Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

207 - Turbo - rozne problemy (benzin aj diesel)

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: Sobol

ahoj kluci, tak už i mamce to tak začalo dělat.. před 14 dny nám z tohoto fora známá hláška a dneska rapidní pokles výkonu, projížděl jsem to, je to jak 1,2jka.. pedál na podlaze a možná i autobus by mě na cílové čáře udělal... Takže otázka na ty co už prodělali kolečko servis, pokus, omyl, servis.. Buga a spol. jak to bylo pořešeno? Díky

[upravil dne 21/1/10 Sobol]

cus, tak ja tedka nemam cas na servis :/

ale Venýno mi psal ze mu vymenili vysokotlakove palivove cerpadlo a odvtedy to jede...

to bych chtel taky vymenit a este aktualny software - prehrat software pocitaca motora, to je asi ECU..

Odesláno

no tak jsem zpátky- velice zklamán přístupem.. po vyřknutí věty o tom že jsem toto četl na foru kde mají tento problém také ostatní s tímto motorem jsem byl odkázán slušně do zadní části těla.. že to není pravda, že to tak nebude a že oni tomu rozumí a já ne :blicismajlik .. takže pán si nenechal poradit a závěrem pronesl větu \"abych Vám řekl pravdu, tak nevím co s tím je\" to jsem už jen mávl rukou a odcházel ke svému autu, ještě že já takové problémy s tím nemám. Bohužel mamka zřejmě bude navštěvovat servis vícekrát, jelikož pokaždé akorát napíchnout auto na diagnostiku..

Jo a zapomněl jsem podotknout, že auto ráno opět jelo normálně.. turbo tahalo... od cca 1400-1500..takže si to dělá co chce (venkovní teplota - 9)

[upravil dne 22/1/10 Sobol]

Odesláno

no tak jsem zpátky- velice zklamán přístupem.. po vyřknutí věty o tom že jsem toto četl na foru kde mají tento problém také ostatní s tímto motorem jsem byl odkázán slušně do zadní části těla.. že to není pravda, že to tak nebude a že oni tomu rozumí a já ne :blicismajlik .. takže pán si nenechal poradit a závěrem pronesl větu \"abych Vám řekl pravdu, tak nevím co s tím je\" to jsem už jen mávl rukou a odcházel ke svému autu, ještě že já takové problémy s tím nemám. Bohužel mamka zřejmě bude navštěvovat servis vícekrát, jelikož pokaždé akorát napíchnout auto na diagnostiku..

Jo a zapomněl jsem podotknout, že auto ráno opět jelo normálně.. turbo tahalo... od cca 1400-1500..takže si to dělá co chce (venkovní teplota - 9)

[upravil dne 22/1/10 Sobol]

Hmm, to je bohužel klasický přístup ve většině servisů, zkus jiný servis, i když to bude dál. Já mám nejbližší servis asi 3km ale jsou tam neschopní tak s firemníma i mým autem jezdíme do servisu Peugeot Jonal v Hodoníně, je to sice skoro 50km, ale ten přístup je tam úplně o něčem jiném.

Odesláno

no je tu jeden servis ještě blíže ale tam je to velice podobné.. jedině až do frýdku.. a bez dálniční známky po těch ďurách.. jak říkám- je to věc mamky, uvidíme s čím dneska příjdou..

Odesláno
Původně zaslal: pretekar

Chlapci netesite ma ..zacina sa to tu rozmahat ako chripka :bojim Snad som dobre zaockovany.

Pretekar podme radšej preč nech to nechytíme:D
Odesláno

tak jsem se právě vrátil opět ze servisu- nevymysleli nic.. pouze diagnostiku a že má mamka dojet v pondělí- psali do Německa... už jsem dovnitř ani raděj nešel.. bych se potkal s tím z rána a nemuselo by to dopadnout dobře.. :grr

Odesláno

no je tu jeden servis ještě blíže ale tam je to velice podobné.. jedině až do frýdku.. a bez dálniční známky po těch ďurách.. jak říkám- je to věc mamky, uvidíme s čím dneska příjdou..

ja mnel auto od pondelka v peugeotu v opave.znova to jelo jak trabant...diagnostika napsala,ze se ma zkontrolovat nastaveni rozvodu(VVT).zjistili,ze jsou pootocene.vymenili komplet rozvody(retez,kola,napinak,vedeni ,srouby....)napinak a podlozka,ktera tlaci na ozubene kolo jsou proti puvodnim uz predelane.auto jsem si vcera vzal a zatim jede(cca200km)....

