koblih69 Odesláno 19. únor 2012 Odesláno 19. únor 2012 No to záleží která strana netopí, pokud ta u řidiče tak musíš od řidiče... Citovat
bart.lbc Odesláno 19. únor 2012 Odesláno 19. únor 2012 koblih69 - jasně že si počkám i na obrázky v klidu a díkes! Citovat
cvrlo Odesláno 22. únor 2012 Odesláno 22. únor 2012 tak priatelia, klapku mám vymenenú, ale...! Palubka demontovaná za cca 2 hodiny (podľa návodu kobliha69), dovtedy išlo všetko ako po masle, no výmenu samotnej klapky sme riešili 5!!! hodín s následovným výsledkom: odlomený plast z boku tela klimatizéra (vyriešené zavarením ):bojim zlomená NOVÁ klapka (zlepené a vystužené plechovým L profilom:():grr takže ak môžem poradiť z vlastnej skúsenosti, NIKDY :bojimto nemeňte týmto spôsobom (násilné rozdelenie klimatizéra). Treba odpojiť vodu (záslepka), vypustiť klimatizáciu a vybrať celý klimatizér, rozobrať a v pohode a bez násilia klapku vymeniť. Za tých 5 hodín, čo sme sa s tým mordovali, by sme to takto zvládli v pohode. Keby som vedel, čo to bude obnášať, volím origo servis za cca 230e. Mechanik bol skúsený, venuje sa autám už 30 rokov, (poznám jeho robotu) ale s týmto by sa už nikdy viac nechcel \"pasovať\".:bojim:bojim som rád, že všetko funguje ako má, ale za akú cenu:o:bojim Citovat
bart.lbc Odesláno 22. únor 2012 Odesláno 22. únor 2012 No tak to si měl ale smolný den MASAKR Citovat
cvrlo Odesláno 22. únor 2012 Odesláno 22. únor 2012 veru mal, doteraz to rozdýchavam:( keď vidíš, ako tvoj miláčik dostáva zabrať takýmto spôsobom, je ti do...:blicismajlik Citovat
bart.lbc Odesláno 22. únor 2012 Odesláno 22. únor 2012 Tak hlavně že to topí, to byla podstata tvojí snahy. Hlavně ať už to nikdy nemusíš rozdělávat a vidět to taky není. Co obrázky? Pořídils, jak to může dopadnout, když už si to tu napráskal. Citovat
koblih69 Odesláno 22. únor 2012 Odesláno 22. únor 2012 Tak teda nevím co si myslet. Popis rozšklebení topení, na který jsem ti dával odkaz ( C5 Forum ) jsem vyzkoušel a u mojí jednoźonovky v tý zimě co byla venku dopadnul OK. Navíc u 2 zónovky jsou ty klapky pasovanané k sobě a ne zacvaknuté do sebe a tak jsou kratší a je potřeba to méně rozevřít. Kžadopádně jsem z toho taky neměl dobrý pocit a doporučuju vypustit a vyndat, ale u mě OK. Citovat
cvrlo Odesláno 22. únor 2012 Odesláno 22. únor 2012 ja som aj fotil, no potom som to vzdal, mal som iné starosti... ale buďte radi, že to nevidíte:o:o:o koblih, ja som sa presne držal popisu z C5, dostať sa to tam však vôbec nedarilo, už sme boli zúfalí... nakoniec, on tam \"narval\" klapku opravovanú a teda spevnenú plechom, tá moja nová( 75e...) to nevydržala a rups. Oplechovanú sme tam napokon po x pokusoch dostali, ale za akú cenu..:o Neviem, ako je to u jednozónovky, ale na dvoj to proste nejde bez toho, aby si neriskoval poškodenie... Odporúčam origo servis !!!!!:super:super ale demontáž palubky podľa tvojich pokynov :super dík! Citovat
adam.bogocz Odesláno 23. únor 2012 Odesláno 23. únor 2012 tak pánové, jsem v prd**li... nemohli jsme přijít na to jak tam dostat tu klapku bez rozebrání celého topení a tak jsme chtěli bez odpojení trubek rozebírat... bohužel to křuplo v radiátoru a teď teče... OTÁZKA DNE: Je nějaký způsob jak vyměnit tu klapku, bez řezání díry nebo kompletního odstavení topení? Díky Citovat
