Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim vsetkych. Mozno dost blba otazka ale naco je dobry ostrekovac svetlometov? Akosi mi unika vyznam ostrekovania. Nezhorsi sa tym este viac svietivost? :myslim

Nejake ostrekovace som nasiel tu

Inak este raz sorry za stupidnu otazku len mi to nejde do hlavy :roll

[upravil dne 9.12.09 m3t4L_m4n]

[upravil dne 17.12.09 m3t4L_m4n]

Odesláno

ostrekovace svetlometov su povinne ak mas xenony...niesom si isty ale xenony sa nezahreju na dostatocnu teplotu a ked mrzne tak ta namraza sa nerozpusti, cize musis ostreknut

opravte ma ak sa mylim

Odesláno

No keby mali svetla take stierace ako mali kedysi tusim volva tak to este pochopim, ale ked ostreknem svetla tak to namrzne este viac nie? Alebo sa to plni nejakou specialnou rozrazovacou zmesou?

Odesláno

Kedysi tam boli stierace (mal som ich na LADE, ale bez xenonov:D), teraz uz stierace moc niesu, ale tie ostrekovace su vlastne vykonna tryska, ktora este aj rotuje, takze cistiaci ucinok ako WAPka:aut

A preco sa na to pytas v tuningu?

[upravil dne 8/12/09 Qcko]

Odesláno

No nevedel som kam to mam supnut a tak nejak rozmyslam nad xenonmi ale riadnymi aby som nemal nejake opletacky s policajtmi a na stk. V autokelly som nasiel original xenony z modelu 2005 ale s tou cenou si snad robia prdel. 25000 kc jeden kus :o takze to skor vidim na hid. Inak tie ostrekovace potom funguju spolu s ostrekovacmi celneho skla? Inak dakujem za odpoved uz to trochu chapem. Takze ide skor o ten prud ako nejaky cistiaci ucinok tej kvapaliny ..

Odesláno

Je to jednoduchý. Xenony jsou celkem silnej zdroj světla, který umí velmi silně oslnit. Ale to nevadí, protože projektor to světlo promítne jen tam, kam patří. Když se ovšem zasviní krycí sklo, vrstva špíny, přes kterou světlo prochází, nejen že zhoršuje prostup světla (logicky), ale to světlo se na ní různě láme a odráží, takže už najednou projektor nesvítí tam, kam má, ale máš ze světel dvě na všechny strany zářící koule, proti kterým je opravdu nepříjemné se dívat. :) To se samozřejmě týká i obyčejných světel, ale tam se nejspíš usoudilo, že žárovka neprodukuje takový světelný tok, aby se vyplatilo montovat drahé ostřikovače.

P.S.: nepleť si terminologii, HID = high intensity discharge = výbojka (jakákoliv). Takže i origo xenony jsou HID, je to jen zkratka pro technologii.

Odesláno
Původně zaslal: Fakir

Je to jednoduchý. Xenony jsou celkem silnej zdroj světla, který umí velmi silně oslnit. Ale to nevadí, protože projektor to světlo promítne jen tam, kam patří. Když se ovšem zasviní krycí sklo, vrstva špíny, přes kterou světlo prochází, nejen že zhoršuje prostup světla (logicky), ale to světlo se na ní různě láme a odráží, takže už najednou projektor nesvítí tam, kam má, ale máš ze světel dvě na všechny strany zářící koule, proti kterým je opravdu nepříjemné se dívat. :) To se samozřejmě týká i obyčejných světel, ale tam se nejspíš usoudilo, že žárovka neprodukuje takový světelný tok, aby se vyplatilo montovat drahé ostřikovače.

P.S.: nepleť si terminologii, HID = high intensity discharge = výbojka (jakákoliv). Takže i origo xenony jsou HID, je to jen zkratka pro technologii.

No tak teraz uz to chapem :super A co sa stane ak si teda domontujem ostrekovace napriklad aj tie co som nasiel a tie HID svetla namontujem do mojich svetlometov. Asi to nebude bohvieco lebo poznam tie xenony co ma zakazdym oslepuju na ceste a to by som rozhodne nechcel len je proste fakt ze s xenonmi je paradne vidiet v noci a o to mi ide. O bezpecnost a nie o image :roker Pytam sa lebo som cital nieco a parabolach alebo takom niecom a o sosovkach (cockach) :myslim

Odesláno

A mozes studovat.... pripadne ak maju tvoje svetlomety sosovky (to hadam poznas), tak xenon potrebuje presne to, aby ta sosovka usmernovala luc svetla a nebol z toho rentgen:bacha

A este musis mat samozrejme naklapanie svetiel, co by pri tvojom aute tiez nemal byt problem...cize ti budu chybat asi len tie ostrekovace...

