Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Po pár týdnech začaly téct čerstvě vyměněný gufera na poloosách, po další výměně cca. za 300 km tečou zase. Čím to může být? Hnutá polosa (při záběru na dvojku trochu vibruje šaltrpáka i auto)? Nekvalitní gufera?

Odesláno

tak mám stejný problém, ale po výměně gufera jsem cca půl roku jezdil, pak jsem musel sundal převodovku. Po nandání zpátky olej tekl. Tak jsem sundal polosu a očistil polosu a gufero v domění, že nějaký bordel mohl způsobit únik oleje, ale nepomohlo, asi jsem to nějak poškodil nebo něco, protože to gufero by mělo mít docela dlouhou životnost. Takže to vypadá na výměnu, ale vůbec se mi do toho nechce.

[Editován dne 23/8/04 Butch]

Odesláno

Dal jsi tam originální gufera od Peugeotu?

Protože co jsem se s tím setkal, tak jsou to atipy.

Já dával nové gufera a i poloosy a drží bez jediné kapičky (necelé 2 roky). Ještě jsem je mázlul lehounce vazelínou zvenku, kvůli pronikání prachu na grafitový břit co chrání vlastní gumový břit gufera na hřídeli.

To jsou zatím moje zkušenosti.

Odesláno

Já nevím, co tam dali v servisu - chtěli 200,- za jedno. Poloosy jsou jaké jsou (možná jedna hází, jak jsem už psal - nedokážu to vyhodnotit), ale to by asi spíš rozhodilo homokloub nebo ložisko, než gufero...

Odesláno

Nepamatuju si přesně, ale mám pocit že jedno gufero stálo kolem 300-400, to druhé bylo o chloupek lacinější. A co mě osobně zarazilo, tak jsou na každé straně převodovky jinačí. Jinačí myslím hlavně konstrukcí. Rozměrem myslím že ani ne.

Za tu cenu myslím že ti tam daly obyčejné gufera které v běžném provozu nevydržely. Na jedné straně převodovky je gufero s frafitovým břitem, co chrání pracovní břit gufera a na druhé straně, kde je delší hřídel je něco jako silonová unášecí klec.

Když jsem je koupil, tak jsem na ně jako strojař koukal jak na nějaké art výrobky. Když vlezeš pod auto, tak se ty originální dají velice rychle rozpoznat.

Jestli budu mít na víkend fo?ák, tak se je pokusím vyfotit.

Odesláno

To je fakt, řekli mi, že na jedné straně je jiné gufero (netvrdím, že stály obě stejně - tak nějak přibližně). Co jsem na to koukal, tak to s tou plastovou klecí je vlevo. No, já si při menších opravách občas neřeknu o doklad (bez komentáře, prosím :-)), takže si na nich už nic nevezmu - pochybuju, že by byli tak poctiví. Před technickou to nechám vyměnit jinde a uvidíme...

• O 3 týdny později...
Odesláno

tak jsem vyměnil gufero ale únik oleje trvá stále, takže potvora teče někde jinde, asi kolem náhonu tachometru, ještě se na to musím podívat, sakra práce.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...