marvi 10 Odesláno 13. prosinec 2009 Odesláno 13. prosinec 2009 Dobrý den. 307 2,0HDi, motor při rozjiždění u otáček 1000-1200 cuka.Pedál ovladaní otaček vyměnen Cuka stejne při odpojení váhy vzduchu.Cuka studený i teplý motor. Jinak vše O.k.Ďík za radu.Filtry nové, nadrž O.k. [upravil dne 13/12/09 marvi 10] Citovat
dragonix Odesláno 14. prosinec 2009 Odesláno 14. prosinec 2009 Ahoj, já bych se přidal k tomuto dotazu. Vypadá to, že nás trápí stejná závada. Také mám P307 2.0 HDi a asi před měsícem mi z ničeho nic začala cca na 800 - 1000 otáčkách cukat. Dělá to při volnoběhu, při přeřazování a pochopitelně i při rozjíždění z 1. Jak se překročí 1000ot, auto se začne chovat úplně normálně. I turbo je cítit už odspodu. Zhruba ve stejnou dobu se začal ohlašovat oblíbený FAP (UNBLOCK DIESEL FILTER). Zkoušel jsem ji protáhnout, aby se zregenerovala, regenerace proběhla, ale i tak to nepomohlo. No a aby to nebylo tak snadné, začala v těchto \"mrazíkách\" i blbě startovat. Natočí, je znát, že chytla, ale hned v zápětí chcípne. Když ji přidám plyn, udrží se v běhu - pochopitelně stále cuká. Může to mít skutečně na svědomí ten FAP? Zítra můj technik ještě vyzkouší regeneraci z diagnostiky. Když to nepomůže, čím by to ještě mohlo být? EGR, svíčky, vstřikování....? Platí pro studený i teplý motor. Dík za každou radu Citovat
qmysak Odesláno 14. prosinec 2009 Odesláno 14. prosinec 2009 mě auto cukalo když sem měl vadný drv ventil vyměnil sem ho a vše v pohodě ale nevím estli vám pomožu je to jen takový můj nápad Citovat
dragonix Odesláno 15. prosinec 2009 Odesláno 15. prosinec 2009 Díky za nápad, technici mě začali strašit se vstřikama. Co je pravděpodobnější? Vstřiky nebo DRV, když se to vyskytuje mezi 800-1000ot? Kde ten DRV najdu? Díky Citovat
zzipCZ Odesláno 15. prosinec 2009 Odesláno 15. prosinec 2009 pravděpodobnější je DRV a najdeš ho na vysokotlakým čerpadle vedou k němu dráty a nic víc je přímo našroubovanej na čerpadle Citovat
dragonix Odesláno 17. prosinec 2009 Odesláno 17. prosinec 2009 Ahoj, tak jsem dal na Vaše typy a vyčistil DRV. Měli jste pravdu, bylo to ono. Teď jede zase úplně normálně. Citovat
hlina23 Odesláno 1. srpen 2016 Odesláno 1. srpen 2016 Ahoj, čím popř. jak vyčistit ten DRV ventil? dík moc Citovat
MilanF1 Odesláno 1. srpen 2016 Odesláno 1. srpen 2016 DRV ventil nečistím, měním. Zkoušel jsem čistit, nepomohlo (nebo jenom na chvilku). Citovat
dragonix Odesláno 3. srpen 2016 Odesláno 3. srpen 2016 (upraveno) A nemáš v naftě malinké pilinky hliníku? Pokud bys měl podezření, že po vytažení DRV ventilu obsahuje vyteklá nafta tyto piliny, je to na repas čerpadla. Pak by ti i nový DRV pomohl třeba jen na půl roku než se opět zanese těmito pilinami. Jinak já jsem čistil prostředkem, který je "univerzální čistič a odmašťovač". Dá se to koupit v marketech (OBI atd..) a je to ve spreji. Nastříkáním na sítko DRV ventilu (a nešetřit a využít tlaku spreje) dojde k pročištění prostoru sítka a okolo té uzavírací jehly. Aby to bylo ještě důkladnější, tak po obvodu pod sítkem jsou větší otvory, kam se vejde třeba špendlík. Při současném stříkání na sítko a hýbáním uzavírací jehly skrz tyto otvory, dojde k lepšímu pročištění i při pohybu. Nakonec jsem ještě vyměnil O kroužek. Nehledal jsem přesně originál, ale koupil jsem nejvíce podobný tomu co tam byl a aby vydržel agresivní prostředí (nafta, teplota...). Pokud se ale i po tomto vyčištění bude problém vracet, souhlasím s MilanF1, je lepší za cca 3tis. koupit nový a budeš mít klid. Pokud tam tedy nemáš problém s tím čerpadlem. Ještě jsem našel foto toho DRV. Jsou tam vidět i ty otvory. A mám takový pocit, že jsem nakonec přidával O kroužek do té druhé větší drážky. Upraveno 3. srpen 2016 uživatelem dragonix Přidání foto Danny.t ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.