Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dobrý den. 307 2,0HDi, motor při rozjiždění u otáček 1000-1200 cuka.Pedál ovladaní otaček vyměnen

Cuka stejne při odpojení váhy vzduchu.Cuka studený i teplý motor. Jinak vše O.k.Ďík za radu.Filtry nové, nadrž O.k.

[upravil dne 13/12/09 marvi 10]

Odesláno

Ahoj,

já bych se přidal k tomuto dotazu. Vypadá to, že nás trápí stejná závada. Také mám P307 2.0 HDi a asi před měsícem mi z ničeho nic začala cca na 800 - 1000 otáčkách cukat. Dělá to při volnoběhu, při přeřazování a pochopitelně i při rozjíždění z 1. Jak se překročí 1000ot, auto se začne chovat úplně normálně. I turbo je cítit už odspodu. Zhruba ve stejnou dobu se začal ohlašovat oblíbený FAP (UNBLOCK DIESEL FILTER). Zkoušel jsem ji protáhnout, aby se zregenerovala, regenerace proběhla, ale i tak to nepomohlo. No a aby to nebylo tak snadné, začala v těchto \"mrazíkách\" i blbě startovat. Natočí, je znát, že chytla, ale hned v zápětí chcípne. Když ji přidám plyn, udrží se v běhu - pochopitelně stále cuká. Může to mít skutečně na svědomí ten FAP? Zítra můj technik ještě vyzkouší regeneraci z diagnostiky. Když to nepomůže, čím by to ještě mohlo být? EGR, svíčky, vstřikování....?

Platí pro studený i teplý motor.

Dík za každou radu

• O 6 let později...
Odesláno (upraveno)

A nemáš v naftě malinké pilinky hliníku? Pokud bys měl podezření, že po vytažení DRV ventilu obsahuje vyteklá nafta tyto piliny, je to na repas čerpadla. Pak by ti i nový DRV pomohl třeba jen na půl roku než se opět zanese těmito pilinami.

Jinak já jsem čistil prostředkem, který je "univerzální čistič a odmašťovač". Dá se to koupit v marketech (OBI atd..) a je to ve spreji. Nastříkáním na sítko DRV ventilu (a nešetřit a využít tlaku spreje) dojde k pročištění prostoru sítka a okolo té uzavírací jehly. Aby to bylo ještě důkladnější, tak po obvodu pod sítkem jsou větší otvory, kam se vejde třeba špendlík. Při současném stříkání na sítko a hýbáním uzavírací jehly skrz tyto otvory, dojde k lepšímu pročištění i při pohybu. Nakonec jsem ještě vyměnil O kroužek. Nehledal jsem přesně originál, ale koupil jsem nejvíce podobný tomu co tam byl a aby vydržel agresivní prostředí (nafta, teplota...). Pokud se ale i po tomto vyčištění bude problém vracet, souhlasím s MilanF1, je lepší za cca 3tis. koupit nový a budeš mít klid. Pokud tam tedy nemáš problém s tím čerpadlem.

Ještě jsem našel foto toho DRV. Jsou tam vidět i ty otvory. A mám takový pocit, že jsem nakonec přidával O kroužek do té druhé větší drážky.

IMG_5409.JPG

Upraveno uživatelem dragonix
Přidání foto

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...