stepanz Odesláno 4. listopad 2009 Odesláno 4. listopad 2009 Ahoj,mám Peugeot 406 2.0Hdi 66kw rok 12/2003 s 124000km, startuje bez problémů,jede pěkně,ale v rychlostech cca nad 130km/h většinou vyhodí Antipollution fault a spadne do nouzáku.Byl jsem v Praze v Peugeotu a dělali 3* diagnostiku a nic nevyzkoumali,zkoušeli vyměnit váhu vzduchu a to nepomohlo,naopak se to zhoršilo.Teď mě prý přesměrují na nějakou firmu co dělá siemans vstřikovací systémy. Máte s tím někdo zkušenosti?Jak říkam,auto startuje bez problému a vím,že když budu jezdit do 110 az 130km/h auto nic neudělá..odzkoušeno..poradíte? Díky Zdeněk Citovat
obaf Odesláno 4. listopad 2009 Odesláno 4. listopad 2009 Mozno je to blbost, ale napada ma katalyzator:myslim Citovat
farky Odesláno 4. listopad 2009 Odesláno 4. listopad 2009 mne vyhadzovalo kontrolku pri dlhsej jazde ustalenou rychlostou mimo mesta, asi vtedy ked sa ma zacat regenerovat FAP (?) pomohlo rozobratie vyfukiu a vyumyvanie FAP-u wapkou , len neviem ci ho mas tiez, ak nie tak netusim v com moze byt pruser Citovat
zzipCZ Odesláno 4. listopad 2009 Odesláno 4. listopad 2009 no možná bude problém v tom erg ventilu nebo jak jse to menuju tan má taky něco cpolečnýho s emisema :myslim [upravil dne 4/11/09 zzipCZ] Citovat
stepanz Odesláno 5. listopad 2009 Autor Odesláno 5. listopad 2009 A co je ten EGR ventil?To je ten vstupní na čerpadle s tím miniaturním sítkem? Myslel jsem,že to budou dělat nějaký vstřiky nebo čerpadlo,ale nevím...do přepadu to nejde...to by i blbě startovalo a jak říkám starty bez problému a jízda do 130 vpoho Citovat
MerHanz Odesláno 5. listopad 2009 Odesláno 5. listopad 2009 ERG, je ventil, co řídí rekuperaci spalin. ( jednoduše ti v určitých režimech přepuští část spalin, zpět do sání ) Citovat
simas Odesláno 5. listopad 2009 Odesláno 5. listopad 2009 vice o ERG ventilu zde: na cerpadle je DRV ventil Citovat
Bo Odesláno 6. listopad 2009 Odesláno 6. listopad 2009 Rovnez mi to prede dvema dny vyhazovalo Antipollution fault. Je to hlaska rikajici, ze se deje neco kolem FAP filtru. Mraky cteni a odkazu, toho je tady take dost a rovnez to pomohlo. Uz jsem si shanel wapku na poradne vycisteni a ono to dneska po 3. startovani zmizelo. Kazdopadne jako vetsina drobnych chyb hlasenych pocitacem. Take jsem se docetl, ze se to nekdy rozsviti, pokud jede motor na volnobeh, coz byl asi muj pripad. Citovat
stepanz Odesláno 6. listopad 2009 Autor Odesláno 6. listopad 2009 Už si fakt nevím rady...3x diagnostika u peugeotu - Federal Cars, u dalších firem 4* diagnostika a výsledky žádný..jen doměnky. Federal - asi to bude váha vzduchu--povýměně za novou auto škubalo na všechny rychlosti,tudiž vrácena ta stará a auto opět jelo.. Servis Plzeň - vidíme to na čerpadlo nebo vstřiky,chce to otestovat \"jen za 11tis Kč\" a uvidíme co je špatné ale to je vše co může udělat Servis Praha - vypadá to na špatná SW v řídící jednotce a asi čerpadlo Servis Praha západ - na diagnostice to ukázalo občasný špatný kontakt u váhy vzduchu a špatný tlak paliva..když jsme se koukli na tlak tak byl větší naž má být,tudiř mi bylo řečeno: 1.Otestovat vstřiky 2. Vyměnit ventil na vstupu čerpadla Citovat
foxo Odesláno 6. listopad 2009 Odesláno 6. listopad 2009 ono to vypada tak, ze to pada do nouzaku pri velkej zatazi. Pri 130km/hod toci 3000ot. Nema to suvis s tyma otackama? Trebarz na styrke, ked ho vytocis nad 3000ot, se nedeje nic? Nejak pri 3000ot sa vypina predvstrek, nema to stym suvis? Napada ma aj EGR, mozno je out, a nedokaze sa zavret, tym padem idu do valcu vyfukove plyny, a auto skube. Skus popisat vic. Pri spatnem DRV kolisaju otacky, motor dobre nestartuje, nekdy nechce ani chcipnut (po vypati zapalovana kluckem este ide trebarz aj 3 sekundy) Skus mu dat plnu zataz na inem, nez 5 prevodovem stupni, aby si vylucil, ze to ma spojitost s tyma otackama (3000ot) a rychlostu 130km/hod, trebarz jed do kopca a neco tahaj, alebo tak neco... Citovat
stepanz Odesláno 6. listopad 2009 Autor Odesláno 6. listopad 2009 Udělalo mi to i při 110km/h a to sem táhl vlek do kopce a kdyz jsem na volnoběh sešlápl plyn na podlahu,za cca 5 sekund to vyhodí taky do tý samý chyby Citovat
stepanz Odesláno 6. listopad 2009 Autor Odesláno 6. listopad 2009 udělalo to 1* při 110km/h,dvakrát při 170km/h,jednou při 150km/h a jednou při tom vytočení na volnoběh (bez rychlosti na místě) Citovat
foxo Odesláno 6. listopad 2009 Odesláno 6. listopad 2009 no takze je to tym zatizenim motoru. Hodne sem uz teho tady o tem precital, a ono to vypada na ten DRV na vysokotlakem cerpadle. Urcite bych skusil vymenit ten, nech mozeme vylucit aspon tuto castu zavadu. Ono neni zrovna najlacnejsi (okolo 3000CZK), aspon bych skusil od nekoho sehnat na skusku... Citovat
stepanz Odesláno 7. listopad 2009 Autor Odesláno 7. listopad 2009 zkoušel jsem sehnat,ale sehnal jsem na půjčení jen BOSCH ale ne SIEMENS. Citovat
stepanz Odesláno 8. listopad 2009 Autor Odesláno 8. listopad 2009 Bohužel se zaměnit nedají..jiné uchycení Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.