1sympo Odesláno 18. říjen 2009 Odesláno 18. říjen 2009 Zdravím,chcem sa spýtať,do akej miery má katalizátor vplyv na výkon motora? Mám 406 2.0 cope benzín a v poslednej dobe mi stúpla spotreba a výkon išiel dole a dosť rapídne. Emisné boli vysoké a tvrdia,že to bude spálený katalizátor. Všetky filtre som vymenil,sviečky tiež... Ďakujem Citovat
AnotherOne Odesláno 18. říjen 2009 Odesláno 18. říjen 2009 Keď je rozsypaný kat, upcháva výfuk a môže spôsobiť to čo popisuješ. Citovat
pastorek Odesláno 18. říjen 2009 Odesláno 18. říjen 2009 Do dosť veľkej miery. Predstav si že máš vo výfuku špongiu ktorá je plná nečistôt. Zhoršený prietok plynov dusí motor. Navyše je tam lambda sonda ktorá podľa zloženia výfukových plynov reguluje zloženie zmesi. Ovšem treba povedať že zvýšenie spotreby spolu so zníženým výkonu môže mať viacej príčin a v súvislosti s vysokými emisiami ma napadá napríklad zapečený motor. Citovat
Georginho_cz406 Odesláno 18. říjen 2009 Odesláno 18. říjen 2009 Já to mám na konkrétním příkladfu z mého auta. Motor více rachotil, i když jsem měl všechny jiné části výfuku nové. Lambdu jsem také vyměnil a vlnovec taky. Až při důkladné rozborce jsem zjistil, že je rozsypaná kat. Vyměnil jsem jej a spotřeba mi klesla z 10.5 l/100 na 8.5 L /100 km LPG. Což je dost podstatné. Motor taky běží plynulé, otáčky neskáčou a zlepšil se dle mého soudu i průběh krouŤÁKU. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.