Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

zdravim,

Mam 306 2,0 HDi 2001. Asi pred pol rokom mi zacalo pukat na pravej prednej naprave, hlavne pri preradovaní, zrychlovaní a v zákrutách. Už som vymenil silentbloky na ramenach a na motore a robí to stale. Je možne že to budú tlmiče? Lebo ked som bol na ich teste tak mi povedali že su na 60% ešte v poriadku. Inak ked mi vymenili spodný silentblok motora tak ma motor väčšie ortasy, hlavne na volnobehu, palubovka a volant sa dost trasú,je to normalne?

Dakujem

Odesláno

Kedy to je počuť? Pri vytočení volantu, prejazde nerovností, pri priamej jazde, pri rozbehu či brzdení ? Je to pukanie alebo skôr klepot? Napíš podrobnejšiu identifikáciu za akých prevádzkových podmienok lebo inak to môže byť temer všetko čo je na náprave.

Odesláno

Inak ked mi vymenili spodný silentblok motora tak ma motor väčšie ortasy, hlavne na volnobehu, palubovka a volant sa dost trasú,je to normalne?

Dakujem

to chvění není normální,zkontroluj silembloky na motoru,jestli se některej neuvolnil.

to pukaní může byt aj v kineťaku

Odesláno

Zdarec jestly ti po vymene silentbloku zacal motor klepat tak to normalni neni..Jelikoz se silentbloky vymnenuji protoze klepou!...sel bych po tom jestli tam jsou spravny + jestli se menily vsechny...kolikrat se uz stalo ze se vymnenil seden silentblok tak zacal brutalne klepat ten druhej popripade 3ti...potom to muze delat kinetak...to se da odskouset na spojce (v zaberu*s rychlosti * a pak na volno *vyrazeno*)

Lozisko na tlumicich by ti delalo bordel i na myste a bez motoru....

ALE vzhledem k tomu co pises v prvnim prispevku tak bych to vydel na kinetak popripade diferak...

Docela pekne se da odskousel kinetak bo diferak kdyz si auto das napul do garaze a zvednes jen to kolo ktery boucha druhy nechas na zemi...pak nasartujes a das si tam treba 3ku.. a poustej pomalu spojku..jelikoz jedno kolo bude ve vzduchu tak se zacne protacet krasne na volno.....pak uz jen poslouchas ozvenu z garaze... a zase zaradit,vyradit...

Tesko rict :myslim vzhledem k tomu ze tu nemas napsany kolik to ma nalitany..kazdopadne na jedne 406ce 1,8 uz sme delaly lozisko na diferaku a tet porad lita jak nova (175tkm)

Odesláno

a v akej cenovej relacii sa pohybuje kinetak a diferak? tem silentblok motora co som menil bol spodný, a ti eostatne 2 su vrchné a tie su plnené olejom a tie sú v poriadku, ale zacalo to tak klepat až po tej výmene toho silentbloku.

Odesláno

jestli to melo primou navaznost na ten silentblok tak nevim co resis :P chybka bude nekde tam.. koukni jetli je tam danej spravnej tip... potom si skontroluj utazeni sroubu kolem toho silenblokem...popripade jestli se kvuli tomu silentbloku sundavaly poloosy tak bych je pretahl.... nevim jak to presne je na HDi.... a tem hornim silentblokum jak si to myslel ze sou plny oleje?

• O 2 měsíce později...
Odesláno

mne to tiez zacalo pukat ale len pri jazde cez zakrutu. tento problem mal uz foter na jeho aute tak som vedel co bude asi na chybe. bol to gulovy cap. na napravu je prichyteny 3 srobmi a na koleso sa nastrci a stiahne. stal 13 euro a bolo po pukanii. to ci je to ono som skusil tak ze som dal auto na zdvihak a skusil potriast kolesom a spodna cast kolesa nie je pevna ale trocha beha.

• O 2 měsíce později...
Odesláno

ja mam podobny proble ale ložiska v hornom uloženi som menil minuli rok a teras my to zase tak divne vrzga ako stara drevena lod ale iba ked idem velmi pomali a točim volantom pomali nadoraz alebo ked pomali prechadzam na chodnik alebo s chodnika tak fak neviem čo tomu je neni tam nič uvolnene a robi to stale z pravej strany

Odesláno

A jaké ložisko jsi tam dal? SKF? Monroe tu u horního uložení nemá dobrou pověst. Mně to mlátí furt, na sebemenší nerovnosti, i když trefím díru (při pomalé jízdě) zadním kolem, tak slyším od předu bouchnutí. Vůbec nezáleží na poloze plynu, takže to asi bude uložení tlumiče. Ale když stojím na místě a točím volantem, je vše OK - takže asi ložisku nic nebude. Nicméně už jsem koupil uložení s ložiskem od SKF, brzy to tam musím dát. Většinou odejdou jenom ložiska, známému ale na P307 odešlo uložení, ložisko nechal stejné.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...