Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Vyjizdeci trysky na ostrikovani svetel ti vyjedou sami pokud mas rozsvicena svetla a zatahnes za pravou packu pod volantem (normalni zapnuti ostrikovacu). Pokud mas svetla vypnuta, ostrikne se jenom celni sklo.

Odesláno
Původně zaslal: wojtěch

jj nějak tak to mám i já ale já to mám odpojene ať to zbytečně nebere vodu z nadobky.. když ostřikuješ okno vytáhnou se i tyto trysky???

No to prave neviem. Musim to nabuduce vyskusat ked budem mat koho posadit za volant. Ale bolo by fajn keby to fakt fungovalo. Mam aj ciru optiku uz len bixenon a automaticke naklapanie svetiel a mam hotovo :D

Odesláno

Kolega, co má Saaba, tak tam mu to ostříkne světla jen potom, co si 5x zasebou ostříkne čelní sklo a snad jen za jízdy. Zkoušel si to vícekrát???:myslim

[upravil dne 18.12.09 MJSytic]

Odesláno

Hej hej skusal som to viackrat pretoze prave vcera som menil vodu v ostrekovacoch za zimnu zmes a vobec sa nevysunuli ani nic sa nedialo. Vymenil som dokonca poistku tych ostrekovacov a stale nic. Za jazdy sa tiez asi nevysunuli kedze po zastaveni boli svetlomety uplne suche. Len ma napadlo ze aj byvali majitel ich mohol odpojit. V navode sa pise ze sa ostrekovace maju zapnut spolu s klasickymi tak neviem..

Odesláno
Původně zaslal: wojtěch

jj nějak tak to mám i já ale já to mám odpojene ať to zbytečně nebere vodu z nadobky.. když ostřikuješ okno vytáhnou se i tyto trysky???

Prosim ta ako si riesil odpojenie tych ostrekovacov? Len si vybral poistku?

• O 2 týdny později...
Odesláno

No takze po cca dvoch tyzdnoch vselijakeho pocasia som zistil ze sa mi extremne rychlo mina voda z ostrekovacov. Mlacku pod autom som si nevsimol, ostrekovace svetiel neostrekuju takze nemam tusenie co sa moze diat. Moze sa stat ze by sa tie ostrekovace nevysunuli a striekali napriek tomu vodu? Lebo ta spotreba ma zarazila. Nalial som cca 7 L a po 2 dnoch som sa musel zastavit na benzinke a dolievat.. Keby mal niekto schemu tych ostrekovacov, kade vedu tak by mi to mozno pomohlo aby som to vedel prekontrolovat. Dufam ze to nie je moc :xvul

Odesláno

já tam mám 2 motorky v nádobce a k tryskám na okno jdou když shodíš podběh nad kolem tak je uvidíš, a ke světlům nevím protože tam ty hadičky nemám.. a nemáš náhodou spadlou hadičku co má jít k těm světlům a když začneš ostřikovat tak ti to teče přes ní na zem?

Odesláno

Odstřikovače světel působí při zapnutých světlech a to tak, že nejdříve se ostříknou světla a potom teprve sklo, je tam znatelná prodleva mezi zapnutím odstřikovače a skutečným ostříknutím skla(pokud prodlevu nemáte, ostřik světel nepracuje). Vyřadit se nedají žádným ucpáním hadičky, protože to jsou dva nezávislé okruhy. Ostřikovače světel mají vlastní motorek, který má mnohem větší tlak kapaliny, a zároveň tlak kapaliny vysouvá trysky. Pokud odstřikovače světel nefungují, bývá nejčastěší příčinou vadný motorek pro ostřik světel.:)

Odesláno
Původně zaslal: Leos

Odstřikovače světel působí při zapnutých světlech a to tak, že nejdříve se ostříknou světla a potom teprve sklo, je tam znatelná prodleva mezi zapnutím odstřikovače a skutečným ostříknutím skla(pokud prodlevu nemáte, ostřik světel nepracuje). Vyřadit se nedají žádným ucpáním hadičky, protože to jsou dva nezávislé okruhy. Ostřikovače světel mají vlastní motorek, který má mnohem větší tlak kapaliny, a zároveň tlak kapaliny vysouvá trysky. Pokud odstřikovače světel nefungují, bývá nejčastěší příčinou vadný motorek pro ostřik světel.:)

No niekedy sa mi skutocne stava ze nez mi ostrekne predne sklo tak to chvilu trva ale myslel som ze je to kvoli tomu ze chvilku trva kym dojde kvapalina z nadobky az do ostrekovacov ale mozno mi naozaj funguju aj tie ostrekovace svetlometov.. Len som si vsimol ze aj po ostreknuti zostaly svetla suche a spinave tak uz neviem. Ale vodu mi to mina strasne rychlo :myslim

• O 10 měsíců později...
Odesláno

Ahoj, v servisu mi měnili čerpadlo k ostřikovačům světlometů. Čerpadlo funguje bez problémů, ale místo ostřiků světlometů mi kapalina teče do motorového prostoru. Díval jsem se, kde k úniku kapaliny dochází a je to v místech, kde by se měly vysouvat trysky ostřikovačů. Vyndal jsem prozatím pojistku, aby čerpadlo neostřikovalo, ale stejně k úniku kapaliny dochází. Nevíte někdo, co s tím ? Děkuji za rady.

Odesláno

Ahoj, ostřikovače jsem zkoušel vytáhnot ven a oba jdou v pohodě, ale jakmile je povytáhnu tak žačne kapalina proudem lejt z toho vysouvacího mechanismu (moc dobře jsem dovnitř neviděl, ale teče to za ostřikovačema asi někde v napojení na hadičku od čerpadla a je to u obou ostřikovačů stejný ) :(

[upravil dne 6/11/10 19:54 pubalik1]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...