Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Silikonova vazelina je vhodna pre ciste premazanie a trenie. Ma vodoodpudive vlastnosti.

Tepelna odolnost: -70 az +150C

neviem co vhodnejsie by si na to mohol dat ;)

to ze sa ti to ulomilo bude slabou pevnostou materialu a nie preto ze si to mal namazane

vazelinou. ono sa to namaha tak ci onak.

Odesláno
Je treba z auta pri oprave vyhodit krom pristrojovky i stredovy tunel a predni sedaky?

sedaky urcite nemusis,ale myslím že se ti tam bude pěkně blbě operovat zespod té palubky... já jsem se z těch sedaček málem potento když jsem instaloval JBL a vrtal jsem do té pojistkové skřínky a do výškáčů, hlavně u řidiče... navíc ty sedačky jsou jen 4 šrouby....

ale ten středový tunel... nevím no...

Marcel00:

díky .. koupím si tu bílou silikonovou vazelínu :super

Odesláno

kua kua ja mam podobny problem, ale nepali ma to zatial, mne sice obe strany idu ok, ale problem mam v tom, ze akonahle vnutorna teplota v kabine dosiahne nastavenu, tak mi zacne nieco vpredu v strede pod prednym oknom zopar krat vrzgat, ako keby sa tie klapky snazili pootocit, ale presmykovalo to.... vzdy tak 5-6 krat nepravidelne, takze to ani natocit neviem, lebo to vrzgne a kym ja zapnem mobil, tak to uz aj dovrzgta a potom zase za tri minuty znovu a tak.... Potom sa to zase utisi, asi sa klapky dostanu tam kam mali.

Moze to ostat zaseknute aj v teplom rezime? V lete som mal problem vychladit auto s klimou, ci sa to nahodou nebilo....

[upravil dne 8/2/12 20:46 od hipisko]

Odesláno

Možná jde klapka vyměnit i bez demontáže palubky ? viz odkaz: http://www.peugeotcentral.co.uk/ftopic-13343.html

... vyřezal otvor do celé skříně topení, ze strany spolujezdce po vyndání schránky ?

je jen otázka jak bude držet vlepení vyřízlého kusu.

sw překlad je:

Mám 2004, 407 SW 2.0HDI který měl obávaný rozbité topení klapku. Příznak byl foukání horkého vzduchu konstantní bez ohledu na to, co topení teplota se nastavuje ovládání klimatizace pro. Jsem zkoumal to jak na tyto a jiné fóra a dospěl k závěru, topení klapka měl zlomený hřídel u kontrolního motoru. Tato porucha je mnohem častější na duální zóny modelů kontroly klimatu a je téměř vždy na řidiče straně ..... kde je přístup k ovládacím motoru je velmi obtížné. Ale naštěstí důl byl zóna mono, kde motor je poměrně snadný přístup po vyjmutí přihrádky v palubní desce. Tato oprava by normálně znamenalo úplné odstranění palubní desce a hlavní práce poplatek, ale pokud jste o rozpočtu a jsou předávána házet peníze na auto a pak zkuste toto: IHNED slovo varování ..... takovou opravu pouze A pro odvážné PŘÍSLUŠNÝ HOME MECHANICKÉ neboť zahrnuje řezání do ohřívače pole, ale ušetří stovky ne-li tisíce liber!

Po vyjmutí Schránka v přístrojové desce, vyhledejte temp klapek motorem menší motor) a pomocí 5,5 mm konektor, vyjměte ji a odpojte zástrčku zapojení.

Uvidíte buď gapping díru, kde konec hřídele býval nebo šedé konec hřídele klapky. Navrhuji v této fázi, pokud konec hřídele je viditelné, restartovat motor, nechte motor zahřát a používat plochý šroubovák otočit hřídel ručně, zda teplota se pohybuje. Pokud se tak nestane, hřídel je poškozený, pokud ano pak je chyba buď kontrola motoru na poli klimatických řízení.

Za předpokladu, že klapka je rozbita, budete muset získat soupravu na opravu, pro mono-zones Sada na opravu je součástí peugeot no.6480 E4 a duální zóny Obj. is 6480 E3. Je E3 6480. Teď jsem, ma nový člen, a tak jsem se přišel na to, jestli můžu zveřejnit fotografie, nebo ne, tak jsem se v mých silách popsat proces dál.

Nabídka se novou klapku tak, aby alligns s otvorem, kde starý hřídel klapky by a používat to jako hrubý šablony vyznačte s permenant značky nebo retušovací odst. tipex) hrubé řezání šablon na straně topného pole .

