Laďa Odesláno 4. prosinec 2009 Odesláno 4. prosinec 2009 Odhlásit, pojistit, evidenční kontrola a přihlásit. Citovat
Ondrus23 Odesláno 4. prosinec 2009 Odesláno 4. prosinec 2009 Já jsem kupoval auto v srpnu a myslím, že jsem nedostal malej TP. Já jsem to měl myslím tak, že jsem dostal kopii velkého TP a měl jsem u sebe kupní smlouvu a dočasnou papírovou SPZku, to myslím policajtům stačí. Pojistku jsem si vyřídil přímo v bazaru, abych s autem mohl rovnou jet. Velkej TP si nechali na odhlášení a přišel mi poštou. Jinak oni když auto odhlašujou, tak myslím potřebujou i tvoje údaje, na ktery to auto přepíšou. A potom jsem šel na evidenčku a pak už jenom přihlásit auto a dostat SPZky a je to. Snad si to pamatuju dobře Jinak co se týče kupní smlouvy, tak většinou se tam píšou takovy neutrální bláboly, že jsi byl seznámen se stavem vozidla a auto odpovídá stáří, což znamená, že Ti vlastně nic nezaručujou Jinak je důležity, aby jsi měl ve smlouvě napsany, že prodávající ručí za původ vozidla, aby nebylo třeba kradeny a někdo tam ještě udává že ručí za ujety km... Ale to, že by Ti někdo zaručil, že je auto nehavarovany se myslím nedělá, aspoň jsem to nikde neviděl. To je pak totiž otázka, co se považuje za havárku... Citovat
Laďa Odesláno 4. prosinec 2009 Odesláno 4. prosinec 2009 Pokud jsi dostal papírovou zelenou značku tak vozidlu nebyl vydán ještě TP nebo byl pouze čistopis. To znamená že v tvém případě ještě nebyla na vozidlo přidělena Reg. Značka. Citovat
Ondrus23 Odesláno 4. prosinec 2009 Odesláno 4. prosinec 2009 Jo, to je možny no, byl to dovoz z Belgie. TP byl myslím čistopis no... [upravil dne 4/12/09 Ondrus23] Citovat
Guest MMMMM Odesláno 5. prosinec 2009 Odesláno 5. prosinec 2009 Myslíte že když pojedu s vozidlem pouze s kupní smlouvou a bez TP a ORV, tak když mě zastaví policie že bych nedostal pokutu? A hlavně pokud ano tak jestli mě pustí jet dál bez ORV. Citovat
74dave Odesláno 5. prosinec 2009 Odesláno 5. prosinec 2009 K autu ti prodávající musí dát TP.K odhlášení si nechá velkej TP kterej ti pak pošle, TP odevzdáš až to budeš na sebe přihlašovat .To platí když auto jezdilo tady Citovat
Demo Odesláno 5. prosinec 2009 Odesláno 5. prosinec 2009 Papirova znacka zelene barvy se primo vztahuje na kupni smlouvu. Jet se s tim da. Myslim, ze plati 10 dni od vystaveni. Hlavni je povinne ruceni... Citovat
Guest MMMMM Odesláno 5. prosinec 2009 Odesláno 5. prosinec 2009 já nemám žádnou zelenou značku, auto je pojištěné a má značku, přejedu s ním do Severních Čech. Ale u nás když se vozidlo odhlašuje je potřeba ORV a TP. Tak než bych přijel a posílal ORV tomu člověku zpět, tak jsem myslel že bych jel jen s kupní smlouvou bez ORV aby se to urychlilo. Pojištěné to na mě nemám. Citovat
74dave Odesláno 5. prosinec 2009 Odesláno 5. prosinec 2009 Musíš mít malej TP u sebe a pojištění.Když tě chytnou tak je kupní smlouva nezajímá,to si může napsat každej.Malej TP k odhlášení prodávající nepotřebuje, jemu stačí velkej TP. Citovat
