KingSpade Odesláno 30. listopad 2009 Odesláno 30. listopad 2009 přemýšlím nad těmahle dvěma možnostma co koupit do auta...značku sem si vybral Pioneer (radio JVC KD-S891R..45Wx4) http://www.prohifi.cz/reproduktory-do-auta/pioneer-ts-170ci http://www.prohifi.cz/reproduktory-do-auta/pioneer-ts-1702i a ještě jedna otázka..kdybych vzal ty komponenty tak nevíte jestli bych ty výškáče dal do palubovky? (P405-kdo má ten ví kam) Citovat
peugeot09 Odesláno 30. listopad 2009 Odesláno 30. listopad 2009 To mi neříkejte, že to zase zbyde na mě. Někdo se o něco pokuste, já vás případně poopravím. Nejsem tu přece jediný, kdo se zabývá audiem. Citovat
Šalda Odesláno 30. listopad 2009 Odesláno 30. listopad 2009 peugeot09 : já o hudbě nic nevím, jinak bych poradil:mrk:papa Citovat
Bronak Odesláno 30. listopad 2009 Odesláno 30. listopad 2009 Pic já bych volil komponentní. Z prostého důvodu kuli vejškám dáš to do dveří tam máš většinou nohu a vejšky se mohou ztratit. Kup k tomu vejškáče a umísto někam do sloupku bude to lepší. bude z toho lepší zvuk Citovat
Šalda Odesláno 30. listopad 2009 Odesláno 30. listopad 2009 rozhodně z těhle 2 bych šel do komponentů, výšky mají být v úrovni uší a tudíž je lepší je mít zvlášť v palubce, koaxialní ti budou hrát max. středotóny jelikož si je budeš zakrývat nohou. Jen ale nevím rozměr výškových repro do 405, to ti bude muset poradit někdo jinej Citovat
peugeot09 Odesláno 30. listopad 2009 Odesláno 30. listopad 2009 No vidíte, ani jste mě nepotřebovali. Sice stručně, ale zato naprosto jasně řečeno. Citovat
Šalda Odesláno 30. listopad 2009 Odesláno 30. listopad 2009 peugeot09 : to se divím že souhlasíš:aut Citovat
KingSpade Odesláno 30. listopad 2009 Autor Odesláno 30. listopad 2009 no takže je to jasné...dík za rady...jdu do těch komponentu....jen bych potřeboval vědět jaké rozměry těch výškáčů musí být aby se vlezly do tý palubky...no přinejhorším bych to poměřil..u těch Pioneeru píšou že mají 30mm...to by tak možná i odpovídalo ale nejsem si tím 100% jist...a ještě u těch středobasových...těch 5 mm snad nevadí že mají víc ne? 405 ma origo 165mm..tak podle mě těch 5mm nehraje zvlášť velkou roli Citovat
f3Rd@ Odesláno 1. prosinec 2009 Odesláno 1. prosinec 2009 Vsak k tem komponentnim jsou i vyskace a mela by k tomu byt i vyhybka. A nechces jit za ty prachy rovnou do neceho takoveho? http://www.prohifi.cz/reproduktory-do-auta/hertz-dsk-165-1 http://www.prohifi.cz/reproduktory-do-auta/helix-dark-blue-62-1 Citovat
KingSpade Odesláno 1. prosinec 2009 Autor Odesláno 1. prosinec 2009 f3Rd@: no já ještě nejsem plně rozhodnut a mám taky na to ještě asi 2 týdny.....ale hlavně mi jde o to abych ty výškáče narval místo origo do palubky...jinak nevím kam bych to dal..a mám rád čisté linie a né aby mi to někde trčelo na dveřích či sloupech Citovat
Šalda Odesláno 1. prosinec 2009 Odesláno 1. prosinec 2009 ferdo: nic proti, ale ty jeho pioneery budou hrát líp;) Citovat
peugeot09 Odesláno 1. prosinec 2009 Odesláno 1. prosinec 2009 Nepovídej, slyšel jsi je snad hrát oboje najednou vedle sebe? Co si představuješ pod pojmem \"líp\"? Citovat
Šalda Odesláno 1. prosinec 2009 Odesláno 1. prosinec 2009 peugeot09 : to se budeme zase hádat?? stačí mě kmitočtový rozsah, myslím že je tam velkej rozdíl v hlubokých tónech, nebo se mýlím?? Citovat
peugeot09 Odesláno 1. prosinec 2009 Odesláno 1. prosinec 2009 Nevíš s jakým poklesem je kmitočtový rozsah udáván. U Pioneerů tipuju -10dB, u Helixů -6dB (v dobré ozvučnici myslím, že i -3dB by bylo reálných). Dále nikde není zmíněno, v jakém tolerančním pásmu se kmitočtová charakteristika nachází. Neboj, vysvětlím na sraze. Nehledě na to, že řídit se dle parametrů uvedených u produktu je nesmysl. Pro to, abych mohl mít komplexní představu o zvuku daných reproduktorů potřebuju KOMPLETNÍ TS parametry, normalizovanou kmitočtovou charakteristiku, podrobnosti o měření a samozřejmě reproduktor nafocený ze strany membrány, ze strany koše a pohled na magnet, tloušťku a fotku pólových nástavců (a jejich materiál)...a dalších x věcí (a to už radši nemluvím o tom, že mnohem víc, než na samotných reproduktorech záleží na zesilovači, který tyto reproduktory bude \"pohánět). Do té doby, dokud to někdo nezměří, nebo neposlechne se jedná jen o typickou debatu u piva, která nemá žádnou vypovídající hodnotu. [upravil dne 1/12/09 peugeot09] [upravil dne 1/12/09 peugeot09] Citovat
Šalda Odesláno 1. prosinec 2009 Odesláno 1. prosinec 2009 jenže ty nic od takovýhle repro nemáš a tudíž by sis ani nemohl nic koupit, musel by sis je všechny poslechnout na stejným rádiu a na stejným místě v autě abys mohl říct jaký jsou jsou lepší, žádný grafy a podobný věci jsem neviděl uvedený, tudíž ti nezbývá nic jinýho než se orientovat podle toho co u daných repro je uvedený. Vždycky sem kupoval Pioneery a sem s nima max. spokojen Citovat
Šalda Odesláno 1. prosinec 2009 Odesláno 1. prosinec 2009 a já TIPUJU u Pioneerů -6db a u Helixů -10db, ostatně tady tipovat může každej;) Citovat
peugeot09 Odesláno 1. prosinec 2009 Odesláno 1. prosinec 2009 Může a nemusí. Pokud by někdo chtěl, mám tu třípásmové koaxy od Pioneeru. Citovat
Šalda Odesláno 1. prosinec 2009 Odesláno 1. prosinec 2009 Bylo mě jasný že něco nabídneš Dej fotky, pěkně ať je všechno vidět, a nějakej graf kmitočkové křivky by se taky hodil a možná koupím:D:aut Jinak za mě KingSpade jdi do těch Pioneerů nebudeš litovat:super A to je moje poslední slovo v tomhle příspěvku. čau Citovat
omegascream Odesláno 2. prosinec 2009 Odesláno 2. prosinec 2009 ja by som bral 2x 2-pásmové koaxy - 13 cm dozadu a 2x 2-pásmové koaxy 16,5 cm dopredu.....ale len za výbornú cenu Citovat
Dakie Odesláno 2. prosinec 2009 Odesláno 2. prosinec 2009 zbytečný dávat repro dozadu.. chce to kvalitní komponentní repro dopředu, nejlépe na zesik a dozadu stačí subwoofer.. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.