Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Včera konečne začala ostrá prevádzka DVB-T, mal by osm byť v oblasti pokrytej signálom. Chcem sa spýtať tých čo to už ma jú dlšie, akú anténu kúpiť? Chcel by som to len v interiéri, stačí obyčajný jednodrôt? Vďaka za postrehy.

Odesláno

Tak ja som to vcera skusal na obycajnu antenu na ktoru sme chytali \"stary\" signal a nic nenaslo :myslim

Netusim kde by mohla byt chyba, signal by mal byt OK v nasej oblasti.

Ale k tvojmu prispevku...hadam by stacila aj nejaka \"obycajna\", zalezi od sily signalu.

Odesláno

Neviem akú máš telku, ale mal si správne vybrané \"pásmo\" pre ladenie? Na mojej mám pásma VHF, UHF, kábel a DVB-T. Tiež som nič nenaladil.

Odesláno

De-facto by DVB-T signál měla přijímat jakákoli TV ANT pro IV. a V. pásmo. Obligátní \"matrace\", nebo \"X-color\" obecně vyhovují. Ale nastává potíž v hustší zástavbě, protože je zahlcen signály GSM. Tam je potřeba dvát na to, aby vybraná ANT vyhovovala těmto podmínkám. Obecně opět platí, že DVB-T ANT vybavené zesilovači mívají zabudovaný filtry proti GSM signálům.

Jinak jestli na TV byl signál vlastního DVB-T přijímače, problém v TV bych rozhodně nehledal.

[upravil dne 23.12.2009 Edison]

Odesláno
Původně zaslal: 306gti6

Na obycajnu analogovu nechytis nic...

Tato DVB-T antena stji cca 10€....

To se hluboce mýlíš... Tady v Pze se DVB-T chytá na kus drátu. Další potíž může v husté zástavbě nastat s ANT se zesilovačema.
Odesláno

DVB- T ide , len preco mi odtial vysankovali Markizu:grr.

Y2K, tebe by to malo ist aj na kus drotu, ked ho nasmerujes na Nove mesto (javornik)

Odesláno

No ved to ze malo...a nejde :myslim

Este ma napadla polarizacia ci nie je problem.

Ale uvidime, dnes ked bude cas sa s tym trocha pohram a mozno daco poriesim.

Odesláno

skus 66 kanal z BA, ale skor by som typol na 69 z TN

Inak potom si skus aj 40 a 29 kanal z BRna, mozno ti pojdu cesi.

Vsetko ide v horizontaly

[upravil dne 23/12/09 obaf]

Odesláno
Původně zaslal: Edison

Původně zaslal: 306gti6

Na obycajnu analogovu nechytis nic...

Tato DVB-T antena stji cca 10€....

To se hluboce mýlíš... Tady v Pze se DVB-T chytá na kus drátu. Další potíž může v husté zástavbě nastat s ANT se zesilovačema.

Nemohu souhlasit. Kdyz jsem bydlel v Nuslich tak jsem chytal DVB signal jen na antenni kabel bez anteny. Ted ve Velke Chuchly bohuzel nic, Zkousel jsem Ruzne anteny a nic, a kdyz neco najde tak ne vsechny programy. A jelikoz jsem si nevedel rady a neni tady UPC, tak jsem vzal O2 tv. To byla osudova chyba. Ted bych nejradsi konecne doresil prijem DVB pres antenu a O2 se zbavil... Ale nevim jak na to... A extra zastavba tady taky neni...:myslim:myslim:myslim

Odesláno

Tak som kúpil takúto anténu so zabudovaným zosiľovačom.

Pri ladení mám možnosť v telke vybrať myslím sa to volá širku pásma buď 7 alebo 8MHz. Čo to znamená a ktoré mám použiť? :myslim

post-0-1410961170213_thumb.jpg

Odesláno

Kúpil som to v miestnom elektre tuším je v sieti Pro Slovakia. Mali tam dva druhy HAMA a jeden neznačkový najlacnejší, ktorý vyzeral tak isto len na ňom nebolo veľkými písmenami nápísané DVBT. Môj predpoklad potvrdil aj predavač, že DVBT na ňu pôjde a tak som namiesto 30€ dal 15€ tj ušetril 50% na nápise na krabici.

Odskúšať sa to ale ešte len chystám.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...