Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj všem.

Mám 307 2.0 HDI 66kw. Před pár dny jsem si všiml, že z motoru vychází takový šelestivý (kovový) zvuk. Při přidání plynu se tento zvuk zesílí.

Hned by tedy bylo jasné, že je to něco na klíňáku. Vzhledem k tomu, že jsem před 4mi měsíci dával nový alternátor, myslel jsem, že se jedná o něj. Myslel jsem, zda ten zvuk nevydává oddělané ložisko, což by tedy bylo u nového alternátoru divné. Dokonce se i zdá, že z altíku vychází. V servisu jsme na to koukali a zjistitli, že alternátor to určitě není.

Po sundání klíňáku byl motor naprosto z ticha. Protočili jsme veškeré kladky a vše OK.

Jediné co jsme našli je asi 5 cm chybějící drážka v klínovém řemenu a že nikdo delší dobu předemnou (mám toto auto 5 měsíců) již nečistil a nedoplňoval klimu.

Chci Vás teda zkušených lidí optat na váš názor, co by to ještě mohlo být. Na kladky to nevypadá, tak zda by to mohla být klima (to co otáčí klínový řemen) nebo zda by to mohl způsobit ten samotný řemen.

Doplním, že se zdá, že zvuk jde z altiku (ale při odposlouchávání tyčí) odtud nejde.

Díky předem za pomoc.

Odesláno

Tak taky isty problem mam aj ja, po vymene rozvodov mi to po cca 300 km začalo tiež vydavat taky kovovy šelestivy zvuk. Dovtedy mi to nerobilo. Jeden servisak z Peugeotu mi povedal, že by to mohol byt predny diel vyfuku, niečo v katalyzatore alebo deravy predny vyfuk. Neviem, zatial som to ani ja nezistil.

Odesláno

jak píše lukinnek, špatný řemen, já když měnil na 66kw HDi oba řemeny, řemenici, pumpu a kladky, tak jsem tam dal přesně co tam patří a motor se naopk hodně ztišil a paráda

• O 6 měsíců později...
Odesláno

mám stejný problém, kovový zvuk z pravého předku.. rozvody měněny cca před 800 km.. jaký řemen do toho patří? Když je tam špatný (dle toho, co tu čtu, je tato možnost), může se něco podělat?

Odesláno

pokud ste nikdo neměnil řemenici, tak to bude klidně ona, ta nevydrží věčnost a když jde do kytek tak zvuky vydává všelijaký a neni dobrý si s ní zahrávat aby až se jednou pojede nepředběhla auto a nevyrvala vše co má v cestě :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...