Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Před pár dny sem si přivez 306 Combi HDI 2001. Pi koupi sem se k autu dostal, když už bylo ohřátý a nikde se mi nic nejevilo podezřelýho. Ale po 3 dnech u mě se po zapnutí klíčku ozve divé pískání ( hlubšího hlasu ) a po chvilce přejde. Po nastartování se zase ozve ( vydedukoval sem, že by to mohlo bejt čerpadlo ) Ozívá se to z pravé strany někde hned u skla. A při jízdě za studena auto jakoby houpe na výkonu. jako by něvělo, jetli má jet, nebo ne. děje se tomu tak jen za studena a v nižších otáčkách ( cca do 2000 ). Lvíček má najeto 192tic km, bylo loni přitaženo z německa a zde s ním jezdil rok důchodce. Neví někdo co by to mohlo být??? Na diagnostice to ještě nebylo. Teď se k autu 3 dny nedostanu.

Odesláno

tak diag určitě zkus, za houpání u studeného motoru a také kolísání otáček způsoboval regulátor vysokého tlaku na čerpadle (DRV ventil) a to pískání, pokud jde z čerpadla blíží se jeho konec, umře a auto je pak na odtah

Odesláno

Jde o to, co je to tam za čerpadlo? Asi vysokotlaký, co? Podávací bude nejspíš v nádrži. Jen co se auto zahřeje, tak jede jak z partesu. V těhlech motorech moc zběhlej nejsem. Měl sem starýho atmosféráka

Odesláno
Původně zaslal: MerHanz

Jde o to, co je to tam za čerpadlo? Asi vysokotlaký, co? Podávací bude nejspíš v nádrži. Jen co se auto zahřeje, tak jede jak z partesu. V těhlech motorech moc zběhlej nejsem. Měl sem starýho atmosféráka

ak je ten piskot pocut zo zadu tak je to cerpadlo v nadrzi a za chvilku pojde do nebicka:mrk skus hladanie je tu o cerpadlach toho dost:papa

Odesláno

Právě, že ten pískot jde ze předu a teď ráno cestou do práce to i kolísalo n aobrátkách na volnoběh. Sice jen chvylku, než se srovnal, ale stejně.A piskot se uzval i za jízdy, někde kousek pod 2000. Dnes jde na čištění ( domluvené už dýl ) a pak hned asi na napíchnutí.

Odesláno

Takže malé zjištění. To, že při čištění mi vymlátili baterku ( nechali otevřený dveře a svítili lampičky) mě taky nakrklo, ale po nabití. Sem to nastartoval a když sem ho na místě chvilku držel okolo 1800 - 2200 tak to stále houpalo, jako by nevědělo, jestli jo a nebo ne. Po sundání nohy z plynu mi pobliknou světla ( jako by se změnilo napětí v palubní síti ) a motor jako by cukne a jde zase normoš na volnoběh. Už sem možná paranoidní, ale nemohlo by na to mit vliv třeba blbý relátko na dobíjení??? Ke změření sem nedostal, venku už je tma jak v pytli. SNAd mi zejtra dopadne diagnostika. Tak snad budu moudřejší. Jinak po piskotu od čerpadla se jako slehla zem.

• O 6 měsíců později...
Odesláno

Aice možná trpím samomluvou. Nicméně Auto píská dál ( ventil ve filtru, nic závadnýho krom zvuku na vodstřel ) Za studena stále juede, jo ne. Po Výměně váhy vzduchu se to krapet polepšilo, ale opravdu jen krapet.Další poznatek, ze zkoumání je, že mi u ledovýho motoru na neutrál při tom houpání poblikávaj světla, Ale opravdu jen u studenýho moru, po chvilce chodu ( stačej 2 až 3 min na volnoběh ) už se blikání neprojevuje. Okolo 70 na teploměru, když ho na místě podržím okolo 1750 obrátek, tak jakovy vynechá, bo co. Ozvese jakoby plivnutí do vejfuku. Na dia to bylo několikrát a vstřiky OK ( sine nový, ale jsou v normě ) . A dost to bašti, nevim jak teď po výměně váhy luftu, ale před to bylo na coutáky 7 až 8 a na dálku okolo 6ti.

Odesláno

Ahoj,

mas podavaci cerpadlo v nadrzi anebo v motoru? To piskani se jevi velmi pravdepodobne od nej. Nechat si vymenit kvuli psikotu vahu vzduchu, to je opravdu mistrovsky kousek autodilny.

Blikani svetel u studeneho motoru muze zpusobovat tzv. dozhavovani. Tj. ze zhavici svicky jedou i pri spustenem motoru, ale jen pokud jsou otacky pod rekneme 2000/min. Pri jejich prekroceni se zhavicky vypnou, ale napr. pri razeni, kdy otacky i kratkodobe klesnou, se zhavicky opet zapnou. Po asi 3 minutach od nastartovani se dozhavovani vypne, mozna i drive, kdyz se chladici kapalina ohreje drive.

