pastorek Odesláno 4. listopad 2009 Odesláno 4. listopad 2009 Trochu ti to zjednoduším. Nemusíš mať prípravok, ide to i kastavovacímo kliešťami zvanými \"blicky\". Uloženie doštičiek a doštičky samotné nikny neopilovávaj. Stačí styčné plochy očistiť brúsnym papierom. Pred zatláčaním piestika odporúčam vstreknúť pod prachovku trochu WD-čka. Dá sa kúpiť temer na každom rohu a báva o s tenkou trubičkou na aplikáciu. Odvzdušňovaciu skrutku nepovoľuj, riskuješ problémy. Stačí sledovať hladinu brzdovej kvapaliny v nádržke a v prípade potreby odsať striekačkou. Pri tých sviečkach by bolo vhodné skontrolovať vzdialenosť elektród. Ak sa nymýlim tak by mala byť 0,7 a NGK od výroby dáva 0,9. Výmena deravého výfuku za celý určite zvýši spotrebu lebo výfukové plyny majú väčší odpor čo ovplyvňuje \"výplach\" spaľovacieho priestoru. Je to okamžik pri práci motora kedy sú na chvíľu otvorené oba ventily. Širšie pneumatiky tiež ovplyvnia spotrebu ale tu je problematika trochu komplikovanejšia nakoľko záleží i na tvrdosti zmesi behúňa a tlaku hustenia. Citovat
omegascream Odesláno 5. listopad 2009 Autor Odesláno 5. listopad 2009 pastorek: ty si tiež mohol napísať aj skôr 1. blickami som to skúšal, ale nešlo to...aj keď WD-čko som tam nedával - to ma nenapadlo, každopádne súpravu mám už objednanú, takže to už snáď pôjde. Na odvzduš. skrutku ma upozorňuješ neskoro tú som už povoľoval, ale zatiaľ to vizerá tak, že som nič nepokazil....zatiaľ. Keď príde sada to urobím ako píšeš. 2. tie sviečky ma prekvapujú, na to sa pozriem a keď to bude fakt 0,9 čo mám spraviť? Dá sa to nastaviť alebo len kúpiť iné? 3. díky, díky, díky ja som si to trochu aj myslel, tiež aj otec vravel, že by to tak mohlo byť no neboli sme si istí. Ide o to, že ani teraz nemám spotrebu vyššiu ako som mal keď som auto kúpil, ale potom sa začala riadne znižovať až sa ten výfuk urval - a to som si myslel, že ako super hospodárne som sa naučil jazdiť 4. prezul som na zimné a chvíľami to vyzerá, že sa spotreba trošíčku zníži, ale to ešte nie je isté - až keď vyjazdím nádrž (namám PC) ešte raz vďaka! Citovat
vlado-.m Odesláno 5. listopad 2009 Odesláno 5. listopad 2009 Add: Brzdy Aj ja som asi doplatil na povolenie odvzdusnovakov, lebo brzdy su dost tvrde....drzal som sa tohto postupu. Co s tym teraz? 9 Montujeme-li nové brzdové desticky, je nutné pistky trmenu nejprve zatlacit zpet do jejich válcú. To provedeme pomoci G-svorek nebo vhodných kusú dreva. Uvolnime pružnou hadičku vedouci k trmenu a k odvzdušňovacimu šroubu trmenu pripojime odvzdušňovaci soupravu. Se zatlačeným pistkem otevreme šroub a prebytečna kapalina se zachytí v odvzdušňovací souprave( viz obriizek). Odvzdušňovaci šroub uzavreme tesne pred plným zatlačenim pistku do trmenu. Tak by do systému nemel proniknout žádný vzduch. Pozn5mka: Sysfdm 4BS obsahuje soucdsti velmi citliv6 na iistotu kapaliny. I velmi mal6 1dstedky mohou zavinit selhdni syst6mu. Zde popsand metoda vyjmuti desticek zabrairuje tomu, aby se netistoty z timenu dostaly do hydraulicke jednotky ABS a po1kodily tdsn6- ni hlavniho brzdov6ho vdlce. Citovat
