Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
no na opravnú sadu som zatiaľ ani nepomyslel a myslím si že za také dve klapky je to dosť vysoká cena. aj palubovky som sa nebál pustil som sa do toho išlo to pomaly ale išlo a je von. klapky sú zlepené zatiaľ dvojzložkovým lepidlom a rebrovanie som vyplnil silikonom. ešte rozmyšľam ako by som to spevnil. ( prebehlo mi hlavou aj prevrtanie a stiahnutie nejako skrutkami. ale zas to by oslabilo ten plast ešte viac . ) a ktomu odlomeniu mne tam chýba časť plastu ktorú neviem nikde najsť.

Dvousložka u těhdle plastů nic neřeší vyplnění sillikonem taky ne. Je potřeba ten plast svařit místa zlomů vyplnit armaturou (kovová síťka a pod) a vše pak teprve zalít pryskyřicí. Já ještě naohýbal tenký plech obalil kolem a celé to do něj zalil. Teď mám 200% jistotu, že to nepraskne.

Pokud ti kus chybí tak bych vzal vhodnou kovovou trubičku tu bych na sadil na zbytek a zalil pryskyřicí až po okraj. Žebra klapky bych opět vyplnil pryskyřicí. Horší je to s tím tvarem který je na motorku. Použil bych nějaký lukopren nebo silikon udělal bych ostisk a nasledně bych to vyrobil ze sádry. \"kostičku\" bych pak zalil do té pryskyřice a po vytvrdnutí vydrápnul. Ale to už mi příjde hodně pracné.

Odesláno

no tak už to mám poskladané. skúšal som tie klapky aj namáhať v rukách a držalo to ako skala a zatiaľ to funguje... ak náhodou by sa to pokašľalo tak nieje problém teraz už viem ako čo kde je zachvíľu mám rozhodenú palubnú dosku aj klimatizer. ja som ešte hriadeľky jemným brúsnym papierom vyleštil uplne do hladučka predtým ako by tam boli také ryhy a namazal som ich teflonovou vazelinou (ina nebola po ruke) klapky išli uplne ľahučko. dnes vyskúšane a ide to ako má. :) verím tomu že to vydrží čo najdlhšie. potom to budem prípadne riešiť tak ako písal koblih alebo kupim opravnú sadu .

Odesláno

tak jsem se konečně dostal k opravě své klimy, nešlo regulovat teplotu u spolujezdce, koupil jsem opravnou sadu v servisu (necelých 500,-Kč), demontoval schránku před spolujezdcem, nejdříve pryč osvětlení, konektory videa a nahoře kolečko, pak jsem sundal ten plast z boku a s trochou citu a trpělivosti schránku vyjmul.

na středovém tunelu jsem sundal plast. kryt a konečně byl přístup k ovládacím motorkům, u mě se jednalo o ten úplně dole, po jeho demontáži se konečně ukázala závada kvůli které to nefungovalo, z klimy trčí plast. ozubené kolečko a na něm chyběly 2 zuby. takže jsem do něj zasunul díl z opravné sady, nacvakl motorek do takové distanční podložky(též z té sady), přišrouboval a vyzkoušel zda vše funguje. Zpětná demontáž už byla hračka. Celé mě to zabralo asi 2 hodiny, jsem jen zvědavej kdy mě čeká strana u řidiče.:D

Odesláno

koblih69: ja som o tom tiez presvedceny, ale preco maju ludia potrebu pisat popis opravy 307cky, do 407 sekcie....?

takisto ako kusok inde pan popisuje ako mu funguje sklapanie zrkadiel na 807 v sekcii 407... naco to robia?

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Zdravim panove, jsem take novym majitelem Peugeot 407sw 2,2i a jsem moc spokojeny, az na nejake ty mouchy... A jedna z nich je, ze mi take netopi strana u spolujezdce, mam dvouzonovou klimu... Forum jsem snad precetl cele a pripravovl se na demontaz pristrojovky v servise.... Nejdriv jsem ale dle rad tady na foru sundal kastlik u spolujezdce a dostal se k servotorku, ten jsem sundal a skousel klapku, ta neni vylomena a normalne jsem s ni sroubovakem otacel z jedne polohy do druhe, podle me normalne chodi,ale teplo porad neslo, bylo to trosku vlazne ale nic moc..... Servomotorek take fungoval... Tak nevim co by to jeste mohlo byt..... :myslim

jo jeste jsem zapomel, ze baterku jsem odpojil na cca 15 minut a po tom se mi zdalo ze je to vlazne, ale teple ne...

[upravil dne 10/11/13 10:35 od don.karloss]

[upravil dne 10/11/13 10:57 od don.karloss]

[upravil dne 11/11/13 21:46 od don.karloss]

Odesláno

Nazdar, klapku jsem otocit skousel a prave ze sel porad chladny nebo vlazny vzduch..... Skousel jsem jestli neni ulomena, chtel jsem ji zatlacit dovnitr a vypada oka, i pri otaceni seproste zastavi kde ma, neprotaci se to.... A kdyz jsem mel vytazeny servomotorek, ten spodni tak pri snizovani a zvysovani teploty na digi se taky tocil.... Tak nevim....:myslim

Odesláno

Keď som mal zlomenú klapku, tak po pootočení mi začal ísť teplý vzduch (dočasné riešenie, do výmeny) takže ak to u teba nefunguje, problém asi nebude v klapke ani v tepl. čidle. Ak by nešiel ani na tvojej strane, povedal by som, že teleso kúrenia...:myslim

skúšal si, či ti nejde teplý vzduch z iných prieduchov (okno...), môže byť problém v hornej klapke

Odesláno

Jeste prezkousim, ale dam foukat obe strany na okno a pulka u ridice topi, druha ne, to same kdyz dam foukat treba zepredu... Takze ta horni klapka, ktera dava smer funguje.... Je to zajimave, cekal jsem po precteni celeho fora ze bude zlomena klapka, ale ta chodi, jen porad fouka studeny az vlazny vzduch.... Jakoby do te pulky auta nesel uz pred klapkou vubec teply vzduch, ale nevim jestli je to mozne, bo nevim jak to tam vubec funguje.... :bojim

Odesláno

Tak bohuzel, rozdelal jsem to znovu a vysledek stejny, servomotorek reaguje na teplotu, je funkcni a klapka taky neni vylomena, drzi!!! A normalne s ni tocim z dorazu na doraz... Kdyz je na studenem tak fouka studeny, kdyz ji pretocim na teplo tak je to mozna o dva stupne teplejsi.... Jinak druha strana u ridice topi normalne... Uz fakt nevim... asi nebudu v zime topit u spolujezdce, to tak vypada....:(:myslim:bacha:(:(

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...