Kaja

Odesláno

ta váha se neměnila kvuli pískání. Ta se měnila pač na dia ukazovala, na volnoběh skoro dvojnásobný hodnoty, než má. po tom pískání sme si šel sám a je to ten ventilek v pal. filtru. To blikání je timhle možný, jen co to pujde tak si to za studena změřím, co to dobíjí a co mi to ukáže. Ale stále nejvíc obtěžující je to houpání výkonu za studena a spotřeba. Taky je dle mě celekm hlučnej ve srovnání s jiným HDI.

Odesláno

Prosim te, kde ze jaky ventil ti kde piska?

Me to dela taky a jsem z toho na prasky, mam docela dobry usi a tohle me dohani k silenstvi...

Nebylo by foto kde to najdu a popripade, zda se to da nejak vycistit/opravit/vymenit?

Diky moc

Odesláno

Stále mě to pískalo a je to dost nepříjemný, vymak sem, že to jde odpředu. Tak pod kapotu, shodil sem kryt a del sme po zvuku ( vždy mi někdo zapnul klíček, aby čerpadlo tlakovalo ) a zjistil sem, že to jde od palivovýho filtru. A jeden serviceman, mi řikal, a aj někdo tu, že je to nějaký kuličkový ventil v tom filtrboxu. Není to závada, co by nějak ohrožovala provozuschopnost, ale je dost nepříjemná zvukově. Jestli to jde vyměnit samostatne, nebo se musí celej filtrbox netuším.

Odesláno

Pred casem jsem se pidil po tom samotnem ventilku pro motor 2.0 HDi 80 kW, co se daval do 406ky. Ma to vstrikovani vc. filtru od Bosche. Bohuzel se ten samotny ventilek neprodava. Da se koupit jen v celku s telesem palivoveho filtru. Ventilek je nacvakly na spodni strane vika pal. filtru. Je v nem kulicka a pruzinka. Casem se kulicka v plastu mirne vybeha, pruzinka se unavi a tak se zmeni hydraulicke pomery (tlumeni) a zacne to rezonovat na ruznych frekvencich.

Kaja

Odesláno

PO včerejším rozhovoru s vymítačem ďábla ( rozuměno mechanikem ), mi bylo řečeno, že není zapojenej předehřev nafty. Že se auto špatně ohřejvá sem věděl, ale nezněnillo se to ani po výměně termostatu. Nevý někdo jaký maj bejt obrátky u studenýho motoru na volnoběh??? Podle mechanika by měli byjt zvýšený ( zní to aj logicky ) ale má to obrátky stejný jak za tepla. Jinak dia nic neukázala ani přímo při jízdě, kde se projevili výše zmiňované problémy. Nevim nevim, co s tim zlobivým lvem :myslim:myslim:myslim . Asi mi z toho brzo hrábne:mrk:nevim

Odesláno

Otáčky na volnoběh jsou kolem 800ot./min. U HDi se nemění teplej/studenej motor jsou stále stejné. Jediný co se mění je dávka paliva a tu na otáčkách nepoznáš, tu poznáš jen když si auto napíchneš a sleduješ kolik dává při studeným motoru mm krychlových na vstřik a kolik při teplým.

Odesláno

Dík moc, tak nějak sem si myslel, že to bude. Nevíš náhodou orientačně kolik by vstřiky měli dávat Při studeným, nebo teplým motoru. A nějaký nápady proč se neohřejvá?? Termostat sem měnil, ale zkusíme to snad znova.

Odesláno

Tak aktuálně je mechanik zralej na prášky, co sem s nim dnes mluvil. Nevim, co všechno měřil a zkoušel, ale co sem pochopil. Tak pujde po čidlech teploty. Nějak to tu nemůžu najít až už to tu někde proběhlo. Který je na co? A muj požadavek, že auto zejtra dopoledne potřebuju ho zřejmě odrovnal uplně.

Odesláno

Tak auto mám zase ve spárech já. Po výměně teplotního čidla ( Modrýho ) se to zlepšilo. Alespoň pocitově. Jen mi vrtá hlavou, že někdy to má na volnoběh 800 a někdy okolo 900 otáček ( odhad z otáčkoměru ) . Nezávisle, na tom, jestli to je teplý nebo studený. K těm 900 to vyleze častěji při ohřátým motoru. Už nějak netuším, co s tím a mechanik taky nee.

Ještě dotázek, jaký má kdo zkušenosti s termostatem ( jakou zančku ). mám sice new FEBI, ale nic platný při 70 se sahara rozpálí a auto se neohřejvá na víc jak 75 max 80 . Takže opět výměna za jinej. Tentokrát už nechci zase vše dělat zbytečně.

Odesláno

klima ne, to spíš ty otáčky mírně poklesnou a pak se zase ustálí na 820 ot/min. Tyhle ot musí motor držet kdykoliv za všech podmínek. Můj Partner mi dělal podobné věci, ale nepravidelně, nevím jestli ti to pomůže, ale za pokus to stojí. Proměř si kostru na potenciometru plynu, musí být 0V. Já měl +0,5V. Kostra je vedena přímo z řj. Někde mi tam asi probíjí. KAždopádně po ukostření potenciometru zvlášť na karoserii mám motor jak vyměněný, znova jsem se zamiloval :D pro jistotu jsem zvlášť ukostřil i váhu vzduchu. Tohle všechno mi poradil Marsalek-ještě jednou mu moc děkuju.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...