Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

četl jsem to jen zběžně a doufám,že to příjde i k nám, přece není normální,aby si někdo navěsil na auto různé hovadiny a ještě si stěžoval,že ho cajti sejmuli--nejsem proti upravování aut,ale ať ty díly mají homologační značku a je to bez debat

vybral jsem jen něco,vyhláška má změny určitě i v jiných oblastech dopravy...:myslim

Odesláno

Neviem, nic co tam je nepovazujem za nejake strasne alebo obmedzujuce.

Sadu ziaroviek mohli vyskrknut uz davno, pri dnesnej konstrukcii vozidiel je naozaj niekedy mali zazrak na ceste vymenit ziarovku v prednom svetlomete ...

Rezerva je podla mna kazdeho osobna vec.

A takisto som rad za tie osvetlenia, tie modre svietiace serepeticky, a brutalne svietiace oranzove led blinikre v starych skodovkach ktore mi vypalovali oci na krizovatke ...

Odesláno

ziarovky nie su povinne, ale ak niektore z povinnych vonkajsich osvetleni nesvieti (ak sa na ceste vypali) vozidlo je nesposobile jazdy, takze co to je za blbost ? :D tiez lano, donedavna nebolo povinne, zaviedli ho do povinnej vybavy a teraz zase zrusili :D debili tam uz ozaj nemaju co robit ze stale spekuluju s novymi zakonmi a vyhlaskami?

a najlepsie je ze musim nosit od teraz v tatre aj sadu snehovych retazi aspon na jednu hnaciu napravu, nadhera:bojim:blicismajlik

Odesláno
Původně zaslal: farky

ziarovky nie su povinne, ale ak niektore z povinnych vonkajsich osvetleni nesvieti (ak sa na ceste vypali) vozidlo je nesposobile jazdy, takze co to je za blbost ? :D tiez lano, donedavna nebolo povinne, zaviedli ho do povinnej vybavy a teraz zase zrusili :D debili tam uz ozaj nemaju co robit ze stale spekuluju s novymi zakonmi a vyhlaskami?

a najlepsie je ze musim nosit od teraz v tatre aj sadu snehovych retazi aspon na jednu hnaciu napravu, nadhera:bojim:blicismajlik

S tymi ziarovkami sa cudujes ?

Ides treba na novem renaul meganu. Vypali se ti predna zarovna ve svetlech. Vies ako sa tam meni ? Treba povolit cely spodny naraznik, a vopchat ruku medzi svetli a naraznik.

Kto to bude robit niekde na dialnici ?

Takisto dneska je taky trend, ze vymenit v necem novem zarovku, je nekdy umeni .. Treba kamaradovi sem ju menil na roomstru, a byla docela prca se tam s rukou dostat.

Zname sem to menil na ford fiesta. Pokud chces menit levou zarovku, tak musis najskro odmontovat nadrzku tusim na chladicu kapalinu, dat ju bokom a az potom sa dostanes k svetlu... Kto to bude robit niekdy v noci na dialnici ? A ked to soferuje zena ?

Takze nekdy je treba uplna zbytecnost, je vozit ...

Odesláno

ano v tych pripadoch je zbytocne ich vozit

samozrejme sa to tyka LEN svetiel vktorych si moze vodic sam vymenit ziarovky,,,, LED svetla a origo xenony tam asi urcite nepatria

a pri troche smoly dakeho blbeho policajta nebude zaujmat ci tam dajaka nadrzka zavadza alebo nie, ak svetlo nesvieti tak na mieste poruchu odstran alebo zaplat... :(

[upravil dne 22/11/09 farky]

Odesláno
Původně zaslal: farky

ano v tych pripadoch je zbytocne ich vozit

samozrejme sa to tyka LEN svetiel vktorych si moze vodic sam vymenit ziarovky,,,, LED svetla a origo xenony tam asi urcite nepatria

a pri troche smoly dakeho blbeho policajta nebude zaujmat ci tam dajaka nadrzka zavadza alebo nie, ak svetlo nesvieti tak na mieste poruchu odstran alebo zaplat...

[upravil dne 22/11/09 farky]

Vzdy je moznost zavolat peugeot assistance :D (v priapde, ze je to na peugeotu :D)

No ono ide o to, ze jak znam nektere lidi, treba toho kamarad s tym renaultom, tak pri kazde 2 servisny prohlidce, dava pro jistotu menit predne zarovky... Vyjde ho to na par korun navic, a ma klid :D

Hovoril ze to nerobi ani tak kvoli pokut, ale ze ked sa mu nahle vypali ziarovka, ze sa musi objednavat v servise, tam kolkorazi nemaju cas, a ze mu to za to nestoji :)

Odesláno

Dalsia vec je ta s 3mm na zimakoch. preco neprisli s tym este pred sezonou. Kopec ludi uz ma davno prezute s tym ze este toho roku dojazdi na zimakoch s dezenom 2,5mm ktory doteraz vyhovoval vyhlaske(1,6mm). No a teraz nevyhovuje. Zachvilu budes moct ist na cestu s autom ktore nie je starsie ako 6rokov. Joooj. vyatcaju ma ti nasi zakonodarcovia. Som zvedavy kolko dodatkov bude nat zas tato vyhlaska.

Odesláno
Původně zaslal: jofo

Dalsia vec je ta s 3mm na zimakoch. preco neprisli s tym este pred sezonou. Kopec ludi uz ma davno prezute s tym ze este toho roku dojazdi na zimakoch s dezenom 2,5mm ktory doteraz vyhovoval vyhlaske(1,6mm). No a teraz nevyhovuje. Zachvilu budes moct ist na cestu s autom ktore nie je starsie ako 6rokov. Joooj. vyatcaju ma ti nasi zakonodarcovia. Som zvedavy kolko dodatkov bude nat zas tato vyhlaska.

Osobne si myslim, ze kto jazdi v zime na aute so zimakami okolo 2 mm je samovrah :)

Odesláno
Původně zaslal: dodino

lenze sa mi zda ze tie zimaky sa nebudu dat ani dojazdit v lete kedze min. profil na zimnych je 3mm.

No toto by aj mňa zaujímalo, že ako to bude... Väčšinou sa to robilo tak, že keď mali zimné gumy okolo 3-4mm, tak sa na nich jazdilo v lete a ok... Len teraz neviem ako to bude???

Odesláno

Otazne je, ci vam niekedy merali dezen :) Mne este nikdy, a stavali ma X krat ... Pochybujem ze vam v lete bude niekto nieco merat ...

Odesláno

Zimne pneu musis mat ked je suvisla vrstva snehu alebo ladu.Zimne pneu musi mat minimalne 3mm. Ak ta chytia na mokrej, ale bez snehu a ladu a budes mat menej ako 3 mm tak platis pokutu. Ak budes mat na mokrej nezasnezenej ceste letne tak sa ti nestane nic, lebo je stale vo vyhlaske ze letne gumy mozu mat minimum 1.6mm. Pre letne sa to nezmenilo to sa nezmenilo.

dalej ak mas v technicaku rychlostnu triedu W to je do 240km/hod a mas nahodene gumy napr V to je do 210km/h tak auto musis oznacit nalepkou ze maximalna rychlost je znizena na 210. Dobra haluz co? To je tiez v tej chorej vyhlaske.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...