Ricky001 Odesláno 10. prosinec 2009 Odesláno 10. prosinec 2009 Zdravím, zlobí mě na mé old 406 2.1 TD vrzající řadící páka. Zejména pokud je venku chladno a auto hodně studený, kvalty tam jdou ztuha (hustý olej) a řadička vrže. Po pár km už je to o dost lepší. Dá se nějak promazat kulisa řazení? A co výměna oleje v převodovce? Po jak dlouhé době/km a jaký olej? Díky za rady. Citovat
Ferry Odesláno 10. prosinec 2009 Odesláno 10. prosinec 2009 napln v prevodovce je celozivotni, cili dle zapadniho sveta cca 5let, nebo tak 150tis km, vymenou urcite nic nezkazis a pomuzes si. Patri tam Total Transmission BV 75W-80. ta radici paka vrze v tom plastovem pouzdre pod stredovym tunelem, na pace je silonova kulicka, ktera chodi v plastovem pouzdre. Je treba sundat stredovy panel (nejprve vycvaknout cely plast popelniku, pak uvnitr po strach povolit torx T20 sroubky, ktere drzi postranni plasty s vydechy na nohy - u spolujezdce je ten plast jeste prisroubovan k palubce a musi se oba plasty vycvaknout a odstranit, pak vycvaknout ovalny plast pod rucni brzdou, povolit zbyvajici 4 srouby - 2 uvnitr tunelu a dva vzadu u kolejnic prednich sedacek a vyklopenim smerem zezadu a nahoru celou konzoli vyndas - pozor, je treba odpojit take konektory od zasuvky zapalovace a pripadnych jinych spinacu v konzoli) a pod nim pak demontovat ramecek, co drzi gumovy kryt kolem radici paky a pak uz by ses mel dostat k te kulicce a necim ji zkusit promazat Citovat
Ricky001 Odesláno 10. prosinec 2009 Autor Odesláno 10. prosinec 2009 Ferry, díky za radu a pracovní postup Jdu na to. Citovat
Návštěvník Odesláno 7. leden 2014 Odesláno 7. leden 2014 Návod na 306 by někdo neměl? Taky mě to nějak moc vrzalo, po nějakej době to ztichlo, teď jsem nechal auto týden stát, a vrže zase. Tak to asi taky bude potřeba promazat. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.