Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Výměna gum stabilizátoru - jak velký je to problém? Prosím info, rady (306 1994 1,9td)

Recommended Posts

Odesláno

Jde o 306 1994 1,9 td

Potřebuje vyměnit gumy stabilizátoru, ty co jsou u kastle (ne na konci stabilizátoru).

Podle mě prkotina, ale straší mě s řezáním flexou těch starejch gum, což nechápu.

Tak se chci zeptat, jak se na to dá dostat, jestli to jde většinou povolit a na jak dlouho to tak je.

Stačí mi nákres jaký gumy tam jsou a jak tam jsou. A na kolik Nm se to pak má utáhnout. Díky

[upravil dne 16/10/2009 Marcel505]

Odesláno

Ahoj Marceli,,,jelikož ten šroub co drží kovové oko poudra stabilizatoru je společný jak pro silentblok trojuhel.ramene tak i pro stabilizátor,tak bych se to nebal utáhnout ,,na krev\"samo že na krev-s citem:D:Dnapř.žadna ohromna paka= stačí 1/4ráčná....

Dole by to měla držet matice,tzn neměl by bejt problem to povolit...:myslim:myslim:myslim

PS:no snad nemelu srač...:D:D:D:papaGood luck:papa

[upravil dne 16/10/2009 Pája Rybišár]

post-0-1410961030361_thumb.jpg

Odesláno

Dík za nákres.

Jen bych tě rád poučil - utáhnout na krev... Tento pojem nerad slyším, protože jsem schopen to utáhnout co to jde, takže bych prosil ten moment.

Fakt jsem v utahování blázen, takže momenťák nesmí chybět...

A ví někdo jak se na to dá dostat? Já jen co se musí sundat.

Odesláno

NZ...njn tak moment se pokusim zjistit teda,jestli někde vyhrabu přiručku,či rozchodim autodata:grr....

Pokud mě paměť neklame,tak stači si zvednou celou přední čast auta a povolit ten šroub co drží to kovove oko....ptz ty gumova poudra jsou rozříznuté...takže je stačí jen stahnout dolů...nasadit a hotovo...ale už to nejakej ten patek je....co jsme dráždily XSíčko,,,,:mad::mad::D:D:papa

Odesláno

Podle mě je to taky prkotina, když jsou to tyhle gumy. Ale kdo ví, třeba tam je nějaký zádrhel, hlavně jestli se na to bude dát dostat od kol.

Je nějaká rada, jak to pak vycentrovat? Nevěřím že by se to vycentrovalo samo...

V autodatech to asi nebude... Stačí mi údaj z příručky Jak na to 306.

Odesláno

Nikdo nic?

Tolik lidí tu má 306 a ještě nikdo tohle neměnil? Prej se to mění tak po 120 tisících...

Guest servisman
Odesláno

tam píší šrouby držáků 55 Nm

[upravil dne 17/10/09 honza406]

post-0-14109610315211_thumb.jpg

Odesláno

Ty momenty jsou opravdu důležitá věc,ale malinké procento více se tomu neuškodí,přece jenom používáte starší šroub/starší závit a momentový předpis je z prvomontáže...

Odesláno

já to měnil loni a šlo to docela dobře akorát na straně řidiče je tam horší přístup na manipulaci s objímkou

a stím centrováním sem nic nedělal udělal jsem nejdříve jednu stranu a potom druhou a povolil jsem si tyčky stab.

jo a ty gumy trochu namaž a práce to je tak na hodinu

Odesláno

Na kastli som este nemenil, ale ty tycky stabilizatoru boli celkom problem. Jednu som musel urezat flexou, pretoze prokluzovala. Inac tie momenty su prd platne, utiahnut na fest, rovnako i spodny gulovy cap.

Odesláno

Volil bych 60 Nm, pro jistotu a po nějaké době zkusit, jestli je to utažené...

Ono je utáhnout a utáhnout. A někdy je to utažené tak, že pak urveš hlavu šroubu.

Ale naštěstí mě to nečeká, ale díky za rady.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...