Sháním materiál na výrobu rámu,prosím o pomoc pokud někdo umí sehnat,nebo ví kde. Trubku bezešvou taženou o průměru 45mm a 2,5mm síla stěny a to bud ocel třídy 11 373,nebo 25CrMo4 (1.7218). Díky všem za odkazy či info.. Citovat
thoy_GTi 6 Odesláno 14. únor 2011 Odesláno 14. únor 2011 A co neco takovyho... http://www.kondor.cz/trubky--kolena_30_37.php [upravil dne 14/2/11 10:39 thoy_GTi 6] Citovat
derek Odesláno 14. únor 2011 Autor Odesláno 14. únor 2011 A co neco takovyho... http://www.kondor.cz/trubky--kolena_30_37.php [upravil dne 14/2/11 10:39 thoy_GTi 6] Tady tyto stránky jsem všechny prošel,ale není to ocel dle specifikace.. Obyč tažené bezešvé trubky jsem už kupoval ve feroně - takže to není problém,spíš jsem myslel tady ty co jsou v popisu. Citovat
thoy_GTi 6 Odesláno 14. únor 2011 Odesláno 14. únor 2011 :)to parooon, sem tam kupoval jen jekly... Kdyby me neco napadlo, dam jeste vedet Citovat
derek Odesláno 14. únor 2011 Autor Odesláno 14. únor 2011 Tak klikovky jsou už doma Vzváženo do 0,5g... Citovat
derek Odesláno 14. únor 2011 Autor Odesláno 14. únor 2011 A vrtalo se a vrtalo,je vidět že to chtělo řádně .. Citovat
Hasis Odesláno 15. únor 2011 Odesláno 15. únor 2011 nemas s toho setrvaku strach? potom, co jsem si precetl todle, bych asi do vasich aut nesedl http://www.tuningforum.cz/viewtopic.php?f=33&t=75604&start=60 Citovat
derek Odesláno 15. únor 2011 Autor Odesláno 15. únor 2011 nemas s toho setrvaku strach? potom, co jsem si precetl todle, bych asi do vasich aut nesedl http://www.tuningforum.cz/viewtopic.php?f=33&t=75604&start=60 Já se toho nebojím .. Všichni motoráři,co dělají závodní auta to vyvažují takhle a zatím to všem funguje. Hlavně aby ojnice s pístama vážili stejně a pak je to fuk,proč dovažovat klikovku kvůli rozváženým pístům ?? Ale to je jedno co kdo kde píše,stejně ti to nikdo jinač neudělá,tak co řešit.. Navíc když to vydrží i škoda,která má ze seriových 55kw přes 140kw - relativně starý motor a funguje dobře na tady tohle vyvážení... ,nebo sériová suzuki swift na sériový spodek s jinými písty a má ze 100 koní 200 !! Něco na tom bude ale já to řešit nebudu .... Citovat
Hasis Odesláno 15. únor 2011 Odesláno 15. únor 2011 ja nemyslim vyvazeni. na to jsem vubec nenarazel. spis ten brutalne odlehceny setrvak a ty diry v nem [upravil dne 15.2.2011 21:38 Hasis] Citovat
306gti6 Odesláno 15. únor 2011 Odesláno 15. únor 2011 jen on neni odlehceny nejak \"brutalne\" je lehci cca o 1Kg ze seriovych 6,7Kg... a je odlehcovany na okraji kde uz neni zadny tah/tlak.... [upravil dne 15/2/11 20:44 306gti6] Citovat
derek Odesláno 15. únor 2011 Autor Odesláno 15. únor 2011 a ty vyvrtane diry? Neboj mezi těma dírama je dost materiálu,a navíc je vtom místě šílene tlustý asi 1,5cm.. takže pohoda.. ty jsi asi neviděl ještě loukotový setrvačník co .. zítra ti vyfotím suzuku jak to má kamarád a po roce si řekneme zdali to vydrželo či ne. Citovat
Hasis Odesláno 15. únor 2011 Odesláno 15. únor 2011 ok budu ti verit ale udelat bych si to asi nenechal:D Citovat
Jeny Odesláno 15. únor 2011 Odesláno 15. únor 2011 já myslim, že Hasis to myslel tak, že tima dírama porušíte vlákna materiálu a vzniknou napěťový vruby. Citovat
derek Odesláno 15. únor 2011 Autor Odesláno 15. únor 2011 já myslim, že Hasis to myslel tak, že tima dírama porušíte vlákna materiálu a vzniknou napěťový vruby. Nevím nejsem študovaný tady v těhle věcech,ale není to z moje hlavy -viz. příloha -takže budu věřit že to vydrží.. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.