koblih69 Odesláno 23. únor 2012 Odesláno 23. únor 2012 Sice úplně nerozumím, ale já postupoval podle: http://www.c5club.cz/clanky/uzivatelske-navody/oprava-klimatizacie-c5-2-%282004-2008%29 a klapoku jsem vyměnil po rozevření. Nicméně na zahraničních fórech to třeba dělali tak, že tam jak je šipka probrousili škvíru na vložení té klapky. Samozřejmě je potřeba to potom zase nějak zpevnit ( přelepit kouskem plastu ) aby se moc nenamáhaly ty dorazy o které se to zastavuje Citovat
Milhaus65 Odesláno 23. únor 2012 Odesláno 23. únor 2012 Občas jsem tady nad tím kroutil hlavou. Bez komentáře. Něco jsme jich už vyměnily, ale bez vypuštění vody a klima to snad ani nejde aby se neriskovalo vážné poškození. A už vůbec ne za 6 hodin. Když si to dělá člověk sám a je mu to jedno jak to dopadne snad, ale servis si tohle nemůže dovolit. Citovat
rodito Odesláno 23. únor 2012 Odesláno 23. únor 2012 tak jsem rád že jsem výměnu klapek svěřil do origo servisu. Topení funkční, vše sedí nic nevrže. A ještě mě i vyklepali koberečky:D Citovat
bart.lbc Odesláno 24. únor 2012 Odesláno 24. únor 2012 Jsou i věci který se na koleně dělají špatně! Ono to není ani o těch penězích jako otom, že to auto každy den potřebujem a tak se dotoho pustíme sami než aby stálo týden v servisu. Citovat
adam.bogocz Odesláno 24. únor 2012 Odesláno 24. únor 2012 Tak už topím... topný radiátor jsme koupili na vrakáči za 1000 Kč, a všecko složili... všecky šroubečky jsou tam kde mají být, nic nezbylo... autíčko topí a nevrže... pak jsem si při té příležitosti integroval tlačítko na zapínání videa do opěrky, pod CAN... Jo a klapka spolujezdce byla už taky pěkně nakřuplá, takže bylo na čase to vyměnit. [upravil dne 24/2/12 07:45 od adam.bogocz] Citovat
cvrlo Odesláno 24. únor 2012 Odesláno 24. únor 2012 tak pánové, jsem v prd**li... nemohli jsme přijít na to jak tam dostat tu klapku bez rozebrání celého topení a tak jsme chtěli bez odpojení trubek rozebírat... bohužel to křuplo v radiátoru a teď teče... OTÁZKA DNE: Je nějaký způsob jak vyměnit tu klapku, bez řezání díry nebo kompletního odstavení topení? Díky ako sa ukazuje, nie som jediný, kto mal s tým problém:( Vlastne tú klapku by som tam ani nedostal, keby som ju po zlomení nevystužil plechovým L profilom. nová by sa opäť určite zlomila. Takže z vlastnej skúsenosti: Iný spôsob ako kompletné odstavenie neodporúčam!!!:bojim:bojim Poučte sa na mojej a Adamovej zlej skúsenosti. Veď múdry človek sa učí na cudzích chybách:D:D:super aj tak fajn, že ti to šlape, Adam, tiež som po skompletovaní palubky tŕpol, či mi bude všetko fungovať, ako má. Našťastie to dobre dopadlo, všetko fachčí a nič nevŕzga:super Citovat
cvrlo Odesláno 24. únor 2012 Odesláno 24. únor 2012 Občas jsem tady nad tím kroutil hlavou. Bez komentáře. Něco jsme jich už vyměnily, ale bez vypuštění vody a klima to snad ani nejde aby se neriskovalo vážné poškození. A už vůbec ne za 6 hodin. Když si to dělá člověk sám a je mu to jedno jak to dopadne snad, ale servis si tohle nemůže dovolit. jjj :super:super Citovat
