Kitt2002 Odesláno 1. prosinec 2009 Odesláno 1. prosinec 2009 Bohuzel nasi 106ce nesviti zadni mlhovky. Chyba je urcite ve spojovacim konektoru svazku kabelu v motorove casti u baterky (bouracka). Nevi nahodou tadyc nekdo zasveceny, ktere kabely vedou v tomto konektoru k zadnim mlhovkam? Pripade nejaka schemata zapojeni. Dekuji 106 r.v. 2002 , 1.4l 5-dver. Citovat
Kitt2002 Odesláno 1. prosinec 2009 Autor Odesláno 1. prosinec 2009 kontrolka sviti. je poškozena spojka kabelaze v motorovem prostoru. Jde mi o to udelat bypass zraneneho kabelu, ale nevim, ktery to jest Respektive mi to bylo receno v servisu, ze stava do te spojky jde, ale dal uz nee [upravil dne 1/12/09 Kitt2002] Citovat
Guest servisman Odesláno 1. prosinec 2009 Odesláno 1. prosinec 2009 nevím jak u 106 ale mělo by to býti takto že od spínače vedou dva dráty jeden na zadní mlhu a druhý na kontrolku.Schéma nemám na 106 ale vím jak to je u 306,406 .Nevím proč by měl míti motorový prostor s tím společné.Žárovku jsi kontroloval vzadu ?? vzadu by měl býti drát č203 k mlze měě by jíti přes pojistku od vypínače [upravil dne 1/12/09 honza406] Citovat
Kitt2002 Odesláno 1. prosinec 2009 Autor Odesláno 1. prosinec 2009 Vzadu zadne napeti neni, zarovky jsou samozrejme ok, zkousel sem je i pro jistotu vymenit. V motorovym prostoru je pred baterkou spojka svazku kabelu, co vedou dozadu. Bohuzel za touto robustni spojkou jiz nic dal pry netece. Asi natahnu jinej kabel a bude... Citovat
Guest servisman Odesláno 1. prosinec 2009 Odesláno 1. prosinec 2009 sice nevím ale od páčky to jde k pojistce ta bude někde pod palubkou a od pojistky to půjde dozadu kolem dveří a k pojistce jde napětí ?? koukal jsem kde to má pojistky mlhy je to u baterky tak to pak je jak píšeš [upravil dne 1/12/09 honza406] Citovat
Kitt2002 Odesláno 1. prosinec 2009 Autor Odesláno 1. prosinec 2009 A jaka z tech pojistek je na mlhu? Nemam ani popis, co je na co. Citovat
Cardaaa Odesláno 2. prosinec 2009 Odesláno 2. prosinec 2009 tak omrkni všechny...to je nejjistější způsob když se neví která to je;) Citovat
Guest servisman Odesláno 2. prosinec 2009 Odesláno 2. prosinec 2009 Původně zaslal: Kitt2002 A jaka z tech pojistek je na mlhu? Nemam ani popis, co je na co. poj č 11 Citovat
Kitt2002 Odesláno 3. prosinec 2009 Autor Odesláno 3. prosinec 2009 Diky za pomoc, mlhovku jsem jiz zprovoznil. Ale jako na potvoru mam dalsi problem. Byl sem na technickej a mam v haji manzetu poloosy u prevodovky (lita ven vazelina), ale to neni takovej problem jako tekouci servo a nefungujici servo. Zkusil sem dolit hydraulickou kapalinu,byla pod minimem, ale servo je stale mrtve. Zkusil sem jen rozpojit a zapojit konektory a vyndat a zandat rele, ale zadna zmena. To servo me desi. Jelikoz to bylo bourano a opraveno dosti narychlo (chybi tam pojistkova krabice a tak relatka lezi ruzne v motorovem prostoru. Je nekde v aute stejne rele na zkousku? Ma nekdo schemata elektriky? [upravil dne 3/12/09 Kitt2002] Citovat
marko306 Odesláno 3. prosinec 2009 Odesláno 3. prosinec 2009 no tú manžetu na poloosi by som nepodceňoval. Dostane sa ti tam prach, kamienky a to ti tam bude pôsobyť ako brúsna pasta, vybrúsi ti to lôžka a môžeš meniť celú poloos. Ide zima a cez zimu je najviac bordelu po cestách. A tak isto ti to vyhádže všetku vazelínu odstredivou silou a zas odfajčíš poloos. Citovat
Kitt2002 Odesláno 3. prosinec 2009 Autor Odesláno 3. prosinec 2009 samozrejme , ze manzetu nepodcenuju a bude vymenena, ale to servo. Potreboval bych nejake schemata elektriky, a mozna i nekoho, kdo je z Plzne a trosku se ve 106 vyzna. Mam zatim jen service manual na SAXO, ale tam sem nejak schemata nenasel Citovat
