Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

výměna filtru vždycky pomůže,ale není jisté,že zrovna ve tvém případě.Při takových potížích je filtr to první co bych udělal.Začít se musí od toho nejjednodušího.Co máš za au?ák benzín nebo diesel?

Odesláno

Mám benzín 205 se vstřikováním MonoJetronic. Chystám se na diagnostiku, ale mám strach že tam nic nenajdou a vypláznu litr za nic.

Taky se celkem dost snížil výkon, stává se to hrozně nepravidelně někdy 5 na 100 m někdy taky vůbec. Párkrát mi to zdechlo po nastartování, jezdím denně.

Sem tam se mi rozsvítí červená konrolka v palivové části (bohužel nevím co to znamená) a během toho auto jakkdyby zdechne a dojíždí jen na rychlost. Normálně ta kontrolka svítí jen když stčím klíč do zapalování, po nastartování zhasne.

Odesláno

Výměna palivového filtru pomůže, ale za předpokladu že si člověk nezasviní palivovou sostavu smětím od montáže filtru.

U dieselu mám zkušenost, je dobré po výměně filtru ujed pár kilometrů (jezdím trasu Olomouc - Brno tam a zpět do práce) a po tom profouknout vstřikovače. Se na nich zaseknou ty nečistoty a z toho pak auto může jed ne moc přesvědčivě či se začít škubat. Posledně mi jeden vstřikovač doslova skolaboval, ucpanej bordelem.

Jak je to u benzínu nevím, otvory tam by mněly být větší a případná špína by se měla protlačit.

A po podávací pumpa na benzín? Je OK? Zkusil bych i na to kouknout.

Odesláno

Teď sem akorát koupil palivový filtr v pop-art.cz (mimo jiné mají tam dost dobrých, nových a levných náhradních dílů) takže to zkusím a mrknu i na ty vstrikovace.

Kazdopadne diky, aspon se posunu o krok dal.

Auto sem koupil v bazaru a zatim najel 10000 a jenom cekam co se zase vysere.

Jezdím denně tak 70km a doteď sem měnil jen filtry, těsnění pod hlavou a teď mě čeká rameno a ložisko.

Odesláno

Tak sem vyměnil ten palivový filtr a vyzkousel to. O 50% vyšší výkon.Super. Ráno sem jel do práce a zase špatné jako dřív. Není možná ucpané nějaké palivové čerpadlo v nádrži? Měl sem kvůli jiným opravám asi 3 hodiny zdvihlou pravou zadní část kde je nádrž a třeba se tam něco uvolnilo. Je to jak kdybych jel s mírně zataženou ručkou.

Odesláno

Jo, jak jsem psal. Bych se kouknul na benzínovou pumpu. Ale taky jestli ti to někde nepřisává vzduch. Zkontroluj hadice. Diesely jsou na to hodně háklivé, benzín jistě taky ale předsi jenom míň.

Osobně jsnem z auta vyházel všechny hadice co byly opředené textilií. Když kapou, tak se to těžko pozná a když jsou spuchřelé tak to taky nejde vidět. Klasické gumové hadice s textilní kostrou uvnitř. Překontrolovat i spony a dotažení spojů.

Odesláno

Chystám se na to palivové čerpadlo, ale budu muset zhodit nádrž, jak to vlastně vypadá a na co se mám připravit?

Dá se případné ucpání nebo špatná funkčnost nějak opravit nebo budu muset sehnat nové?

Na toho mojeho bobana totiž nové stojí 3800.

Odesláno

Shodit nádrž bych řekl že nebude nutné. Nebude napasováno v jednom ze dvou otvorů které jsou pod sedákem zadních sedadel? U naf?áka tam mám plovák hladiny a sí?ku na sací trubce. Benzíňáci by tam mohli mít ještě to podávací čerpadlo...

Uvidíš až ho vytahneš, co mu bude. Nemusí stíhat dávat benzín. Proto ve vyžších otáčkách to škube.

To je to samo, jako když si někdo do GTI dá Mi16 motor a nechá původní čerpadlo. Pak to může v těch vysokých otáčkách dělat neplechu a nerovnoměrně točit.

Odesláno

Já u mojí 309-benzin jsem měl čerpadlo vyndané.Nádrž jsem vyndávat nemusel,ale je to těžkej vopruz.To čerpadlo je tam přidělaný takovým bajonetovým způsobem,takže s ním musíš pootočit asi o 1/4 otáčky a pak jde ven.Zpátky opačně.Ale všechno děláš poslepu a musíš ruce nasoukat do dost malýho otvoru v ty nádrži.Ale jde to.Uvidíš,co na sítku čerpadla bude bordelu.Hlavně s tím čerpadlem opatrně,nový je drahý jako prase. :papa

Odesláno

Kabely a svíčky jsou vyměněné? Kontroloval někdo palec u rozdělovače? U nového ojetého auta je vždy dobré vyměnit všechny kabely a svíčky, stejně jako filtry.:P

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...