DAN2 Odesláno 8. srpen 2004 Odesláno 8. srpen 2004 Ahoj, je tu někdo, kdo by mi poradil, co a jak se dělá, když si chci dovézt auto z němec? Jde hlavně o ty papíry kolem, co kde a jak. koukal jsem na mobile.de a je tam spousta \"slušnejch\" aut kolem 3000eur i nebouraných. Rád bych něco kolem 3000 koupil, 6000 za dopravu do čr 6000 za přihlášení (STK+EM+český techničák+spz) a měl bych za 115 auto v aktuální bazarové ceně 150. Možná si to představuju jak Hurvajz válku, ale už mě nebaví živit překupníky. Možná by bylo dobrý založit i oddíl fora \"dovoz aut\", kde by byly všechny info + by se tam dopisovaly negativní/pozitivní zkušenosti lidí s dovozem a třeba i recenze na německý bazary. Určitě by to zajímalo každýho tady na fóru. Citovat
DAN2 Odesláno 9. srpen 2004 Autor Odesláno 9. srpen 2004 Opravdu tady neni nikdo, kdo si individuálně přivezl auto a kdo by se snámi podělil o zkušenosti? Citovat
Lenale Odesláno 9. srpen 2004 Odesláno 9. srpen 2004 Cau .... taky jsem si chtěl dovést auto z němec .... ještě před vstupem do EU ... takze nevim jak je to ted .... ale bylo to tak ze jsi pri cleni platil 17% CLO + 22% DPH takze jsi mel tri moznosti 1) domluvit se s nemcem na fakture za 1.000 Eur (tu pak dat celnikum) 2) koupit v CR papiry i se stitkama v DE prestitkovat a privest to nacerno 3) vysr.. se na dovoz a koupit to v CR ale jak je to ted nevim .... me to pak preslo a koupil jsem to v CR Citovat
PetrK Odesláno 9. srpen 2004 Odesláno 9. srpen 2004 Tak osobně nic neporadím, ale napovím alespoň link, kterej by pro začátek mohl stačit . http://www.autorevue.cz/Magazin/AR.asp?ARI=3685 Petr Citovat
DAN2 Odesláno 9. srpen 2004 Autor Odesláno 9. srpen 2004 Teď by to mělo být úplně jednoduchý, koupíš auto, budeš mít kupní smlouvu a originál velký německý TP, na podvalníku to přivezeš, veškeré celní záležitosti by měli odpadnout - to je to, co přesně nevim. Pak zajedeš na STK+EM a na okresním úřadě si podáš žádost o vydání velkého TP, přiložíš kopii smlouvy+stk+em a do 14ti dnů bys to měl mít - tolik terie. Citovat
michal 206 Odesláno 10. srpen 2004 Odesláno 10. srpen 2004 je to tak, jak vyse psano: najdes, dohodnes, dojedes, okouknes, projedes, zaplatis, daji ti velkej technicak (na spouste mist v nemecku uz nestrihaji rohy), kupni smlouvu s vycislenejma penezma (uz s enemusi psat nizsi cena nez j epravda - zadne dph se neplati) a vyrazis na kare domu. nebo zajdes na mistini organ a oni ti vystavi (dodnes nechapu na zaklade ceho a za kolik - dost se to ruzni) dojezdove spz s cervenym pruhem a jedes po ose. ty jejich znacky plati cca 14 dni. vyhoda je ze je auto na cestu pojistene, takze v klidku. no a u nas zajdes na dovoz ojetin z venku (v praze to je napr. na stodulkach) a das 2,5 litru a oni ti udelaji nas technicak a spz. vazne jednoduche, zadna pakarna, zadni celnici. jezdim casto od plzne na prahu a pravidelne vidim na dalnici kolem peti auta po ose s nemeckou znackou s cervenym pruhem... dobrym ojetinam za pekne penize zdar! Citovat
voštík Odesláno 10. srpen 2004 Odesláno 10. srpen 2004 Nazdar Michale a co ty starsi vraky? Na novou ojetinu proste neni a 205ky tam maji celkem pekny... A o to oficialni prihlaseni nejde, vim ze je to starsi nez 8 let Leda ze by nejakou 96 nebo 97.. to by byla ale asi pekna palka za tady ty rocniky, co? Dival jsem se n Mobile.de a oni jsou schopni to prodavat i za 3.000€ Citovat
