tomino Odesláno 16. říjen 2009 Odesláno 16. říjen 2009 Ahojte, mám P 206, 1999, 1,4 1360 55 mám jej od 8/2008 Můj problém: Nastartuji a na první pohled vše v pohodě, v létě (i loni) o problému nevím, ale přijde zima (i minulá) a motor začne po startu pozdechávat, většinou se ale tak stává až při řazení. Když přidám plyn a uberu (třeba jen stojím, nebo jedu- sešlápnu spojku), tak se to ani nedá poznat. Motor zpomalí na svých cca 1000 otáček. Ale když vyřadím za jízdy (brzdím motorem- sešlápnu spojku), tak motor sníží až na cca 500 otáček, někdy i méně a to někdy zdechne. Pokud se tady najde dobrá duše, která poradí, budu vděčný. Pokud budete mít i radu, jak to (co) demontovat, na co si dát pozor, do čeho se nepouštět atd..., rád ji přijmu a mysím, že nebudu sám. Předem všem děkuji za radu-y a všem hodně štěstí za volentem a nejen za ním Tomíno Šumperk Citovat
tomino Odesláno 16. říjen 2009 Autor Odesláno 16. říjen 2009 Děkuji za příspěvek, nicméně žádný takový filtr nemám. Jen z diskuzí tuším, že to může být: - motorek, krokový motor (servo) volnoběhu (špatný, zadřený, špinavý) - klapka (nevím jaká, ale prý bude možná špinavá) - filtr vzduchu (špinavý, to možná myslíš Ty, ale mám klasiku) - řídící jednotka Něco z toho by to mohlo být, jen nevím čím a jak začít Děkuji za jakoukoliv radu, jak začít, čím, co udělat atd... Děkuji Citovat
winco Odesláno 16. říjen 2009 Odesláno 16. říjen 2009 peugeot09 čo s tým ma prosim ťa športovi filter?? tomino tak ja by som začal vyčistenim tej klapky, to je škrtiaca klapka na vzduchovom sani, otvorenei klapky sa reguluje plynom, a ked ju už budeš mať vonku a vyčistenu tak vyčisti a skontroluj krokovi motorček ktory je primontovani na nej a nakoneic skus ten filter vzduchu skontrolovať ale nezda sa mi že by to bolo neake vadne skor tie prve dve veci a ked nepomože to tak ti poradiť viac neviem pretože až taky odbornik som neni Citovat
P607Olda Odesláno 17. říjen 2009 Odesláno 17. říjen 2009 V pracovní době zavolej 583 411 572, Zábřeh. To je tak nejlepší a nejlevnější postup, než se s tím trápit a měnit kde-co. Při opravě Ti i vysvětlí, co bylo pokažené. Citovat
tomino Odesláno 21. říjen 2009 Autor Odesláno 21. říjen 2009 Děkuji za radu, ale u Nečase to už není jak dřív... Neřeknou nic, pokud nepřipojí auto na diagnostiku. Takže začínáme 300 bez DPH, tj. 360 Korun, k tomu cesta za benál a potom si vyslechnu asi 5 možných příčin. Není to moc, peníze na rozhazování také ne. Provoz auta není levná záležitost a určitě nejsem sám, kdo se snaží kdejakou Korunu ušetřit. Navíc jsem se stejným problém jezdil minulou zimu a na jaře mě diagnostiku dělali a \"v pořádku\". Takže bych viděl jen vyhazování pěněz. Také vím, že kdyby autoservis každému radil jak to udělat, tak by to asi mohli brzo zabalit!!! Přesto vše děkuji za radu. Citovat
P607Olda Odesláno 21. říjen 2009 Odesláno 21. říjen 2009 Byl jsi u nich tehdy, když se závada projevovala? Bude to asi krokový motorek. Vyčištění pomůže jen dočasně, za pár měsíců se závada vrátí. No, zkoušej. [upravil dne 21.10.2009 P607Olda] Citovat
tomino Odesláno 21. říjen 2009 Autor Odesláno 21. říjen 2009 Byl jsem u nich v teplém a suchém období, kdy se závada neprojevovala (po zimě), nicméně nenašli žádnou chybovou hlášku a se sdělením, až se to bude opakovat, tak se stavit. Také si myslím, že to bude servo motorek na klapce, ale neměl jsem to nikdy před očima a jest-li to budu kuchat, tak netuším jak a kde začít. Proč si Oldo myslíš, že to bude motorek a bude se závada opakovat? Máš s tím konkrétní zkušenost? Rád bych si něco od Tebe poslechl, nějakou radu, předem moc děkuji Citovat
P607Olda Odesláno 21. říjen 2009 Odesláno 21. říjen 2009 Na benzinových motorech jsme je nechali měnit: 406 r.v.95, asi v r. 2005 306, 1,6 Partner 1,4 už si přesně nevzpomínám, jestli ještě něco. Taky jsme ho nejprve nechali vyčistit (Nečas šetří moje peníze), ale po pár měsících se to opakovalo, takže výměna. Stojí to nějak přes 1500 Kč. Fotky např. zde Citovat
P607Olda Odesláno 26. říjen 2009 Odesláno 26. říjen 2009 Tak jsem ještě mluvil s panem Martinem. Říkal, že pokud to při Tvojí návštěvě nedělalo, tak nic nenašel. Je potřeba tam zajet tehdy, když to zlobí. Může to mít více příčin, krokový motorek i jiné. Na hledání této závady zkusmo - výměnou jednotlivých prvků - se zasmál, stejně jako se usmívám já. Tak hodně štěstí. Citovat
