Dave_k Odesláno 15. prosinec 2009 Odesláno 15. prosinec 2009 Mám takovej menší problém s P předním světlem u 306 r.v. 94 tedy ještě H4. Potvora nesvítí na potkávačky. Měřil jsem napětí a když je to bez žárovky tak naměřím 12V, ale jakmile tam dám žárovku (zkoušeno na 3 kusech) tak tam najednou 12V není. Pro mne záhada. Dálkový normálně svítí a kostra je OK. Pojistky jsem prohlížel věšechny a vypadají OK. Jen nevím který jsou přesně pro světla. Zadní světla svítí oboje a obrysovky také OK. Jestli někdo víte co by mohlo zlobit dejte vědět. [upravil dne 15/12/09 Dave_k] [upravil dne 17/12/09 Dave_k] Citovat
Dave_k Odesláno 15. prosinec 2009 Autor Odesláno 15. prosinec 2009 Jo kdybych nějaké schéma měl tak se samozřejmě podívám. Citovat
Dave_k Odesláno 15. prosinec 2009 Autor Odesláno 15. prosinec 2009 No schéma pěkné. Díky. Podle toho vím, že potkávačky jsou na jednom drátu, tudíž v pojistce a asi ani v relé problém nebude jelikož by nesvítila obě světla, ale jak už jsem výše psal nesvítí pouze pravá potkávačka a napětí zmizí po zasunutí žárovky do konektoru. Konektor se tváří taky OK. Je to pro mne záhada. Citovat
Guest servisman Odesláno 15. prosinec 2009 Odesláno 15. prosinec 2009 kostra ,či propojení mezi světly ,kabely dovedou potrápit jako je oxidace když propojíš obě světla new drátem svítí obě?? Citovat
Dave_k Odesláno 15. prosinec 2009 Autor Odesláno 15. prosinec 2009 Mezi konektorama jsem to neproměřoval. Kostra je OK. Dneska na to kácím. Snad zítra bude trochu více času. Citovat
dolly1010 Odesláno 15. prosinec 2009 Odesláno 15. prosinec 2009 Pořádně zkontroluj kontakty. Pokud tam naměříš bez žárovky napětí a se žárovnou ne, tak je tam někde nějakej přechoďák. Zkus to přikostřit nějakým externím kabelem (neškrtni si o něco jinýho!). Pokud to začne svítit, tak je špatná kostra. Pokud ne, tak je někde přerušenej (zoxidovanej, ....) napájecí kabel (+) A ačkoliv ti nesvítí jen tlumený a H4ka má jako kotru společnej \"drát\" tak to kostra nebude. Ten drát nemusíš hledat. Zkus se zaměřit na kablík od napájení (+) PS.: Mrkni na patici, jestli není zoxidovanej kontakt [upravil dne 15.12. 09 dolly1010] Citovat
21Grams Odesláno 15. prosinec 2009 Odesláno 15. prosinec 2009 Původně zaslal: foxo nemas zarovku na 24V ? tu by si len tak nevypalil, sla by len na polovicny vykon, teda ak sa isty ujo ohm pred par rokmi nemylil:) Citovat
Dave_k Odesláno 15. prosinec 2009 Autor Odesláno 15. prosinec 2009 Veškeré operace a zkoušky jsou popsány hned na začátku. Citovat
Dopiťák Odesláno 15. prosinec 2009 Odesláno 15. prosinec 2009 skousels tahat za konektor na potkavacky?nekdy se stane ze to u konektoru drzi jen na buzirce a drat je zlomenej nebo vyhratej... A nebo to se mi stavalo na nakladacich ze je ten drat zevnitr vyoxidovanej (treba z toho jak ten drat nekdo propichne+troska vody+cas) potom z venku vypada dobre a uvnitr je jen zelena sra... ktera ti pusti 12v ale po zatizeni ti to neda nic ..to se to pak spatne hleda nezavidim tendle druh prace..preju hodne stesti [upravil dne 15/12/09 tommas11] Citovat
Guest servisman Odesláno 15. prosinec 2009 Odesláno 15. prosinec 2009 proto říkám propoj pravý a levý a pokud bude svítit problém je mezi světly kabel Citovat
Dave_k Odesláno 16. prosinec 2009 Autor Odesláno 16. prosinec 2009 Tak problém nalezen. Poněvadž jsem nevěděl, že přední světla jsou na jednom drátu tak mne nenapadlo to ohmicky proměřit mezi nima. Při dnešním měření vyskočil dost velikej odpor, takže je to jasné. Natáhnu novej drát a bude opraveno. Díky Honzo za schéma. Citovat
Guest servisman Odesláno 16. prosinec 2009 Odesláno 16. prosinec 2009 myslel jsem si to že to bude mezi světly jak jsem radil ,hlavně že je vyřešeno Citovat
dolly1010 Odesláno 16. prosinec 2009 Odesláno 16. prosinec 2009 Nejsou na koncích drátu nějaký konektory? Že by je možná stačilo jen vyčistit Citovat
Dave_k Odesláno 16. prosinec 2009 Autor Odesláno 16. prosinec 2009 Původně zaslal: dolly1010 Nejsou na koncích drátu nějaký konektory? Že by je možná stačilo jen vyčistit To bylo to první co jsem zkoušel. Citovat
Dave_k Odesláno 17. prosinec 2009 Autor Odesláno 17. prosinec 2009 Tak dnes jsem natáhl drát od L k P světlu a už to svítí. Teď vede nad chladičem, až bude počasí a nálada tak se v tom pohrabu a natáhnu ten drát svazkem jako je origo. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.