lexa Odesláno 10. srpen 2004 Odesláno 10. srpen 2004 Zajeď si do finska, tam se jich po RAYLE válí dost. A budou se ti líbit.:D:D:papa:papa Citovat
marek 406 Odesláno 10. srpen 2004 Odesláno 10. srpen 2004 Tuhle 406 co je na obr jsem dotáhnul z holandska. Tam zaplatíš cenu + DPH. Tady rychle na technickou , pojistit povinný pak na policií. Z holandska jsem si to nechal dovést za 200 euro. Citovat
voštík Odesláno 10. srpen 2004 Odesláno 10. srpen 2004 Nova Paka? a nebylo to pres Otika, ze ne? LEXA: nerejpej , kazdopadne to by bylo asi uz uplne jiny svezeni s tema rozbitejma, ale nechte bych shanet ND Citovat
DAN2 Odesláno 10. srpen 2004 Autor Odesláno 10. srpen 2004 Napsán autorem marek 406 Tuhle 406 co je na obr jsem dotáhnul z holandska. Tam zaplatíš cenu + DPH. Tady rychle na technickou , pojistit povinný pak na policií. Z holandska jsem si to nechal dovést za 200 euro. Těch 200eur za dovoz to byla normální cena nebo ti to dovezl někdo známej za \"lepší\" cenu. V článku o dovozech aut co je tady na něj odkaz, chtěj prej 14kč/km, tak to bys za těch 200eur měl tak na 450km. Když tak sem můžeš hodit link na někoho kdo by to přivezl. Můžeš nám říct na kolik tě ten krasavec přišel total - jestli to neni tajný? Citovat
marek 406 Odesláno 10. srpen 2004 Odesláno 10. srpen 2004 Přes žádnýho Otíka to není. Sám jsem si to našel na internetu. S kamošem jsme pro to fičeli cca 1200 Km. Je to nebouraný a hol. firma co to prodala sama nabídla dovoz kam koli. Citovat
voštík Odesláno 10. srpen 2004 Odesláno 10. srpen 2004 no tak tomu teda rikam sluzby. Za 6 papiru dovezt auto az z Holandska.... parada! proc si ti vydridusi u nas uctujou takoe nehorazne sumy?? Citovat
Péťa Odesláno 10. srpen 2004 Odesláno 10. srpen 2004 Nikdy jsem se o to nezajimal, ale mozna by stacilo dat par petek nejakemu kamionakovi, ktery do Holandska jezdi (treba pro kytky). Cesta tam by byla vyresena (a kamionak by byl rad, ze nemusi jet sam) a zpatky uz jen se projet novym autem... [Editován dne 10/8/04 Peta] Citovat
Pajda Odesláno 10. srpen 2004 Odesláno 10. srpen 2004 Hned 3.5. jsem si dovezl auto z Německa. Měl jsem ho tam 2 týdny rezervovaný. Podmínky: Auto pokud plní Euro 2, tak musí být ode dne první registrace staré max. 8 let. Počítá se každý den!!! Pro jistotu, aby to vyšlo do dne českého přihlášení. To, že plní Euro 2 musí být napsáno v cizím TP. Jasně Euro 2. (doporučuji při výběru přes i-net si nechat poslat TP a zajít na STK, kde dělají dovozy)V Německu je plno jiných norem a tam je to složitější. - přes www.dekra.cz Pokud má auto evropskou homologaci na stáří nezáleží. (musí mít někde na štítku e99*99999- prostě zápis v tomto tvaru) Pokud auto pojede po ose tak z D se platí za celní značky a povinné ručení na 2 týdny cca 150 €. Značky platí všude!. Po příjezdu se jede normálně na emise a pak na STK. Pak se musí zaplatit povinné ručení na číslo karoserie(ne každá pojiš?ovna to umí) Potom na úřad pro značky. STK a emise stojí asi 2500,- Kč a přihlášení tuším 2000,- Kč. Nic dalšího se neplatí. Citovat
Pajda Odesláno 10. srpen 2004 Odesláno 10. srpen 2004 Ještě jedna podstatná informace. Pokud by to bylo nové auto (do 6 měsíců stáří nebo do cca 10 000km) pak se nakupuje bez DPH a to se platí tady v ČR. Na nových přiznáních k DPH jsou na to speciální rubriky. Ještě by mohl být problém pokud by auto mělo více než 6 sedadel. Tam jsou jiné emisní předpisy. Ale to se většiny aut netýká. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.