Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

207 - Turbo - rozne problemy (benzin aj diesel)

Recommended Posts

Odesláno

Nieco podobne som mal aj ja ale uz hrozne davno pred vymenou rozvodov. To ze sa mi sem tam z nicoho nic pustil ventilator sa mi stalo asi 2 krat, ale nie za jazdy, vacsinou auto bolo studene a ked sa niekolko krat po sebe zapalo zapalovanie tak to nejak zblblo a vrcal pokial som neodpojil baterku. Bola to skor nahoda a od tej doby nic. Co sa tyka padnutia vykonu, tak poznam tuto vec tiez ale inak ako ty popisujes. Kedze mam na aute upravy ake mam tak mi svieti pristrojovka ako vianocny stromcek. No a tiez asi 2 krat (uz naozaj davno) sa mi stalo ze auto z nicoho nic stratilo vykon a neslo. Neodfukovalo turbo (zrejme stale otvoreny prepustaci ventil, kvoli ochrane motora), neislo do otacok,.... Stacilo mi vypnut motor, odpojit baterku a zasa ako hodinky. Stacil teda obycajny reset, nieco ako keby sa pohadalo v elektronike a ta to blokla. Problemy boli skor ako nahoda a nie ako pravidelna vec.

Odesláno

Ahoj tak ja som mal posunute rozvody, ktore sa riesili mimo zaruky a bolo to nieco okolo 300 eur.

Ohladom toho co pises ty, tak to sa mi stalo v lete. Myslim ze problem bude v zapalovacej cievke. U mna vymena s diagnostikou a s nabytim baterie 68 eur. Mal som rovnaku diagnozu, isiel som s tym do servisu 40 km, tak by to malo vydrzat aj tebe :)

vela stastia

Guest mischko11
Odesláno
Ahoj tak ja som mal posunute rozvody, ktore sa riesili mimo zaruky a bolo to nieco okolo 300 eur.

Ohladom toho co pises ty, tak to sa mi stalo v lete. Myslim ze problem bude v zapalovacej cievke. U mna vymena s diagnostikou a s nabytim baterie 68 eur. Mal som rovnaku diagnozu, isiel som s tym do servisu 40 km, tak by to malo vydrzat aj tebe :)

vela stastia

presnee tohto cloveka som myslel :super vedel som ze niekto mal uz podobny problem :papa

Odesláno

Tak ráno ještě vyzkouším víčko od oleje, měrku zastrčit znovu, odpojit a zapojit baterku. Pokud se nic nezmění volám do Frýdku a objednávám se na servis. Mám to taky 40 km, tak pojedu opatrnout jízdou. A pak dám vědět co se zjistilo. Ale díky moc za rady.

Guest mischko11
Odesláno

otazka do plena odlucovac oleja ktory je integrovany do veka ventilov je stale otvoreny alebo je tam nejaka membrana ktora a otvara ? ak ano tak cim je ovladana ? banalna otazka ale zaujima ma to jedna a o motor EP6DT

Guest mischko11
Odesláno

to modzillo: cele zle aj v mojom pripade vies co to zanemena ,najazdene 34000km

Guest mischko11
Odesláno
fotky pomohli?
mam to iste len nie tak casto ale rovnako pokles tlaku v druhom a tretom valci je vysoky ,a rovnako na valci su mapy

takze nevim ako to dopadne =(

Guest mischko11
Odesláno

mno kazdopadne mi je luto chalanov co uz nemaju zaruku a ani optiway lebo su to nehorazne peniaze na diely a ako take riesenie problemu ,som zvedavy ako bude tahat nove srdce :)

Guest mischko11
Odesláno
No a co ste zistili?? Ako dalej???
verdikt dam vedet tento tyzden nechem nic predbiehat kazdopadne boh zehnaj optiway :super
Guest mischko11
Odesláno

dnes je svely den ......... nove \"srdce\" zvane EP6DT je na ceste :potlesk:potlesk:potlesk:potlesk cez vikend hadam spravi wrrrm wrrm :D

Guest mischko11
Odesláno
super, gratulujem a želám veľa šťastných km s novým motorom... :super

dakujem a prejem to iste kedze sme asi len dvaja stastlivci :)

Guest mischko11
Odesláno
No a co ste zistili?? Ako dalej???
takze zistenie je :zakarbonovane sacie ventily,ubytok tlaku v tretom valci,nesledna demontaz hlavy a mapy na stenach valcov cize ovalita valca=nove srdce ktore hadam znesie viacej :)
Odesláno

... ja som mal úbytok tlaku v druhom valci, inak to isté...

Ono to trochu vyzerá, že zamestnanci siete Peugeot majú miernu výhodu, ale nie je to tak. Treba otravovať servis...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...