Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Elektrika 306: přední světla Opraveno (provizorně)

Recommended Posts

Odesláno

Mám takovej menší problém s P předním světlem u 306 r.v. 94 tedy ještě H4.

Potvora nesvítí na potkávačky.

Měřil jsem napětí a když je to bez žárovky tak naměřím 12V, ale jakmile tam dám žárovku (zkoušeno na 3 kusech) tak tam najednou 12V není. Pro mne záhada.

Dálkový normálně svítí a kostra je OK. Pojistky jsem prohlížel věšechny a vypadají OK. Jen nevím který jsou přesně pro světla. Zadní světla svítí oboje a obrysovky také OK.

Jestli někdo víte co by mohlo zlobit dejte vědět.

[upravil dne 15/12/09 Dave_k]

[upravil dne 17/12/09 Dave_k]

Odesláno

No schéma pěkné. Díky.

Podle toho vím, že potkávačky jsou na jednom drátu, tudíž v pojistce a asi ani v relé problém nebude jelikož by nesvítila obě světla, ale jak už jsem výše psal nesvítí pouze pravá potkávačka a napětí zmizí po zasunutí žárovky do konektoru. Konektor se tváří taky OK. Je to pro mne záhada. :myslim

Guest servisman
Odesláno

kostra ,či propojení mezi světly ,kabely dovedou potrápit jako je oxidace když propojíš obě světla new drátem svítí obě??

Odesláno

Pořádně zkontroluj kontakty. Pokud tam naměříš bez žárovky napětí a se žárovnou ne, tak je tam někde nějakej přechoďák.

Zkus to přikostřit nějakým externím kabelem (neškrtni si o něco jinýho!). Pokud to začne svítit, tak je špatná kostra. Pokud ne, tak je někde přerušenej (zoxidovanej, ....) napájecí kabel (+)

A ačkoliv ti nesvítí jen tlumený a H4ka má jako kotru společnej \"drát\" tak to kostra nebude. Ten drát nemusíš hledat. Zkus se zaměřit na kablík od napájení (+) ;)

PS.: Mrkni na patici, jestli není zoxidovanej kontakt ;)

[upravil dne 15.12. 09 dolly1010]

Odesláno

skousels tahat za konektor na potkavacky?nekdy se stane ze to u konektoru drzi jen na buzirce a drat je zlomenej nebo vyhratej...

A nebo to se mi stavalo na nakladacich ze je ten drat zevnitr vyoxidovanej (treba z toho jak ten drat nekdo propichne+troska vody+cas) potom z venku vypada dobre a uvnitr je jen zelena sra... ktera ti pusti 12v ale po zatizeni ti to neda nic ..to se to pak spatne hleda :myslim nezavidim tendle druh prace..preju hodne stesti

[upravil dne 15/12/09 tommas11]

Guest servisman
Odesláno

proto říkám propoj pravý a levý a pokud bude svítit problém je mezi světly kabel

Odesláno

Tak problém nalezen. Poněvadž jsem nevěděl, že přední světla jsou na jednom drátu tak mne nenapadlo to ohmicky proměřit mezi nima. Při dnešním měření vyskočil dost velikej odpor, takže je to jasné.

Natáhnu novej drát a bude opraveno.

Díky Honzo za schéma. ;)

Guest servisman
Odesláno

myslel jsem si to že to bude mezi světly jak jsem radil ,hlavně že je vyřešeno :)

Odesláno
Původně zaslal: dolly1010

Nejsou na koncích drátu nějaký konektory? Že by je možná stačilo jen vyčistit ;)

To bylo to první co jsem zkoušel. ;)

Odesláno

Tak dnes jsem natáhl drát od L k P světlu a už to svítí. :)

Teď vede nad chladičem, až bude počasí a nálada tak se v tom pohrabu a natáhnu ten drát svazkem jako je origo.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...