Guest MMMMM Odesláno 5. prosinec 2009 Odesláno 5. prosinec 2009 Tak se podívej že u nás při odhlašování musíš mít ORV http://www.chomutov-mesto.cz/VismoOnline_ActionScripts/File.aspx?id_org=5245&id_dokumenty=1000279 Citovat
74dave Odesláno 5. prosinec 2009 Odesláno 5. prosinec 2009 Tak nevim u nás malej nepotřebuješ.Prodával sem auto a malej TP sem nepotřeboval k odhlášení.Kupující s tím jel na Moravu a nedokážu si představit,že by jel bez něj. Citovat
Líby Odesláno 5. prosinec 2009 Odesláno 5. prosinec 2009 tak co vim ja tak maly tp musi pri odhlasce byt,jedine rict ze se ztratil ale to vetsinou chteji zaplatit,sice asi kilo ale i tak.... jinak nektere okresy na malym ustrihnou ruzek ale jak kde... Citovat
Guest MMMMM Odesláno 5. prosinec 2009 Odesláno 5. prosinec 2009 dá se použít dálniční známka na jiné vozidlo, když jí nemám nalepenou ale mám tam již napsanou jinou SPZ? Ze známky se to dá smazat ale ze štítku ne, když to škrtnu je to ok, někdo mi říkal že v tom není problém Citovat
Laďa Odesláno 5. prosinec 2009 Odesláno 5. prosinec 2009 Pokud budeš kupovat v autobazaru, tak ten Ti ORV nedá. Prodejce řekne, že Ti stačí kupní smlouva a povinné pojištění. Kupní smlouva Ti nestačí, ale zatím to tak funguje a asi každý kdo tak koupil auto, tak měl štěstí že ho nechytli. Dálniční známku většinou kontrolují dalekohledem, takže to ani nezjistí jakou máš na ní napsanou Reg. Zn., ale pokud budeš kupovat na rok 2010, tak ta platí od 1.12.2009 do 31.1.2011. Citovat
Guest MMMMM Odesláno 5. prosinec 2009 Odesláno 5. prosinec 2009 Budu kupovat od soukromé osoby, a známku prý má Citovat
Laďa Odesláno 5. prosinec 2009 Odesláno 5. prosinec 2009 Tak v tom případě tu dobu než Ti dojde ORV jezdit bez něj. Citovat
Guest MMMMM Odesláno 6. prosinec 2009 Odesláno 6. prosinec 2009 A pojištění platí to staré dokud to neodhlásí? Takže mi musí dát i pojistku? Nemohu pojistit vozidlo které si jdu prohlédnou a na místě se rozhodnu že ho beru. [upravil dne 6.12.09 MMMMM] Citovat
Laďa Odesláno 6. prosinec 2009 Odesláno 6. prosinec 2009 Ne, pojistění je jeho. Těžko Ti dá jeho pojištění s tím rizikem, že něco poškodíš a on příjde o bonusy. Při koupi vozidla Ty dostaneš kupní smlouvu, vozidlo a klíče od vozidla. Jde se ještě domluvit, že Ti pujčí na dojetí domů ORV a Ty mu ho potom pošleš aby on mohl vozidlo odhlásit. Nebo si vozidlo odvezeš na vozíku a nebo to riskneš bez ORV jen na kupní smlouvu. Povinné pojištění si musíš vyřídit Ty sám na sebe. Jedině co Ti mohu poradit zajít do nějakýho autobazaru kde je otevřeno každý den a tam se sními domluvit na uzavření pojištění. Myslím že by to nemusel být problém protože oni mají s každé smlouvy nějakou provizi. Citovat
voštík Odesláno 12. prosinec 2009 Odesláno 12. prosinec 2009 A co se domluvit s prodejcem na plný moci k vyřízení záležitostí za něj? Máš hned vše co potřebuješ u sebe a neřešíš žádný komplikace a komunikační průtahy Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.