tomino Odesláno 26. říjen 2009 Autor Odesláno 26. říjen 2009 OPRAVENO, děkuji za informace a vše co mohlo vést k tomu, že se mě podařilo závadu odstranit. Děkuji za radu Oldo, nechtěl jsem někoho otravovat tím, že bude u auta stát hodiny a hledat závadu, pokud by vůbec našla. A ani Martin Nečas by to zadarmo nedělal. Nejsem automechanik, ale začalo mě to natolik zdechat, že jsem před víkendem vybuchl, vletěl k autu a po přečtení několika fór a knihy Jak na to, jsem začal studovat u motoru. Odmontoval jsem koleno mezi vzduchovým filtrem a klapkou sání. Podíval jsem se, jak se hejbe klapka. Zjistil jsem, že u tohoto auta není sero motorek spojen s klapkou, ale servo motorek má na sobě něco jako trn (budeme tomu tak říkat) a ten trn nezajížděl při- po nastartování do sebe, do servo motorku. Usoudil jsem, že je vadný servo motorek, nebo řídící jednotka, nebo cokoliv dalšího, pro mně neznámé díly na autě. Jenže po jízdě (30 km) a opětovné demontáži se trn hejbal a to mě děsilo kde je problém!?! Demontoval jsem klapku, konektory, lanko a doma demontoval z uvedeného i servo motorek. Demontáž motorku není možná, je vyroben tak, aby se nedal demontovat. Proto jsem volil, buď oprvím, nebo se koupí novej bez ohledu jak dopadne. viz dále... Jednotlivé díly před demontáží označuji vrypy, abych věděl, kde co bylo, i jak natočené!!! Na motorku jsou 3 kolíky zasazené tak, že je nemožné je vytáhnout, proto jsem je kladivem a důlčíkem zarazil dovnitř. Došlo k uvolnění konektoru s motorkem a trnem od pláště motorku. ALE POZOR!!!!!!! Konektor s motorkem se nesmí vytahovat tahem, ale MUSÍ se vytahovat tak, že se tlačí do trnu, ten tlačí na motorek a ten na konektor!!!! Tak to musí být!!! pokud by někdo chtěl vytáhnout samotný konektor ven, URVE!!! 4 slaboučké drátky (jsou slabší než vlas!!!!!!) Potom jsem provedl očistu srayem WD-40 s následným čištěním téměř do sucha. Stříkal jsem pod váleček, který je rozpírán pružinou (je vidět). Toto jsem provedl asi 10x, možná 20x. Už ani nevím, bylo to hóóódněkrát. PO CELOU DOBU SE MUSÍ držet motorek a konektor tak, aby se neoddělili. Hlavně nezapoměňte, pokud to bude někdo zkoušet, složit vše jak bylo. Mě se podařilo zapomenout vložit zpět slídu, která zabraňuje odření zmíněných slabých 4 drátků, tak jsem to musel provést ještě jednou. Poprvé mě to trvalo i s vyčištěním asi 3 hodiny a podruhé to trvalo asi 10 minut (demontáž klapky, demontáž motorku, vložení zapomenuté slídy a celková montáž- nepočítám čas kdy jsem šel k autu, domů atd). Abych nezapoměl, pokud to někdo riskne jako já... Aby držel servo motorek pohromadě, protože jsou kolíky zaražené, , tak jsem si pod obalem motorku všiml malých plošek na části konektoru. Do obalu motorku jsem vyvrtal díru průmer 2 mm a to i na druhé straně. Po složení motorku jsem oběmi dírkami protáhl nerezový drát o průměru 1 mm a obě strany motorku jsem drátem spojil a přes konektor utáhl. To je asi vše, pokud by někdo chtěl vidět fotku, které jsem pořídil, tak je tady mohu vložit, rád se podělím. Mějte se všichni fajnově. Citovat
tomino Odesláno 26. říjen 2009 Autor Odesláno 26. říjen 2009 Ještě abych to upřesnil: klapka při povolení plynu ucpe sání, a aby motor auta nechcípl, tak je tam ten servomotorek s trnem, který tím jak se moc pootevře, tak motoru umožňuje sání mimo klapku, která je zcela uzavřená- ve volnoběhu. Proto pokud zdechá, tak se trn neodsune, auto nemá vzduch a lape po něm asi při 400 až 600 otáčkách, dokud se řídící jednotce nepodaří ten servo motorek přetočit jinam. Také netvrdím, že Vaše podobná závada musí být způsobena stejně jako u mě!!! Citovat
P607Olda Odesláno 26. říjen 2009 Odesláno 26. říjen 2009 Gratuluji, a fandím. I za vysvětlení, jak to vlastně funguje a proč tam motorek je. Zřejmě jsi první, kdo se pokusil a komu se to podařilo. Prosím ještě o vložení foto, možná bys z toho mohl raději udělat návod v sekci Udělej si sám. Doufám, že to vydrží nadlouho. Tak hodně šťastných kilometrů! Citovat
tomino Odesláno 27. říjen 2009 Autor Odesláno 27. říjen 2009 Děkuji Ti Oldo, kdo bude chtít, tomu to vysvětlím osobně, nebo přes Skype atd. Jinak fotky tady vložím co nejdříve i popisky co a jak. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.