Odesláno

no tak, piatok som siel na lyzovacku a uz mi v BA vypadlo turbo, resp odisiel vykon... tak ma napadlo ze pojdem cez zilinu, stavim sa v peugeote...

tak som dosiel, spytal sa ci nemaju cas a ze mi svieti kontrolka diagnostiky, tak najprv ze no o hodinku ale potom ze sa spyta, tak o minutu povedal ze dobre a uz aj spisoval veci.. pristup na urovni !!

priisiel vysvetlil ze no tieto chybove hlasky tam mame a ze tak co dalej, nechate tu, dostanete druhe auto abo co, ja ze no uz som v BA zacal riesit.. tak ze okej, dame vam veskere papiere a mozte s tym v BA pokracovat...

som im hovoril predtym ze ci by mi nenahrali nanovsi soft do ECU, pocitaca motora..

ale dosiel naspat papierom ze no mam najnovsi uz nahraty, niekedy mi uz nahrali predtym. tak som sa cudoval ,ze paraada, ani o tom neviem, co to za pristuup v BA...

takze mam najnovsi soft..cize to mi nevyriesi pravdepodobne..tak neviem co to bude :myslim

Odesláno

...včerajšiu Tour de ČR auto zvládlo bez najmenších problémov (533 km pri -14°C). Od druhej závady zatiaľ 3800 km, evidentne už sa to podarilo opraviť (klop-klop na drevo) - vraj pri prvom raze bol ešte použitý pôvodný napinák, lebo v tom okamihu nevedeli, čo s tým. Keď som kolegovcom do servisu vrátil auto po 3 týždňoch, už bol vymyslený nový napinák, ktorý použili...

nechcem nikoho strašiť, ale zatiaľ sa nám do servisu vrátilo 5 kusov s týmto motorom a rovnakým problémom...

Odesláno

to petr 308:

Ja mam motor upraveny a zatial nic nepise ani sa nesprava podobne. Jeden krat sa mi to stalo ale to bolo z dovodu, ze chip mal velku poziadavku na turbo ktore to nedokazalo ufukat a tak sa hodil do nudzaku. Spravilo to vzdy po prekroceni 6000t otacok. Teraz je to na jemnejsich hodnotach a slape ako ma.

Odesláno

to sobol:

to som ani nezisťoval, ale reálne mi to ani jedenkrát nestihli spraviť v priebehu 3 pracovných dní - rozobratie/poskladanie motora niečo trvá, treba prípravky (ktorými sa zisťuje táto závada), čakalo sa na samotné diely (lebo reťaze a napináky na relatívne nové motory len tak na sklade nie sú), nebol voľný mechanik, nečakané komplikácie so zlomeným momentovým kľúčom atď... Ťažko povedať, koľko Nh by si servis vyúčtoval, ani mi nie je známe, koľko tie menené diely stoja...

Odesláno
Původně zaslal: Modzillo

to sobol:

to som ani nezisťoval, ale reálne mi to ani jedenkrát nestihli spraviť v priebehu 3 pracovných dní - rozobratie/poskladanie motora niečo trvá, treba prípravky (ktorými sa zisťuje táto závada), čakalo sa na samotné diely (lebo reťaze a napináky na relatívne nové motory len tak na sklade nie sú), nebol voľný mechanik, nečakané komplikácie so zlomeným momentovým kľúčom atď... Ťažko povedať, koľko Nh by si servis vyúčtoval, ani mi nie je známe, koľko tie menené diely stoja...

takže předpokládám že jelikož to bylo v záruce tak jsi neplatil nic..

Odesláno
Původně zaslal: Modzillo

áno áno, je to v záruke, po týchto skúsenostiach určite priplatím Optiway...

jj, aj ja...len tych 900eur ci kolko :S

Odesláno

buga, radšej tie prachy obetujem, jak sa trápiť s niečim nevyspitateľným... Nebudem riskovať, že servis bude odo mňa ťahať veselo prachy len preto, že niekto pustil na trh neodskúšaný motor, resp. motor s chybnou súčiastkou...

Odesláno

dneska jak jsem byl v servise, tak mi bylo řečeno, že z Německa došla zpráva že může jít o 3 různé druhy závad, v příštím týdnu tam má mamka přistav auto na 2-3 dny.. :nevim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...