Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dobrý den,mam peugeot 306, predtým som mal v nom stare autoradio na kazety, islo mi zapnut aj ked som nemal kluč v zapalovani a otoceni na 1 , a hralo mi aj ked som vypol motor. Teraz som namontoval nové radio Tokai, zapne sa mi jedine ak je nastartovane alebo ak je klucik na 1, a ak dam dole predný panel tak sa mi vymažu uložene radio stanice, co treba urobit aby mi to nemazalo stanice a aby mi hralo a dalo sa zapnut aj bez klucika v zapalovaní.

Dakujem

Odesláno

určite to bude ono ja som mal presne rovnaky problem:D až na rozdiel že ja som tam original radio nemal hneť jak som kupil auto tak som tam mal radio pioneer a byvali majitel asi nevedel ako to opraviť tak to nehal tak

Odesláno

no tak som už vymenil tie kable . stanice si to pamäta, ale stale sa neda zapnut radio bez toho aby bol klučik v polohe 1 a ked zhasnem motor vypne sa i radio. čo s tým??

Odesláno

Nevím jak u 306, ale 406 má pro pojistku pro rádio v hlavní pojistkovce 2 polohy. Buďto, aby se rádio spínalo až po otočení klíčem nebo je napájený natvrdo.

To vypínání přes klíček má svůj důvod. Aby jsi nezapoměl rádio zaplé a nevyšťavnil baterii. Některá rádia mají i economy mód, že jdou zapnout bez klíče a sama se po 30-60 minutách vypnou.

Odesláno

Jedině měřit. Najít, kde je stálých 12V bez klíčku. Ty jsi zapojil stálých 12V na paměti, ale napájení rádia máš pořád přes klíček. To původní rádio muselo mít napájení bez klíčku. Co ho využít?

Odesláno

No napájení původního rádia připojit na nové. Zkus třeba vyfotit původní a potom nové (samozřejmě myslím zezadu konektory). Určitě máš nějaký návod na to nové rádio. Ještě prosím tě to původní rádio bylo origo nebo neorigo?

[upravil dne 29/12/09 HonzaZ]

Odesláno

no takto , to povodne radio nebolo original , ale už bolo zapojene na ISO konektore, tak som i to nove zapojil na ten istý konektor, ale robilo mi to čo teraz + neukladalo si stanice, ked som vymenil tie kabliky tak si stanice pameta,ale stale nejde zapnut bez klučiku a vypne sa ked zhasnem motor aj ked je klucik na 1. tak co s tým

Odesláno

Napiš co tam bylo za rádio před tím a co jsi tam dal teď.

Ono je taky možný, že to původní rádio mělo na ukládání pamětí a nastavení EEPROMku. Tudíž i při úplném odpojení si to stále pamatovalo, takže mu nevadilo odpojení přes klíč jako tomu novému.

[upravil dne 29/12/09 Dave_k]

Odesláno

Zkus teda aspoň hodit fotku toho kablíku, který má stálé napájení. Jde prostě o to, pokud bude dostatečně dimenzován, tak by se od něj nechala propojit klema na to druhé napájení a máš po starostech.

Odesláno

no predtým tam bolo stare kazetove panasonic a teraz som tam dal Tokai, a ty chces aby som ten kabel v ktorom je staly prud rozdvojil a napojil aj tam aj tam? je taky 3 mm hrubý kablik zložený z vela žiliek a ten druhý je taký isty, nemam tu fotak.

Odesláno

Tak to by mohlo jít. Ještě by bylo dobré zjistit zda a jakou pojistkou je to jištěné, aby ti v případě zkratu nevyhořelo auto.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...