alternativ Odesláno 27. únor 2012 Odesláno 27. únor 2012 Tak se taky pridam... S brachou jsme se do toho pustili takto: demontaz pristrojovky trvala asi 4 hodiny (moc sroubku, moc kabelu). Po odmontovani vrchni casti klimatizeru bylo videt, ze je zlomena klapka u spolujezdce, tak se vytahla. U ridice jsem chtel menit taky, takze jsme tu puvodni zlomili ale pri paceni ven doslo k ulomeni ulozeni klapky z bocni steny klimatizeru. Co se da delat, montaz druhe probehne jednoduseji, zavari se to pajkou a zamazne cernym lepicim tmelem. Jenze pri pokusu o nasazeni nove spolujezdcovi klapky bez zasahu do obalu klimatizeru, tato klapka praska Tim se cela cinnost dne ukoncuje, protoze druhe nove baleni klapek nemam k dispozici. Jeste jsme vybrousili osazeni klapky, aby tam ta dalsi uz sla v pohode. Nicemu to nevadi, protoze v poloze ji drzi servomotorek. Takze uz mam objednany dalsi set klapek za 1900Kc a ve ctvrtek bude probihat montaz a zkouseni elektroinstalace. Zaver po 50% prace: doma se to delat da, ale chce to dost casu a nervat nikam nic nasilim, jinak praaask Takze mi tedka bude nadbyvat klapka pro ridicovu stranu, kdo mate zajem, za 1000Kc s postou je vase! Citovat
koblih69 Odesláno 27. únor 2012 Odesláno 27. únor 2012 To osazení je potřeba zase přelepit jinak to časem motorek vylomí ( jsou na něm dorazy ). Stačí kousek plastu, ale bez toho bych to nenechával, tak si to nechystej než ti dorazí ty klapky. [upravil dne 27/2/12 18:07 od koblih69] Citovat
cvrlo Odesláno 27. únor 2012 Odesláno 27. únor 2012 Tak se taky pridam... S brachou jsme se do toho pustili takto: demontaz pristrojovky trvala asi 4 hodiny (moc sroubku, moc kabelu). Po odmontovani vrchni casti klimatizeru bylo videt, ze je zlomena klapka u spolujezdce, tak se vytahla. U ridice jsem chtel menit taky, takze jsme tu puvodni zlomili ale pri paceni ven doslo k ulomeni ulozeni klapky z bocni steny klimatizeru. Co se da delat, montaz druhe probehne jednoduseji, zavari se to pajkou a zamazne cernym lepicim tmelem. Jenze pri pokusu o nasazeni nove spolujezdcovi klapky bez zasahu do obalu klimatizeru, tato klapka praska Tim se cela cinnost dne ukoncuje, protoze druhe nove baleni klapek nemam k dispozici. Jeste jsme vybrousili osazeni klapky, aby tam ta dalsi uz sla v pohode. Nicemu to nevadi, protoze v poloze ji drzi servomotorek. Takze uz mam objednany dalsi set klapek za 1900Kc a ve ctvrtek bude probihat montaz a zkouseni elektroinstalace. Zaver po 50% prace: doma se to delat da, ale chce to dost casu a nervat nikam nic nasilim, jinak praaask Takze mi tedka bude nadbyvat klapka pro ridicovu stranu, kdo mate zajem, za 1000Kc s postou je vase! mne pri montáži klapka praskla tiež, ale dá sa to opraviť, písal som o tom vyššie, vystuženú ju tam potom dostaneš (ťažko, ale dá sa) bez vypilovania dorazu Nekupuj zbytočne novú!!:bojim:bojim Inak ja som mal s kolegom palubku von za 2 hodiny:mrk ...s návodom od kobliha:super:potlesk Citovat
koblih69 Odesláno 27. únor 2012 Odesláno 27. únor 2012 Já novou taky nekupoval. Podle mě to nemá smysl z prostého důvodu nicky nebude tak pevná jako ta moje po opravě - napřed jsem jí svařil. Pak provrtal středem, pak vlepil trn skrz, pak zalil komplet epoxydem pak obalil plecham a lehce přelaminoval. Tohle nezdolá nikdo Možná to zní pracně, ale trvalo to cca hodinu, náklady co dům dal. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.