Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

@Rychtar84: Jestli tě to uklidní, tak mně fouká z levého výduchu také trochu méně než z pravého. Proč netuším, ale regulace teploty na obou stranách normálně funguje, takže to není žádné drama.:roker

Odesláno
Tak se taky pridam... S brachou jsme se do toho pustili takto: demontaz pristrojovky trvala asi 4 hodiny (moc sroubku, moc kabelu). Po odmontovani vrchni casti klimatizeru bylo videt, ze je zlomena klapka u spolujezdce, tak se vytahla. U ridice jsem chtel menit taky, takze jsme tu puvodni zlomili ale pri paceni ven doslo k ulomeni ulozeni klapky z bocni steny klimatizeru. Co se da delat, montaz druhe probehne jednoduseji, zavari se to pajkou a zamazne cernym lepicim tmelem.

Jenze pri pokusu o nasazeni nove spolujezdcovi klapky bez zasahu do obalu klimatizeru, tato klapka praska :(

Tim se cela cinnost dne ukoncuje, protoze druhe nove baleni klapek nemam k dispozici.

Jeste jsme vybrousili osazeni klapky, aby tam ta dalsi uz sla v pohode. Nicemu to nevadi, protoze v poloze ji drzi servomotorek.

Takže je to tak, po dvou letech mi praskla i Peugeotem vylepšená klapka. Pravděpodobně to má ale na svědomí opravená stěna klimatizéru, viz. citace, protože když jsem dnes vymontoval servomotorek, tak byla stěna opět vylomená a spadlá v klimatizéru i s ulomeným kusem klapky. Jinak si to neumím vysvětlit :(

Klapku mám sice ještě jednu náhradní, ale obal klimatizér už nemíním opravovat a budu shánět jiný plastový obal.

Kdyby jsme někdo měli na prodej i tekoucí klimatizér, ale s obalem v pořádku, dejte prosím vědět. Díky

Odesláno

Takže já budu mít asi stejný problém, mám dvouzonovou a když dám na obou stranách teplotu na HI tak z levé jde jen vlažný vzduch ne teplý a z pravé jde jen studený... :( takže máte někdo odkaz na servis kde by se mi na to levně podívali?

Odesláno

Mam taky klapku u spolujezdce k.o fouka pořad vlažný vzduch,ja to budu ale dělat sám tou pájkou vyřežu otvor vyndam klapku a zalepím,nechci to davat totiž někde do servisu za dost peněz a pak bude všechno vrzat atd,pro někoho to je prasárna ale lepši tohle než vrzajici palubka a kdo ví co by tam ještě doničili :aut

Odesláno

Mě to prasklo pří montáži nové klapky - neměl jsem klimatizér rozpůlený, tak jsem to pak musel opravovat, ale nevydrželo to evidentně. Takže teď přistoupím k razantnějšímu řešení a plechařině :)

Odesláno

No zjistil jsem že to netopí vůbec a klimatizace je úplně vyschlá... S tím topením budu muset určitě zajet někam kde mi to udělají. Nemám na to ani garáž ani vybavení. Takže prosím jestli víte někde kde mi rozeberou palubovku a dají dohromady tak aby nevrzala a ještě mi opraví topení s klimatizací?

Odesláno

Dnes jsem se do toho pustil s pocitem, ze si zlomenou klapku opravim a trosku vylepsim jeji pevnost. Problem je v tom, ze tu mensi ulomenou cast u moturku nemuzu nikde najit. Cekal jsem, ze ji najdu bud na radiatoru, nebo uplne dole. Bohuzel ani sestra, ktera ma hodne malou ruku ji nenasla a to ji tam mela az po loket a rikala, ze uz tam neni zadne misto kam by mohla zapadnout. Zkousel jsem zrcatko, strkal jsem drat do vsech vydechu a to i pod sedacky, ale po tom kousku se proste slehla zem.

Nema nekdo nejakej napad kam by se mohla zatoulat?

Odesláno

A není na motorku? :D Blbý vtip :) Pokud není nikde dole, tak jedině, že by ten kousek silný proud vzduchu vyfouknul někam směrem nahoru. Na ale to by si zase při demnontáží přístrojovky a klimatizéru našel.

Odesláno

Ale stále je, bohužel za 2030,- V jednom nejmenovanem servisu jsem se po dnešním informativním telefonátu na klapku a cenu prace dozvěděl, ze je to prace na dva dny krát 680 na hodinu. Po mém oznámení, ze jsem mel přístrojovou venku za cca. 2 hodiny se semnou pan už moc bavit nechtěl. :D

• O 3 měsíce později...
Odesláno

Tak už mě to asi taky potkalo. Včera při jízdě mi bylo nějak teplo, přitom topení bylo nastavené na 18 stupňů, tak jsem sahal na všechny ofuky a u řidiče z nich šel teplý vzduch a u spolujezdce chladnější. Vyzkoušel jsem i klimu - u spolujezdce foukal studený vzduch a u řidiče takový vlažný. Mám dvouzonovou, tak dle toho, co jsem zde vyčetl, tak by to asi byla prasklá klapka u řidiče, jestli se nemýlím??? A co zde již někdo psal, tak ty opravný sady už neprodávají? Když tedy rozeberu středový panel, tak bych měl z vrchu vidět, zda je to skutečně tou praskou klapkou, ano?

Odesláno

Tak huraa, klapka opravena, vymenena... bola samozrejme zlomena, pre tych, ktory si mysleli, ze u jednozonovej klimy sa nelamu, tak nemali pravdu. Aj tam sa lame :D

Chystal som sa to spravit (resp. moj mechanik) rozobratim klimatizera (t.j. vypustenim klimy a spustenim vody) ALE nakoniec mechanik volal kamaratovy do peugeotu, ze ako to robia a div sa svetu, maju na to original roztahovak. t.j. len odstrania pristrojovku a ked sa dostanu ku klapkam, tak zalozia ten roztahovak a pekne si vlozia na miesto nove klapky.. robotka na par minut (az na to rozoberanie pristrojovky)... takze oblby ako mne, ze vymena klapky 16hodin (taka je norma) x 35eur = 560eur len za robotu, nech si strcia do zadnice... Serioznost presovskeho PGT nulova - nehovoriac o tom, ze mi ani klapky nechceli predat po tom, co som im povedal, ze si klapku vymenim sam... Nakoniec som klapku kupil v KE...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...