Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím,

zlobí mě na mé old 406 2.1 TD vrzající řadící páka. Zejména pokud je venku chladno a auto hodně studený, kvalty tam jdou ztuha (hustý olej) a řadička vrže. Po pár km už je to o dost lepší.

Dá se nějak promazat kulisa řazení? A co výměna oleje v převodovce? Po jak dlouhé době/km a jaký olej? Díky za rady.

Odesláno

napln v prevodovce je celozivotni, cili dle zapadniho sveta cca 5let, nebo tak 150tis km, vymenou urcite nic nezkazis a pomuzes si. Patri tam Total Transmission BV 75W-80.

ta radici paka vrze v tom plastovem pouzdre pod stredovym tunelem, na pace je silonova kulicka, ktera chodi v plastovem pouzdre. Je treba sundat stredovy panel (nejprve vycvaknout cely plast popelniku, pak uvnitr po strach povolit torx T20 sroubky, ktere drzi postranni plasty s vydechy na nohy - u spolujezdce je ten plast jeste prisroubovan k palubce a musi se oba plasty vycvaknout a odstranit, pak vycvaknout ovalny plast pod rucni brzdou, povolit zbyvajici 4 srouby - 2 uvnitr tunelu a dva vzadu u kolejnic prednich sedacek a vyklopenim smerem zezadu a nahoru celou konzoli vyndas - pozor, je treba odpojit take konektory od zasuvky zapalovace a pripadnych jinych spinacu v konzoli) a pod nim pak demontovat ramecek, co drzi gumovy kryt kolem radici paky a pak uz by ses mel dostat k te kulicce a necim ji zkusit promazat

• O 4 roky později...
Návštěvník
Odesláno

Návod na 306 by někdo neměl? Taky mě to nějak moc vrzalo, po nějakej době to ztichlo, teď jsem nechal auto týden stát, a vrže zase. Tak to asi taky bude potřeba promazat.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...