Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Mám taký problém s mojim autom 307 1,6HDi (80kW)r.v.2007/11 že pri voľnobehu a aj po pridávaní plynu niečo stračne píska, vrzga. Ide to z pravej strany, od remena. Už viakcrát som to reklamoval v Peugeote (France-TECH) ale som neuspel. Raz mi vymenili remeň a fajne namazali aby to nepískalo a to je všetko. Vtedy asi týždeň to bolo v poriadku a potom zas to robilo. Nemal som na to nervy, tak po preštudovaní tejto stránky som vymenil remenicu aj remeň! Po výmene všetko bolo fajn a tiché ale asi len týždeň. S mojim mechanikom sme to rozobrali zas a sme zistili, že remenica sa šuchá o plastový kryt rozvodu. Tak sme dali dole z remenice na sústruhu asi 2mm. Týždeň zas ticho. Už nevieme že čo by to mohlo byť. Klima a napínak je v poriadku, lebo keď sme zhodili dole remeň aj tak to robilo. Prosím poraďte, lebo už neviem že čo s tým.

Guest servisman
Odesláno

pokud to dělá rozvodák což odpovídá/ ,protože jste měli drážkovaný řemen dole a taky to pískalo/ tak bych se mrkl na rozvodák.Já jej měl malinko volnější a pískal.Po malém našponování přestal pískat a zatím drží,ale poozor at se nenašponuje hodně to pak piští taky .

Odesláno

To: honza406

Ale prečo to nepískalo asi týždeň s novou remenicou a remeňom? Ale v každom prípade to dám prekontrolovať, len mi to nejde do hlavy.

To: Radek 306

ktorú kladku máš na mysli? Lebo u mňa je len ten napínak. Alebo si myslel kladku u rozvodov?

Guest servisman
Odesláno

mne to pískalo pokud bylo pod 5 st čili jak bylo chladněji,zkoumal jsem všelico a pak když jsem koukl na rozvodák zjistil jsem že je volnější než ba měl býti.Jak jsem jej dotáhl čili našponoval tak přestalo pískání a je klid doposud.Pískání jsem řešil je tomu 3 měsíce zpět od dotažení je klídek za jakývkoliv teploty

Odesláno

Odkial bolo počuť ten pískavý zvuk? Lebo mne to počuť skôr od remenice a nie od rozvodu. A remenica je nová spolu s remeňom. Dám prekontrolovať tie rozvody a uvidím. Ešte ma napadlo, či mi nepíska zotrvačník. Ale neviem naisto, že ako sa to prejavuje keď zotrvačník je vadný. Podľa mňa vtedy ten zvuk by bolo počuť od spojky, teda z opačnej strany. Ale u mňa to počuť len z pravej strany od remenice.

Guest servisman
Odesláno

já jsem sundal řemen alternátoru a byl jsem si jist co to dělá,pokud běhají oba dva řemeny tak není to poznat,zprvu jsem měnil řemenici ale ta byla OK

Odesláno

Hneď som dal mojmu mechanikovi nech sa pozrie na rozvody a dnes večer mi poslal tieto fotky.

http://www.upnito.sk/imggal.php?viewGallery=9786cb79dcee8da77333941aaac7f347

Je to podľa mňa smiešne, že po tolkých km (57.000km) takto vyzerajú tie rozvody. Ale ešte dobre, že podľa servisnej knižky rozvody treba meniť po 240.000km. Dovtedy by sa určite poškodili rozvody a aj celý motor. Celý remeň bol posunutý smerom dole asi pol cm, preto je vyšuchaný ten kryt z vnútornej strany. Totiž pred pol rokom som mal problém s chladiacou kvapalinou, furt som musel dolievať po 5.000km destilovanú vodu. 3-krát to natlakovali, nenašli nič - vraj to je bežné. Na tretí krát mi vymenili uzáver vyrovnávacej nádržky a to bolo všetko. Dovtedy som chodil do autorizovaného servisu. Od tej doby som tam nebol. Celý môj problém vidím v tom, že odišla mi vodná pumpa, v servise na to srali a vďaka tomu teraz musím meniť rozvody. Lebo tá voda sa dostala všade a všetko je zhrzdavené a napínak má vôlu asi pol cm.

Čo Vy na to? Videl už niekto také niečo? Teoreticky ešte auto mám v záruke, môj mechanik len dal dole kryt z rozvodov a spravil niekoľko fotiek. Remeň posunul hore na svoje miesto a mi odporúčil aby som to dal reklamovať, lebo tento problém mám vďaka autorizovanému srevisu. Podľa Vás budem úspešný s tou reklamáciou?

• O 2 týdny později...
Odesláno

Konečne sme vymenili rozvody a vodnú pompu a zatiaľ ide všetko pekne tichučko. Dúfam, že už konečne sme odstránili ten pískavý zvuk. Rozvody a vodnú pumpu som kúpil za 160,-EUR čo ma trošku prekvapilo, že vôbec to nebolo také drahé. Síce keď to len toľko vydrží, tak je to drahé. Ďakuejm Vám za odpovede a tipy.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...