Neřezejte nebo odstranit některé z motorových montážních bodů. Co jsem ale byl pomocí žebrování jako vodítko, vrtané čtyři malé pilotní otvory v každém rohu nad a pod hřídele

montážní jáma, pomocí malého podložku viděl, řezané dow každé straně, pak naproti přes horní, ne však na dno!). Pak pomocí spodní pilotní díry i řez ven v přímé lince v obou směrech, až jsem se cítil trochu větší odpor, než je obvyklé (to je, když se dostanete na vnitřní křivku ohřívače pole. Potom jsem uřízl dolů v oblouku po křivce uvnitř ohřívač box na Setkal jsem se s řezem jsem Hade vyrobené z druhé strany. Co jste skončili s je polovina měsíce ve tvaru výřezu se čtvercovým kartě odst. klapka hřídel díra).

Opatrně vytáhněte kus jste snížit, měla by vyjít celek a být opatrný, aby to zlomit!

To se nyní ukazují svou zlomenou topení klapku, nejdříve odstranit rozbité konec hřídele, je-li viditelné a poté opatrně vytáhněte hřídel sám. To je docela fiddley, ale to vyjde!

If the broken shaft end was not visible when you opened up the side of the heater box, now is the time to find it and remove it . Pokud zlomený konec hřídele nebylo vidět, když otevřel stranu ohřívače pole, nyní je čas najít a odstranit. Once you have remove the old flap , insert the new flap in gently and align it with the splines on the othe shaft inside the heater box. Poté, co jste odstranit starý chlopeň, vložte novou chlopeň v jemně a sladit ji s drážkováním na čiš hřídeli uvnitř ohřívače pole. Make sur it fully engages and that when you turn it by hand, both flaps open and close. Udělat sur ​​plně věnuje a že při zapnutí to po ruce, obě klapky otevřít a zavřít. You may at this stage, want to re-start the car, warm it up and ensure it varies the temperature on BOTH sides. Můžete v této fázi chtít znovu nastartovat, ohřát ho a ujistěte se, že mění teplotu na obou stranách. If all is ok, then offer back up the plastic shape you cut Pokud je vše v pořádku, pak se nabízí zálohovat plastové tvar, který snížit

out, seal around the edges with silicone sealer or whatever none permanent fixing you like, and finally offer up the flap motor and secure it in place with the screws. ven, těsnění kolem okrajů s silikonovým tmelem nebo co nemá trvalé kterým se vám líbí, a konečně nabízejí až na klapky motoru a zajistěte jej v místě šroubů. Allow the seler to set slightly and again start engine and using your climate controls, confirm every thing is working normally. Nechte seler nastavit mírně a znovu spustit motor a pomocí ovladače klimatizace, potvrdí všechno, co funguje normálně. If all is ok, refit the glovebox let the sealer harden and JOB DONE!! Pokud je vše v pořádku, namontujte Schránka v přístrojové desce nechat tmel ztvrdne a práci!! Sould take about 2-3 hours at most and if the flap ever breaks again (it should not) then you now have easy access. Sould trvá asi 2-3 hodiny maximálně a pokud klapky někdy poruší znovu (nemělo by), pak nyní máte snadný přístup. This repair would also be possible on dual Tato oprava by také bylo možné dvojí

zone but access is more restricted and you would have to remove the drivers side lower airbag. pásmo, ale přístup je více omezený a budete muset odstranit ovladače boční airbag nižší.

[upravil dne 10/2/12 13:16 od SW407]

Odesláno

no neviem, ten odkaz ti zobrazuje profil typka co to asi rezal.

ale osobne sa skusam nad tym zamysliet...

...

...

...

...

...

...

hmmm nie... to je blbost

Odesláno

Ponové tak se hlásím do řady těch kterým asi praskla klapka, než začnu šílet mám 3 dotazy (jednozónová klima):

1) jak jsem pochopil z příspěvků tak motorek směšovací klapky je na straně spolujezdce ?

2) jak se vyndává schránka spolujezdce? Chci kouknout jestli to není jen motorek případně jestli by se to nedalo nějak zajistit v topící poloze než přejdou mrazy a pustím se do toho.

3) jaký je objednací kód opravné sady pro jdnozónovou klimu a kolik stojí?

Díky moc:papa

Odesláno
Tady je ten kastlík a přístup tam je k servo motorkům. :roll

Co to je za formát souboru? :myslim

Jo už to mám word mi to otevře ...

Nebyl by takový pěkný návod na celou palubku? :aut:aut:aut

[upravil dne 11/2/12 19:26 od koblih69]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...