Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Rad bych tu rozpoutal diskuzi, zda nacipovani motoru 2.2HDi, 98/133/314 (kW/PS/Nm) na 123/169/362 muze mit negativni vliv na zivotnost, pripadne funkcnost ctyrstupnove automaticke prevodovky. Pripadne jake mate zkusenosti.

Odesláno

No ked to ma vplyv na normalnu prevodovku tak na automat to bude mat tiez. Aspon tak si myslim. Prevodovky su pocitane na prenos urciteho vykonu. Ale na druhej strane mas v aute automat 4HP20 ktory sa montoval aj do 3 litrov. teoreticky by mali byt rovnake. Nemam vedomost ze by bolo nieco rozdielne vo vnutry. To by vedel povedat niekto kto s tym robi.

Odesláno

Tak som sa docital ten krutak.

Technické údaje převodovky:

- hydraulický násobič kroutícího momentu s invertorem (lock-up);

- primární hřídel;

- dvě planetové řady typu \"Simpson 2\";

- spojky / brzdy jsou lamelového typu (bez pásových brzd);

- sestupný převod v centrální poloze;

- diferenciál s utěsněnými výstupy;

- objem převodovky je 7,7-8,3 dm3;

- objem oleje při jeho výměně 2,7-3 dm3;

- značka originálního oleje ESSO LT 71141;

- interval výměny oleje je uváděný jako doživotní, ale doplňovat olej je potřeba každých 60 000 km (viz návod);

- hmotnost je 88 kg (včetně oleje a elektroniky)

- max. moment je 330 Nm při 3500 ot./min.;

Odesláno
Původně zaslal: shwaara

Cipovat 607 se 4° automatem.... No nevim :) Nebyl by lepší 3 litr v manuálu? :)

Až budu miít \"3 litr\" budu řešit 3 litr, momentálně mám 2.2, tak řeším 2.2 A odpovědi typu \"A nebylo by lepší...:blablabla\" nemají pro toto vlákno žádný přínos.

PS: Nebyl by lepší BRABUS SV12 R Mercedes-Benz S600?:potlesk

Odesláno
Původně zaslal: jofo

No ked to ma vplyv na normalnu prevodovku tak na automat to bude mat tiez. Aspon tak si myslim. Prevodovky su pocitane na prenos urciteho vykonu. Ale na druhej strane mas v aute automat 4HP20 ktory sa montoval aj do 3 litrov. teoreticky by mali byt rovnake. Nemam vedomost ze by bolo nieco rozdielne vo vnutry. To by vedel povedat niekto kto s tym robi.

Promin, co znamena \"vplyv\" ? diky

Odesláno

OK, bral jsem to z toho hlediska, že výměna auta dnes opravdu není složitá věc. Když chci lítat, nekoupím si nejslabší motor s 4° automatem. Jen mi to přišlo trochu neefektivní. Tvoje srovnání trochu pokulhává, Brabus stojí asi jako 20 Tvojich 607, zatímco 3.0i stejně jako 2.2HDI. Ale jinak pravdu díš, je to Tvoje věc.

Odesláno

AHojte, chcel by som sa pripojiť k tejto diskusii, ak nachipuješ motor, či už s automatom alebo bez, samozrejme ak výkon budeš používať naplno stále, tak sa opotrebovanie zvýši, ale ak ho budeš využívať tak ako doteraz, tak len minimálne, prevodovka je stále stavaná s rezervou, rovnako ako aj motor, ja mám auto nachipované rok, a žiadne zmeny, je pravda že mám manuál, ale to nebude veľký problém, ak však budeš mať stále pedál na podlahe, čo znamená plné využitie výkonu, tak za nejaký čas to zrejme prevodovka a všetko ostatné (poloosi, atď) pocíti, ale aj tak to podľa mňa stojí za to, ja by som už originál motor nechcel a to za nič...auto je o poznanie živšie...

Odesláno

nevidim ani tak problem s vykonem, ale s krouticim momentem. Jak bylo napsano vyse, moje prevodovka je schopna prenest max. 330Nm, po cipu bych mel 370. Netrvalo by dlouho a prevodovka by odesla.

Odesláno

v tom ti neviem poradiť...ale podľa toho čo čítam o tej prevodovke si nemyslím že to je o tejto prevodovke, 2,2 Hdi má najväčší krút. moment 317Nm pri 2000 otáčkach, nie pri 3500 ako je hore popísané, tak naozaj neviem ak je stavaná na 330Nm pri 3500, tak ako znesie 317 pri 2000, a okrem toho aj motor je robený na výkon 133PS, ale tam sa nebojíme čipovať lebo vieme že to nie je horná hranica, a predpokladám že aj tá prevodovka bude takto stavaná...ale to je len môj názor, zisti či má niekto v automate čip...

Odesláno
Původně zaslal: Saviero

nevidim ani tak problem s vykonem, ale s krouticim momentem. Jak bylo napsano vyse, moje prevodovka je schopna prenest max. 330Nm, po cipu bych mel 370. Netrvalo by dlouho a prevodovka by odesla.

Všetky súčiastky v hnacom agregáte auta (všeobecne i v strojárstve) sú dimenzované z určitou rezervou. Nárast prenášaného krútiaceho momentu o 10% by som nevidel tragicky, no na rozdiel od maximálneho výkonu je používaný často. Každopádne platí že väčšie namáhanie = väčšie opotrebenie + menšia životnosť.

Odesláno

Co mám zkušenosti z amerik,tak se po zvýšení výkonu používal jiný hydroměnič,zda se dá sehnat,či upravit u 4HP20 netuším,ale vím,že při repasy měniče se používájí různé druhy lockup spojek,musel bys sis tuhle variantu prověřit,přímo u firmy co hydroměniče opravují,zda by tahle zmněna pro načipování a přenos krouťáku stačila ti neřeknu.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...