Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Já mám asi vybráno: http://www.vyzbrojna.cz/eshop/103/7797/ Na jiné stránce jasně píšou: \"... Hasicí schopnost 5A, 34B, 25F, E

Hmotnost hasiva 2 l

Hasivo FUREX CASA roztok

Výtlačný prostředek dusík 1,5Mpa

Teplotní rozsah použití −20 °C ÷ 60 °C

Maximální hmotnost 4,4 Kg

Výška 35cm

Min. doba činnosti 12s

Dostřik hasiva 3m

Tento hasicí přístroj doporučujeme k hašení jedlých tuků a olejů, trub, kuchyní, gastronomických zařízení pod napětím, dále lze použít pro hašení domácností, dopravích prostředků a pod.

Oproti práškovým přístrojům nezanechává škody na hašených předmětech a okolí, proto ho můžeme vřele doporučit všude tam, kde jsou tyhle vlastnosti přínosem při případné likvidaci zahoření...\"

Odesláno

ja vozim prášek, zatim jsem ho nemusel použít, a doufám že nikdy nebudu muset, ve všech služebákách mám prášky, pěna by se mi líbila víc ale když ti to kouří z pod kapoty a ty ji máš jen pootevřít aby se tam nedostalo mnoho vzduchu mám strach že se pěna nedostane tak daleko jako prášek. Už jsem totiž s práškem ale velkým cosi hasil a dosah je mnohem věší jako pěna.

Odesláno

Při dostřiku toho PE2ABF/ETS 3m se mi moc nechce věřit, že by se ta pěna, při určitý expanzi nenacpala kam by bylo třeba... Ta expance může být taky výhoda oproti prášku. By to chtělo vyzkoušet, jak se to chová... Jsem zkoušel jednoho požárníka ukecat k několika testům... ale nějak se jim nechtělo vyhodit pár ticek za zakoupený minimaxy...

Jiank já měl dvě příležitosti použít hasičák... O jednom jsem tu psal... Druhej byl tragickej na R10. Byl u toho kamioňák se 6kg, tak jsem malej nechal bejt...

[upravil dne 26.12.2009 Edison]

Odesláno

To je jasný.. Ale to, co se mi líbí v jinym nedělaj... Ale snad by kilečko naplnili... Přecijen... není to sprej... By to chtělo se někde zeptat... Otázkou pak zase je, jestli menší má smysl... (I když každý má nějaký smysl)...

Odesláno

tim myslim treba tento, ktery je hasebne uplne nekde jinde nez ty vase tintitka :-)

http://www.hasicak.cz/index.php?main_page=product_info&cPath=13_17&products_id=14

ten ma dokonce jen 8 sec dobu pouziti a ucinnost vyssi, ale kam s nim.

s tema co tady ukazujete musite zachytit pozar opravdu v pocatku, coz pri vyndavani z kufru, nebo z pod sedacky ridice nestihnete, bohuzel to je holy fakt.....

proto mame v obchodaku hasicak na kazdym rohu a proto jsou tercem debilnich vandalu, ktery jim strhavaji pecete.......

Odesláno

to jo, ale pomuze, tamto je prd :-), je to jen sichrhajska, ale ne knoflik...

Odesláno

Obecně lze říci, že jakýkoli hasební prostředek je lepší než žádný. Leč jak je vidět, prášek se zdaleka ne na všechno hodí. Matraci v podstatě neuhasil.

Odesláno

V autě ti bude leda u pr..., že neuhasili matraci. V autě mě zajímá především to, jak to dokáže hasit to auto. A už jsem tu \"čest\" bohužel měl, ty kilové spreje jsou leda tak na ozdobu, jediné, co zaúčinkovalo, byl pořádnej prášák, ještě že jej tam tehdy někdo donesl.

Odesláno

Měl jsi čest s pěnou? Proč ji asi hasiči vozej/míchaj? Jediná výhoda prášku je v univerzálnosti. Nic víc... Moderní pěny lze použít i na elektriku do 1000V. A ten PE2ABF je dokonce nemrznoucí do -20 st. Výhoda je, že nezničí tolik, jako prášek.

Odesláno

Hasiči jsou především v úplně jiné situaci, k dispozici toho mají podstatně více než jen malé plivátko do ruky, takže to srovnání je mimo mísu. To za a). A za b), nedělejte si nějaké zvláštní iluze, že když vám začne hořet auto, že toho nějak moc \"zachráníte\" tím, že místo prášku použijete pěnu. Než zaregistrujete požár, zastavíte a dostanete se k hašení, stejně to auto bude už v tu chvíli v podstatě totálka, nebo na hodně drsnou opravu. A že jsem takových aut už měl pod rukama hodně, a i když nehořely dlouho, stejně se většina věcí z nich musela vyházet, pokud se vůbec opravovaly.

Odesláno

Z Tvého vyjádření poněkud vyplývá, že když už začne hořet a nemám s sebou hasičský auto, je zbytečný cokoli dělat. Nemyslím ale, že to tak je. A když mám možnost si vybírat (a slepě nekupovat jen to co mi vnucujou v marketech - prášek), tak se právě zajímám.

Odesláno

Z mého vyjádření především vyplývá, že důležité je to pokud možno uhasit, aby to neshořelo úplně celé, a hlavně z toho vyplývá, že úvahy, jestli tomu nějaký hasební prostředek ublíží více či méně jsou dost zcestné. V první řadě vybírám podle ÚČINNOSTI, aby pak vůbec bylo nad čím uvažovat o případné opravě.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...