Cardaaa Odesláno 7. prosinec 2009 Odesláno 7. prosinec 2009 dnes jsem koukal u svoji 106tky a okolo poloosy u převodovky to je taky pěkně zakydaný od vazelíny....ale ta manžeta se mi nijak poškozená nezdála. Myslíte že výměnou té manžety to bude ok?? a jak bych poznal kdyby byla poloosa v háji...popř. jak se taková poloosa vyměnuje?? [upravil dne 7/12/09 Cardaaa] Citovat
luky106rolandgaros Odesláno 7. prosinec 2009 Odesláno 7. prosinec 2009 Původně zaslal: Kitt2002 samozrejme , ze manzetu nepodcenuju a bude vymenena, ale to servo. Potreboval bych nejake schemata elektriky, a mozna i nekoho, kdo je z Plzne a trosku se ve 106 vyzna. Mam zatim jen service manual na SAXO, ale tam sem nejak schemata nenasel relatko na servo je jedine ale jde tam jakekoliv na skoušku má sice menčí konektory ale jde tam :-)oskoušeno měl jsem ho tam nejakej čas:-D je pod baterkou šedive to odchází nejčastěji jinak servo se dá skusit přez baterku na tvrdo kabelama pak bych vyděl když to bylo bourane tak správne zapojení a nebo cvaklej drát a bužírka muže vypadar ok tak mrkni na tohle jestli máš servisní manual na saxo tak by to měla bejt pohoda taky ho mám mím i na 106 ale v anglině Citovat
luky106rolandgaros Odesláno 7. prosinec 2009 Odesláno 7. prosinec 2009 Původně zaslal: Cardaaa dnes jsem koukal u svoji 106tky a okolo poloosy u převodovky to je taky pěkně zakydaný od vazelíny....ale ta manžeta se mi nijak poškozená nezdála. Myslíte že výměnou té manžety to bude ok?? a jak bych poznal kdyby byla poloosa v háji...popř. jak se taková poloosa vyměnuje?? stačí maličká dirka nebo blbě utažená spona a de to ven... polovčelka když je ko tak dej kola do rejdu a rozjet se a bude cvakat... jinak výměna je sranda zvednout sundat kolo povolit čep matku na polovčelku odklonit šenkl a vytahneš ji ale drží tam věčinou za takovoej kroužek tak to chce tochu škubnout jo u některejch aut se musí vypustit převodák:) a kloub drží na segrovce [upravil dne 9/12/09 Ferry] Citovat
Cardaaa Odesláno 7. prosinec 2009 Odesláno 7. prosinec 2009 jojo moc dík...a když chci jenom vyměnit tu manžetu tak musim tu poloosu sundat z toho čepu sundat starou manžetu nandat novou nandat zpátky na čeo a je to? Citovat
luky106rolandgaros Odesláno 8. prosinec 2009 Odesláno 8. prosinec 2009 přesně tak při víměně manžet je taky lepší vyndat a dát jí do svěráku a udělat v klídku na stole než tam lámat ruce:-D sundáš manžetu tu věčí co je kloub a ten bejvá zajištěnej segrovkou a pak vyndáš kloup z poloosy a manžaety... Citovat
Kitt2002 Odesláno 8. prosinec 2009 Autor Odesláno 8. prosinec 2009 Diky za rady , manzeta je jiz vymenena a servo netece a i uz funguje (chyba v konektoru u pojistek). Takze snad dobre zpravy. Pripomina mi to moje Daewoo , dodo , dodelej si doma Za to ale Peugeot nemuze. Citovat
Cardaaa Odesláno 9. prosinec 2009 Odesláno 9. prosinec 2009 Původně zaslal: luky106rolandgaros přesně tak při víměně manžet je taky lepší vyndat a dát jí do svěráku a udělat v klídku na stole než tam lámat ruce:-D sundáš manžetu tu věčí co je kloub a ten bejvá zajištěnej segrovkou a pak vyndáš kloup z poloosy a manžaety... ještě otázečku....když vyndám poloosu.. nevyteče mi převodák?? Citovat
Ferry Odesláno 9. prosinec 2009 Odesláno 9. prosinec 2009 vytece, je treba ho predtim vypustit Citovat
Ferry Odesláno 9. prosinec 2009 Odesláno 9. prosinec 2009 Původně zaslal: Kitt2002 ... Zkusil sem dolit hydraulickou kapalinu,byla pod minimem, ale servo je stale mrtve. Zkusil sem jen rozpojit a zapojit konektory a vyndat a zandat rele, ale zadna zmena. To servo me desi... BTW jakou kapalinu jsi dolil ? pro tyhle elektricky posilovace je urcen pouze Pentosin CHF11S, nebo Total Fluide DA, pripadne tam lze nalit Valvoline LHM Plus, s nicim jinym by se to nemelo michat Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.