Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Rally slalom Biskupice 16.10 Evo - (306 Maxi)

Recommended Posts

Odesláno

hodne informaci se dozvis primo ve specifikacich FIA, celkem se meni, takze pokud neni potreba, tak se da ram postavit i podle starsich specifikaci, ktery muze byt ve vysledku lehci, ale taky treba trochu mene bezpecny. jinak v tech specifikacich je nekolik variant takze vysledne usporadani muzes pro jednoduchost okopirovat ;), ale kdyz si ho posatvis sam, tak to samo nebudes mit homologaci, asi by sla ziskat, ale nevim jestli by to ve vysledku nebylo levnejsi a jednodussi nechat si to postavit firmou co se tim zabyva. taky zalezi na pravidlech zavodu, co oni pozaduji

Odesláno

Tím pádem je to vyřešené,když to nejde zapsat do TP..:(

Já už jsem si jeden rám stavěl do suzuki a myslím že bohatě stačí,důležité je aby byl pokud možno na co nejvíce místech přivařen ke karoserii,a tím ji hodně vyztuží a zlepší jízdní vlastnosti. Jde o to spíš,že někde ty ohyby nebyly tak hezké jak od renomovaných výrobců,protože jsem to dělal na vodařské ohýbačce a ta ma jiné kopyta,respektive průměry trubek....

Možná nechám vyrobit kopyta na průměr trubky ze kterých budu rám dělat a ještě je naplním sklářským pískem a bude to ok,a hlavně dnes už bych ten rám stavěl zase jinak než první - člověk se má pořád co učit..

No a pokud vezmu cenu 17 000.- to si za to raději koupím LSD .. :D

A jelikož se rally jezdit nechystám,a ani republiku ta si myslím že postačí i samo domo rám,bez homologace.Čerpat nápady jde dneska velmi dobře,na internetu je toho mnoho.

Odesláno
ja asi este z ramom pockam vrchy chcem len skusit a potom sa uvidi....

ale dobry ram si spravis aj doma,len treba ho odniekoho okopirovat:P

ty zvody-sem videl ze robia 4-2-1 kdezto 2-1 sa spajaju niekde okolo povodneho stredove tlmicu.....

No ty svody mě právě celkem dost zaujali :super

GHlavně by to chtělo obětního beránka kdo zainvestuje a pozná kolik to udělá :-)

Ale pravda že i pan vančík hodně laboruje s výfuky,a říka že to může na závodním motoře udělat i 30 koní !!!:super

Odesláno
tady se muzes mrknout na kamosovu DIPLOMKU co delal loni, je to uprava starsiho zavodniho ramu podle novych FIA specifikaci, porovnani pevnosti a hmotnosti jednotlivych variant, snad ti to jako inspirace pomuze ;)

No super práce,je to perfektně zpracované - je tam úplně všechno,jen ty hmotnosti jsou dost veliké (protože to jsou rámy s maximální ochranoua spousty trubek..):super

Ale díky za to,určitě to poslouží nejenom mě. :papa

Odesláno

Sháním materiál na výrobu rámu,prosím o pomoc pokud někdo umí sehnat,nebo ví kde. Trubku bezešvou taženou o průměru 45mm a 2,5mm síla stěny a to bud ocel třídy 11 373,nebo 25CrMo4 (1.7218). Díky všem za odkazy či info..:super

Odesláno
nemas s toho setrvaku strach? potom, co jsem si precetl todle, bych asi do vasich aut nesedl

http://www.tuningforum.cz/viewtopic.php?f=33&t=75604&start=60

Já se toho nebojím .. :D

Všichni motoráři,co dělají závodní auta to vyvažují takhle a zatím to všem funguje. Hlavně aby ojnice s pístama vážili stejně a pak je to fuk,proč dovažovat klikovku kvůli rozváženým pístům ??

Ale to je jedno co kdo kde píše,stejně ti to nikdo jinač neudělá,tak co řešit.. Navíc když to vydrží i škoda,která má ze seriových 55kw přes 140kw - relativně starý motor a funguje dobře na tady tohle vyvážení... :super ,nebo sériová suzuki swift na sériový spodek s jinými písty a má ze 100 koní 200 !!

Něco na tom bude ale já to řešit nebudu ....:aut

Odesláno

jen on neni odlehceny nejak \"brutalne\" je lehci cca o 1Kg ze seriovych 6,7Kg...

a je odlehcovany na okraji kde uz neni zadny tah/tlak....

[upravil dne 15/2/11 20:44 306gti6]

Odesláno
a ty vyvrtane diry?:D

Neboj mezi těma dírama je dost materiálu,a navíc je vtom místě šílene tlustý asi 1,5cm.. takže pohoda.. ty jsi asi neviděl ještě loukotový setrvačník co ..:D zítra ti vyfotím suzuku jak to má kamarád a po roce si řekneme zdali to vydrželo či ne. :P

Odesláno
já myslim, že Hasis to myslel tak, že tima dírama porušíte vlákna materiálu a vzniknou napěťový vruby.

Nevím nejsem študovaný tady v těhle věcech,ale není to z moje hlavy -viz. příloha -takže budu věřit že to vydrží..:)

post-22132-1410961555411_thumb.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...