Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Průzkum zájmu o subwoofer  

1. 1. Průzkum zájmu o subwoofer

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Recommended Posts

Odesláno

Občas se zde někdo ptá, jaký bychom mu doporučili subwoofer, proto přemýšlím, že bych vytvořil nějaký projekt pro více lidí, díky kterému bych na tuto otázku odpověděl. Stoprocentní odladěnost naprostou samozřejmostí. Byla by k tomu i impedančka a změřené parametry reproduktoru. Otázka č. 1 zní:

\"Jaký maximální objem jste u subwooferu schopni tolerovat?\"

Objemu uzpůsobím i výběr reproduktoru.

Zatím je tento projekt ve fázi úvahy. Snažím se zjistit, zda by vůbec mělo cenu se něčím takovým zabývat.

Do ankety dávám požadovanou cenu. Nerad bych dělal kompromisy, ale to už si rozhodněte vy. Cena zahrnuje vše...

Uvítám jakýkoliv hlas a názor.

Díky! :papa

Pokud se najde dostatek lidí, kteří o tento projekt projeví zájem, jsem schopný na vlastní náklady zhotovit prototyp, který by byl určen k poslechu. Následně pak nebude problém se někde sejít a v klidu poslechnout. ;)

[upravil dne 18/10/09 peugeot09]

Odesláno
Původně zaslal: honza406

jsou tací kterým stačí co tam je.Nějak milovníkem hudby nejsem :aut sice si něco poslechnu ale podle mne je to zbytečnost.

Sorry, ale vůbec nechápu proč lezeš do sekce AutoHiFi. :myslim

To je jako kdyby někdo v sekci tuning řešil k čemu to je, když jemu stačí standard auto z výroby.

Odesláno

Děkuji za vaše hlasy do ankety i za názory v tomto threadu. Šaldu jenom upozorním na to, že subwoofer v 10 litrech není subwoofer, ale jen jakási parodie. S 20 l se ale dá už něco spáchat. :super

Odesláno

Keby som sa mal vyjadrit k teme, tak kdybych kupoval samotny sub bez zosiku, tak by som bol ochotny dat v cene od 3000 do 5000 kc, a objem tak do 50 litru, nakolko nejak moc priestoru v kufri nepotrebujem.

Odesláno

To je strašně obecný, a takhle nejspíš ani nezískáš požadovaný přehled. Spíše jdi na to od lesa..rovnou postupně zapracuj na nějaké \"tabulce\" kde se orientačně bude moct vybrat návrh závislý na několika parametrech např.: cena, velikost, uplatnění... Než takhle nastřílet něco na těch pár kusých informací.

A abych také přidal nějakou informaci tak za mě:

sub jsem zatím řešil ve dvou případech:

1.případ - neřešil jsem moc cenu (tak do 20tis), a ani moc velikost (tak do 200l). výsledek? Vyplnil bych= hodně nad 5000kč a objem 100l.

2.případ - řešil jsem cenu, a velikost subu jen částečně a výsledek? Vyplnil bych= cena 1500-3000 a velikost kolem 75l (i když pravda je že by mohl by být i menší..třeba 50l)

[upravil dne 19/10/2009 ART]

Odesláno

Moc díky za názory a hlasy do ankety. Zdá se, že o ceně je rozhodnuto. Pokud vezmu v úvahu obě nejčastější odpovědi, pak mi vychází, že ze basovou bedýnku jste ochotni zaplatit 3-3,5k Kč, což je pro mě příjemné zjištění. Za tu cenu se toho dá postavit dost, je zde poměrně velký \"manévrovací\" prostor co se výběru reproduktoru týče, na materiálu není ani potřeba příliš šetřit. :super

Admini, nebylo by prosím možné tu anketu nahoře předělat? Nechce se mi zakládat nový thread, rád bych předělal dotazy a zeptak se zdejšího \"subwooferu chtivého\" osazenstva na objem boxíku. ;)

[upravil dne 22/10/09 peugeot09]

Odesláno

ahoj, ještě než ti tému předělají, mohl bych položit možná blbej dotaz, líbilo by se mi mít subík zabudovaný do podlahy v místě, kde má 406 rezervu (kterou bych samozřejmě vyndal) odhadem to je tak 35 litrů obsah, hlavně neříkej, že je to málo :D

Nečekám, aby mi reprák urval hlavu, ale aby zvukovej přednes byl kvalitněší než chrchlátka, co vzadu teď mám (míním tím přerobit zadní audio na subbass + 2x repro v platu + asi pro to zvlášť zesilovač) myslíš, že je to řešitelné nebo se do toho vůbec nepoušťet? Místo v kufru občas potřebuji a bedna se mi pokaždý tahat nechce... Jinak nápad jsem viděl u kamaráda, který samozřejmě udělal novou podlahu ze silné dřevotřísky a před reproduktorem je ochraný plexisklo s dírama - má to v Škoda Octavia a myslím, že to hraje pěkně ( samozřejmě s prázdným kufrem :D )

Odesláno
Původně zaslal: peugeot09

Šaldu jenom upozorním na to, že subwoofer v 10 litrech není subwoofer, ale jen jakási parodie. S 20 l se ale dá už něco spáchat. :super

A to je právě to proč bohužel nemůžu do woofru jít, protože by mě překážel:nevim 10 litrů bych možná ještě oželel ale 20 je pro mě už moc.Jinak bych si ho tam udělal už dávno:D;)

Holt každý chce to svoje;) Nic nejde udělat jen tak:(

Odesláno

punkac: Vím o tom, že to JDE takhle udělat. Odrazovat tě od toho nebudu, sám jsem ještě nic podobného nedělal, ani dělat nebudu. Pokud navrhneš adekvátní ozvučnici (objemově ale i co se tuhosti týče) danému reproduktoru, pak nevidím problém. ;)

Šalda: No jo, holt vždycky je něco za něco. Ono by to udělat šlo, jenom z reproduktoru určeného pro tento objem by se nám podlomily kolena. Něco takového by zaplatilo jenom několik vyvolených. :(

Odesláno
Původně zaslal: peugeot09

punkac: ... Pokud navrhneš adekvátní ozvučnici (objemově ale i co se tuhosti týče) danému reproduktoru, pak nevidím problém. ;)

Aha, já myslel, že bys jí navrhnul ty, určitě když bych prostor pro rezervu změřil a dal ti rozměrové údaje, našel bys adekvátní reproduktor i spočetl ozvučnici, teda jestli to není moc velká pruda pro tebe. Vůbec se v tom nevyznám .... :)

díky předem

Odesláno

Jak píšu o pár příspěvků výše, cenové rozmezí za hotovou kostku bych viděl na 3-3,5k Kč, což není o mnoho více, než je tvůj cenový strop, přičemž za tuto cenu získáš zvuk, za který se nebudeš muset stydět, ba naopak.

Lépe uděláš, když investuješ více v počátku, nebudeš pak v budoucnu nucený provádět upgrade, takže v konečném součtu tě tu vyjde buď dráž a neboza stejnou cenu získáš znatelně horší zvuk. ;)

Velikost reprobedýnky bude optimalizována i pro 106ku. :super

[upravil dne 22/10/09 peugeot09]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...