pastorek Odesláno 5. listopad 2009 Odesláno 5. listopad 2009 Původně zaslal: omegascream ...2. tie sviečky ma prekvapujú, na to sa pozriem a keď to bude fakt 0,9 čo mám spraviť? Dá sa to nastaviť alebo len kúpiť iné?... Stačí spárovou (ventilovou) mierkou zmerať vzdialenosť a jednoduchým klopnutím kontakt prihnúť. Je to iba pásik plechu. Citovat
omegascream Odesláno 17. listopad 2009 Autor Odesláno 17. listopad 2009 nó, takže cez víkend som konečne vymenil tie brzdové platničky a ....... pískajú stále Ale už aspoň výmena prebehla bez problémov (ako písal pastorek). Teraz ešte rozmýšľam nad tými sviečkami. Staré, ktoré tam boli pred tým(označené ako Peugeot) som mal odložené, tak som na nich mierkou odmeral vzdialenosť a tiež mali 0,9. Na skúšku som ich \"sklepol\" a ide to ľahko, len neviem, že čo sa na tom zmení, keď ten rozdiel 0,2 je dosť malý.....to aj takáto blbosť môže mať vpliv na chod motora? Lebo ak ani nie, je zbytočné sa teraz hrabať v motore (je zima a moc sa mi nechce) Citovat
sup Odesláno 17. listopad 2009 Odesláno 17. listopad 2009 Původně zaslal: omegascream nó, takže cez víkend som konečne vymenil tie brzdové platničky a ....... pískajú stále Ale už aspoň výmena prebehla bez problémov (ako písal pastorek). Teraz ešte rozmýšľam nad tými sviečkami. Staré, ktoré tam boli pred tým(označené ako Peugeot) som mal odložené, tak som na nich mierkou odmeral vzdialenosť a tiež mali 0,9. Na skúšku som ich \"sklepol\" a ide to ľahko, len neviem, že čo sa na tom zmení, keď ten rozdiel 0,2 je dosť malý.....to aj takáto blbosť môže mať vpliv na chod motora? Lebo ak ani nie, je zbytočné sa teraz hrabať v motore (je zima a moc sa mi nechce) Vzdialenosť elektród na zapaľovacích sviečkach podľa doporučenia z knihy \"Jak na to?\" je 0,9mm. Doporučená výmena sviečok je po 60000km. A teraz či je funkčnosť všetkých sviečok po túto dobu zachovalá. PS: brzdy som robil podľa návodu z menovanej knihy s popisom povolenia odvzdušňovacej skrutky a bez problemov. Citovat
twoolf Odesláno 21. listopad 2009 Odesláno 21. listopad 2009 dneska se mi do ruky dostala reklama na originální servis Škoda. Je tam uvedeno, že originální díl tlumiče výfuku vykazuje spotřebu nižší o 5 - 7 % že by??? Citovat
JarryC Odesláno 21. listopad 2009 Odesláno 21. listopad 2009 Zvýšené spotřeby jsem si všimnul i já (1.6 benzin 80kw r.v.2006),ale mě se zvýšená spotřeba projevila jakmile začali do benzínu přidávat biolíh. V tvém případě mě ještě napadá,pokud tankuješ stále u stejné pumpy,jestli to palivo třeba nezačali trochu šidit. Citovat
omegascream Odesláno 21. listopad 2009 Autor Odesláno 21. listopad 2009 no takže sviečky som nechal na pokoji a čo sa spotreby týka - ten výfuk nie je originál, takže môže to byť tým (teoreticky) a to by ma velice mrzelo, ale budiž to aspoň ponaučením pre ostatných Práveže netankujem stále na tej istej pumpe...dokonca ani stále tú istú značku - toto bola v podstate prvá vec ktorú som si overil - benzínkou to nie je Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.