...ci strieka ostrekovas spolu s tymi na celne sklo zalezi od zapojenia a poctu motorcekov ostrekovacov--> mozes mat 1 nadobu + jeden motorcek, alebo 1 nadobu + 2 motorceky, alebo idealne, ak je kam namontovat, tak 2 nadoby, zvlast pre svetla a zvlast pre sklo... a samozrejme v interieri dorobeny vypinac na ostrekovace svetiel:papa ...hadam som na nic nezabudol:aut

Odesláno

Skvely navod. Tazko povedat ci sa do toho pustit a ci sa mi to nakoniec vyplati ked ma budu potom buzerovat policajti a neprejdem ani stk. Asi sa na to nakoniec vy... Legalna cesta namontovania xenonov zatial asi neexistuje co? :nevim No nic. Aj tak dakujem vsetkym za vysvetlenie. Trosku sme sice odbocili od temy ale vlastne to bolo k teme :cool:

Odesláno

já mam normal 307 a mam ostřikovače přímo v nárazniku a nemám xenony......... tak bych zašel na vrakač s zkusil sehnat origo ostřikovače na 307 a vyřezal do nárazniku......

Odesláno
Původně zaslal: wojtěch

já mam normal 307 a mam ostřikovače přímo v nárazniku a nemám xenony......... tak bych zašel na vrakač s zkusil sehnat origo ostřikovače na 307 a vyřezal do nárazniku......

Ako s tym by som nemal problem ani ja lebo mam pripravu na ostrekovace mam tam len take krytky miesto tych ostrekovacov takze to by bolo bez problemu. Len dnes som pozeral ci mam sosovky a nemam. Takze jedine tam dat tie bixenony so sosovkami.

Odesláno
Původně zaslal: m3t4L_m4n

Ako s tym by som nemal problem ani ja lebo mam pripravu na ostrekovace mam tam len take krytky miesto tych ostrekovacov takze to by bolo bez problemu. Len dnes som pozeral ci mam sosovky a nemam. Takze jedine tam dat tie bixenony so sosovkami.

Záslepky se nedělali , jestliže máš na nárazníku krytky tak ty jsou nasazené na vysouvacích ostrikovačích světel které jsou nacvaknuté do držáku na světle.Ted jsem si originál ostřikovače do mé 307 dodělával. Zátka by ti na nárazníku jen tak nedržela ,leda že by byla přilepená.

Odesláno
Původně zaslal: dusans

Záslepky se nedělali , jestliže máš na nárazníku krytky tak ty jsou nasazené na vysouvacích ostrikovačích světel které jsou nacvaknuté do držáku na světle.Ted jsem si originál ostřikovače do mé 307 dodělával. Zátka by ti na nárazníku jen tak nedržela ,leda že by byla přilepená.

Fuha. Tak az takto som to neskumal. Mohol by som to skusit ked tak nafotit a hodit sem lebo odfaklit to len tak to by som asi radsej neskusal :aut

Odesláno

nebo koupit nove světla s čočkou jak jsem to udělal já.... já teď ještě musím vyřešit to automatické naklápění....

Svetla som uz pozeral tiez ale je ich na nete kopec takze tazko povedat ktore su dobre. Viem ze len malo z nich ma el. naklapanie svetiel. Mozno by bolo dobre riesenie bixenon aj s sosovkov :myslim Inak teoreticky keby som zmakol tie ostrekovace, automaticke naklapanie a aj tie sosovky tak by som mal mat svetlomety podla technickej normy??

Odesláno

jinak už jenom ty světla s tou čočkou svítí o poznáni líp... jinak já jsem koupil s elekt. nastavením angel eyes a musel jsem je cele překopat protože svítili moc nahoru a nešli jinak seštelovat.... tak já doufám jak seženu to naklápění např. http://www.cybertronic.vyrobce.cz/fshl.php + hid sadu tak doufám že to projde.... nevím co by mi na to řekli všechno bych měl mít.....

[upravil dne 10/12/09 wojtěch]

Odesláno

jinak už jenom ty světla s tou čočkou svítí o poznáni líp... jinak já jsem koupil s elekt. nastavením angel eyes a musel jsem je cele překopat protože svítili moc nahoru a nešli jinak seštelovat.... tak já doufám jak seženu to naklápění např. http://www.cybertronic.vyrobce.cz/fshl.php + hid sadu tak doufám že to projde.... nevím co by mi na to řekli všechno bych měl mít.....

[upravil dne 10/12/09 wojtěch]

Hmm. Zaujimava vecicka. Tak ze by som sa dal na tie xenony.. No uvidime. Momentalnie nie su financie a nebude to najlacnejsie ale urcite to stoji za to. Predsa ide o bezpectnost na ceste :papa

Odesláno
Původně zaslal: dusans

Takze tam mam asi fakt vysuvacie ostrekovace. Docital som sa dokonca ze ku Kozenemu Packu sa davaju automaticky. Vyzera to asi takto ale nemam ani sajnu ako sa pouzivaju alebo kde maju nadobku na plnenie :myslim

11122009064.jpg

11122009065.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...