Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

výměna kulového čepu těhlice př. nápravy

Recommended Posts

Odesláno

Zajímalo by mě, jestli musím při výměně kuláku

vyhodit těhlici a nebo ji můžu nechat viset na tlumiči

a ještě ,čím by se dal nahradit originál klíč na kulák ,

nebo čím bych si pomohl.:myslim Díky za rady.

[upravil dne 25/12/09 kroca]

Odesláno

Dolní čep se dá vymontovat na autě, tudíž těhlici vyndavat nemusíš. Pokud nemáš spešl klíč, jde povolit (po odklepnutí zajištění na dvou místech na těhlici) pomocí dvou kladiv nebo tupýho majzlíku a kladiva.

EDIT: Kdybys to neměl tak daleko, mám tady podomácku vyrobenej klíč na spodní kulák z lešenový trubky a dvou (popř. čtyř) malejch kulatinek uvnitř a navařenou velkou matkou (klíč 46) zvenčí.

[upravil dne 25/12/2009 Dundee]

Odesláno

Guľový čap je na kuželi a dá sa demontovať i úderom zboku. Pri tom spodnom ešte šponujem rameno aby som videl kedy povolil. Čap na riadení vyskočí z kužeľa ale spodný je stále pritláčaný ramenom.

Odesláno

Mě to dělali u 405 v servisu, akorát když jsem tam přišel, tak měli vyndanou těhlici i s tlumičem a pérem. Měli to ve svěráku (už nevim za co to drželo) a povolili to obrovskýma sikovkama poklepáním kladivem.

Odesláno

tak nám se to doma nepovedlo ani klukům v práci. Nakonec jsem těhlice odvez do servisu kde s tím měli zkušenosti. Mam pocit že to povolili až pod autogenem. A dej si tam něco kvalitnějšího taovej starline tam bráchovi vydržel 5000km, hold si nedal říct

Odesláno

Mě Starline čep vydržel cca 50 tisíc;) Záleží na kusu- Febi čep mi odešel po 15 tisících:(

Jeden čep jsem taky dostal ven až autogenem, ale to byl extrém, kterej tam navíc frajer v nějaký garáži dostal přes závit:o a dost ho ojebal:grr

Odesláno

ozzy56: Je fakt, že ložisko u toho dostane pořádnej záhul a je potom na výměnu, ale věř tomu, že ti ho v servise po takový demontáži taky nevyměněj (bohužel)...

Odesláno

právě proto jsem to psal--když opravdu nejde povolit (ani s přípravkem),vytáhnu těhlici ven a navařím na kulák velkou matku (čep uřežu fričkou) a pak mi to šlo vždycky ven--počkám chvíli po svařování,až se teplota rozloží a zatím jsem to vždy povolil (je škoda dobrého ložiska a kupovat nové za 1200 kč):myslim

[upravil dne 27/12/09 ozzy56]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...