Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Neví někdo na kterých kontaktech na tomto konektoru se dají proměřit čídla ABS na kolech? Který kontakt je na co? A jeké hodnoty má mít čidlo?

[upravil dne 1/12/09 purkmistr]

post-0-14109611234038_thumb.jpg

Odesláno

Ak to nezistíš, tak choď od čidla po najbližší konektor a tam to rozpoj. Čidlo podľa typu má mať buď malý odpor v desiatkach-stovkách ohmov alebo veľký odpor rádovo megaohmy. Ak je skrat alebo nekonečno je vadné. Zlé nájdeš porovnaním s hodnotami ostatných.

Odesláno

Pin 7 a 6 senzor v predu vlavo

Pin 9 a 8 senzor v zadu vlavo

pin 3 a 5 senzor vpredu vpravo

pin 1 a 2 senzor vzadu vpravo

Pin 14 spinac brzdoveho pedalu

pin 20 kontrolka abs

pin 21 kontrolka nedostatku kvapaliny a spinac nedostatku brzdovej kvapaliny

pin 16 a 19 zem

pin 17 a 18 trvale napajanie

pin 15 napajanie spoza kluca

Tak to by to malo byt.

Odesláno

konektor mám ok, nevím jestli mám 5.3 :-( V servisboxu mám napsáno ABS5 viz níže.

Pérování - Řízení - Brzdy

PROTIBLOKOVACÍ SYSTÉM ABS PROTIBLOKOVACÍ SYSTÉM KOL ABS

ZADNÍ ZKRUTNÝ STABILIZÁTOR ZKRUT TYČ ZAD PRŮM 21

BEZPEČNOSTNÍ ZAŘÍZENÍ PROTI KRÁDĚŽI STANDARDNÍ ALARM

ŘÍZENÍ POSILOVAČ ŘÍZENÍ BEZ PROMĚN ÚČINKU

PŘEDNÍ ZKRUTNÝ STABILIZÁTOR ZKRUT TYČ PŘED PRŮM 20

PROTIPROKLUZOVÉ ZAŘÍZENÍ BEZ PROTISKLUZOVÉHO SYS

HLAVNÍ BRZDA S REGULÁTOREM VÝŠKY

BRZDA TYP PŘED KOTOUČE S CHL DRÁŽKAMI/ZAD BUBNY

ODPRUŽENÍ / ZAVĚŠENÍ NORMÁLNÍ PÉROVÁNÍ

PŘIDRUŽENÁ VARIANTA BRZDOVÉHO SYSTÉMU ABS5 PŘÍDAVNÉ BOSCH

Odesláno

Tak sem proměřil, a všechny čidla ukazují stejně a na předních kolech je ozubení ok a vzdálenost od čídla tak 1 mm. Zadní se mi moc otvírat nechcou :-( ale kdyby, tam je to ozubení v bubnu nebo jinde? Nebo máte ještě někdo nápad co by to mohlo být? Vím že na diagnostice najdou kde je chyba, ale to nechám jako poslední možnost.

Odesláno

Ešte si nenapísal čo ti to vlastne robí. Zasvieti ti kontrolka resp zostane ti svietiť pri naštartovaní? Alebo zasvieti až počas jazdy? Ak to druhé vyzerá to na krúžok, ak prvé čidlo, jednotka abs alebo nejaký iný problém s brzdovým systémom. Čo si nameral na čidlách?

Odesláno

Podle tvého popisu sem naměřil na multimetru na zmiňovaných pinech 1a2, 3a5, 6a7, 8a9 téměř shodnou hodnotu. Bylo to při měřění na průchod (pípák) ta hodnota byla na všech 802 - 822. Pokaždé když nastartuji, tak kontrolka normálně shasne ale po ujetí cca 5m se rozsvítí a svítí po celou dobu nastartovaného motoru. Pokud prudce šlápnu na brzdy tak ABS už nefunguje a kola jdou do smyku. Přední kola sem kontroloval a kroužeky na čidlech jsou ok. Zadní kola sem nekontroloval (tam nevím kde onen kroužek je) Jinak teď mě napadlo zvednout kolo a napíchnout příslušné piny a protočit, zda-li se onen odpor na kole změní. Nebo poradíš mi jiný trik?

Odesláno

Vyzerá to na krúžok na zadnom kolese. Pri točení sa odpor meniť nebude, ale sa budú indukovať veľmi nízke napäťové impulzy. Merákom ich však nezachytíš. Keby aj hej nie si schopný zistiť veľmi malý rozdiel vo frekvencii pulzov - posun spôsobený prasklinou na krúžku. Prasklina totiž spôsobí, že sa zuby od seba trochu vzdialia. Vidím to buď na dia alebo rozobranie kolesa.

Odesláno

Toho sem se bál, že to budu muset rozebrat. Nevadí kouknu na to o víkendu. Prosím tě nemáč náhodou nejaké foto nebo dokument kde je to ozubení v bubnu? a dá se onen kroužek na zadní kolo koupit? Na přední prý nejde :-(

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...