purkmistr Odesláno 1. prosinec 2009 Odesláno 1. prosinec 2009 Neví někdo na kterých kontaktech na tomto konektoru se dají proměřit čídla ABS na kolech? Který kontakt je na co? A jeké hodnoty má mít čidlo? [upravil dne 1/12/09 purkmistr] Citovat
AnotherOne Odesláno 1. prosinec 2009 Odesláno 1. prosinec 2009 Ak to nezistíš, tak choď od čidla po najbližší konektor a tam to rozpoj. Čidlo podľa typu má mať buď malý odpor v desiatkach-stovkách ohmov alebo veľký odpor rádovo megaohmy. Ak je skrat alebo nekonečno je vadné. Zlé nájdeš porovnaním s hodnotami ostatných. Citovat
jofo Odesláno 1. prosinec 2009 Odesláno 1. prosinec 2009 Pin 7 a 6 senzor v predu vlavo Pin 9 a 8 senzor v zadu vlavo pin 3 a 5 senzor vpredu vpravo pin 1 a 2 senzor vzadu vpravo Pin 14 spinac brzdoveho pedalu pin 20 kontrolka abs pin 21 kontrolka nedostatku kvapaliny a spinac nedostatku brzdovej kvapaliny pin 16 a 19 zem pin 17 a 18 trvale napajanie pin 15 napajanie spoza kluca Tak to by to malo byt. Citovat
jofo Odesláno 1. prosinec 2009 Odesláno 1. prosinec 2009 Pocuj a neni ten konektor na obrazku nejaky prasknuty? Citovat
jofo Odesláno 1. prosinec 2009 Odesláno 1. prosinec 2009 Este som zabudol. Ten popis je pre system BOSCH 5.3 Citovat
purkmistr Odesláno 1. prosinec 2009 Autor Odesláno 1. prosinec 2009 konektor mám ok, nevím jestli mám 5.3 :-( V servisboxu mám napsáno ABS5 viz níže. Pérování - Řízení - Brzdy PROTIBLOKOVACÍ SYSTÉM ABS PROTIBLOKOVACÍ SYSTÉM KOL ABS ZADNÍ ZKRUTNÝ STABILIZÁTOR ZKRUT TYČ ZAD PRŮM 21 BEZPEČNOSTNÍ ZAŘÍZENÍ PROTI KRÁDĚŽI STANDARDNÍ ALARM ŘÍZENÍ POSILOVAČ ŘÍZENÍ BEZ PROMĚN ÚČINKU PŘEDNÍ ZKRUTNÝ STABILIZÁTOR ZKRUT TYČ PŘED PRŮM 20 PROTIPROKLUZOVÉ ZAŘÍZENÍ BEZ PROTISKLUZOVÉHO SYS HLAVNÍ BRZDA S REGULÁTOREM VÝŠKY BRZDA TYP PŘED KOTOUČE S CHL DRÁŽKAMI/ZAD BUBNY ODPRUŽENÍ / ZAVĚŠENÍ NORMÁLNÍ PÉROVÁNÍ PŘIDRUŽENÁ VARIANTA BRZDOVÉHO SYSTÉMU ABS5 PŘÍDAVNÉ BOSCH Citovat
purkmistr Odesláno 1. prosinec 2009 Autor Odesláno 1. prosinec 2009 jinak díky moc, o víkendu proměřím a dám vědět :-) Citovat
jofo Odesláno 2. prosinec 2009 Odesláno 2. prosinec 2009 Tak to by malo sediet. Na ten tvoj rocnik tam bolo len to od Boschu a este stary system ale ten bol do 1997 Citovat
purkmistr Odesláno 9. prosinec 2009 Autor Odesláno 9. prosinec 2009 Tak sem proměřil, a všechny čidla ukazují stejně a na předních kolech je ozubení ok a vzdálenost od čídla tak 1 mm. Zadní se mi moc otvírat nechcou :-( ale kdyby, tam je to ozubení v bubnu nebo jinde? Nebo máte ještě někdo nápad co by to mohlo být? Vím že na diagnostice najdou kde je chyba, ale to nechám jako poslední možnost. Citovat
AnotherOne Odesláno 9. prosinec 2009 Odesláno 9. prosinec 2009 Ešte ma napadá brzdový spínač. Potom už len samotná jednotka ABS. Citovat
purkmistr Odesláno 9. prosinec 2009 Autor Odesláno 9. prosinec 2009 brzdový spínač funguje myslým dobře, světla se normálne při sešlápnutí rozsvítí. Radíš mi tedy raději zajet na tu diagnostiku? Citovat
AnotherOne Odesláno 9. prosinec 2009 Odesláno 9. prosinec 2009 Ešte si nenapísal čo ti to vlastne robí. Zasvieti ti kontrolka resp zostane ti svietiť pri naštartovaní? Alebo zasvieti až počas jazdy? Ak to druhé vyzerá to na krúžok, ak prvé čidlo, jednotka abs alebo nejaký iný problém s brzdovým systémom. Čo si nameral na čidlách? Citovat
purkmistr Odesláno 9. prosinec 2009 Autor Odesláno 9. prosinec 2009 Podle tvého popisu sem naměřil na multimetru na zmiňovaných pinech 1a2, 3a5, 6a7, 8a9 téměř shodnou hodnotu. Bylo to při měřění na průchod (pípák) ta hodnota byla na všech 802 - 822. Pokaždé když nastartuji, tak kontrolka normálně shasne ale po ujetí cca 5m se rozsvítí a svítí po celou dobu nastartovaného motoru. Pokud prudce šlápnu na brzdy tak ABS už nefunguje a kola jdou do smyku. Přední kola sem kontroloval a kroužeky na čidlech jsou ok. Zadní kola sem nekontroloval (tam nevím kde onen kroužek je) Jinak teď mě napadlo zvednout kolo a napíchnout příslušné piny a protočit, zda-li se onen odpor na kole změní. Nebo poradíš mi jiný trik? Citovat
AnotherOne Odesláno 10. prosinec 2009 Odesláno 10. prosinec 2009 Vyzerá to na krúžok na zadnom kolese. Pri točení sa odpor meniť nebude, ale sa budú indukovať veľmi nízke napäťové impulzy. Merákom ich však nezachytíš. Keby aj hej nie si schopný zistiť veľmi malý rozdiel vo frekvencii pulzov - posun spôsobený prasklinou na krúžku. Prasklina totiž spôsobí, že sa zuby od seba trochu vzdialia. Vidím to buď na dia alebo rozobranie kolesa. Citovat
purkmistr Odesláno 10. prosinec 2009 Autor Odesláno 10. prosinec 2009 Toho sem se bál, že to budu muset rozebrat. Nevadí kouknu na to o víkendu. Prosím tě nemáč náhodou nejaké foto nebo dokument kde je to ozubení v bubnu? a dá se onen kroužek na zadní kolo koupit? Na přední prý nejde :-( Citovat
purkmistr Odesláno 10. prosinec 2009 Autor Odesláno 10. prosinec 2009 vypydá to tam nějak takhle? (pro mou představu) Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.