Ferin007 Odesláno 20. říjen 2009 Odesláno 20. říjen 2009 Původně zaslal: shark734 teraz neviem o com sa tu bavite, ale denne svetla su ked ti svietia predne svetla (napr stretavacie, LED, na novych autach davaju denne svetla do hmloviek-napr. nova OCTAVIA). Svetelne cidlo nemusis mat-ak mas aktivovane rozvsvietenie svetiel po nastartovani v BSI tak ti nesvietia budiky, klima....potom pri zotmeni to cidlo zopne budiky, klimu...AK cidlo nemas tak to musis zapnut rucne Bavíme se o Peugeotech. Tam jsou automatický rožínání světel po nastartování a denní světla dvvě různý funkce. Denní světla je sotfwarová funce, která se aktivuje v BSI, fyzická montáž speciálních světel s tím nemá nic společnýho (i když je to samozřejmě další možnost). Jinak v tebou popisovaným případě by ty (denní) světla zase nešly nikdy vypnout. Citovat
shark734 Odesláno 20. říjen 2009 Odesláno 20. říjen 2009 Původně zaslal: Ferin007 ....Jinak v tebou popisovaným případě by ty (denní) světla zase nešly nikdy vypnout. ja to mam tak a ked nechcem aby mi svietili stretavacie tak to prepnem do polohy parkovaciek....ono to ma svoje vyhody aj nevyhody. Vyhoda je ze nezabudnem zapnut svetla. Uz som platil zopar pokut. A dalsia vyhoda je ze ked vonku svieti slnko tak vidim na displej klimy Citovat
Sonnic Odesláno 16. listopad 2014 Autor Odesláno 16. listopad 2014 No nakoniec rada pre všetkých ktorých odbili v Servise že na Peugeote 307 r.v. 2005 sa to nedá, dá len sú to amatéri postup: 1. Prichystať si obe kľúče + kartičku so 4-miestnim kódom alebo štítok so 4-miestnim kódom 2. isť do servisu 3. zadať im zákazku na upgrade BSI (alebo software v aute), ak to nechcú spraviť alebo že žiadny upgrade neexistuje - viac do toho servisu nechoďte - strata času !!!! 4. povolenie zapnutie svetiel po naštartovaní a je to hotové. PS: žiadne výhovorky o upgrade od servisu - ja som mal šťastie kámoš tam robil elektrikára a tak som išiel k nemu do servisu, tam sme zrobili upgrade a hneď to začalo fungovať. Mám Peugeot 307, 1.4 16V r.v. 2005, pred faceliftom (stara maska) ale systém v aute je CAN-CAN Citovat
Orzina Odesláno 10. březen 2016 Odesláno 10. březen 2016 Chci se zeptat mám automatické světla a jezdite na ně čili máte na páčce Automatické rozsvěcování světel a nebo manuálně Potkávací / dálková světla a nebo poslední varianta obrysovky s mlhovkami, otázka proč pořád svítit xenony. Jen mě zajímá na co jezdíte. Citovat
pecino Odesláno 10. březen 2016 Odesláno 10. březen 2016 Já mám na diagnostice aktivované potkávací světla (H7) po nastartování a nesvítí palubka a nejdou dálkové, jen světelná houkačka. Po otočení páčky se rozsvítí palubka a začnou fungovat dálkové. Na diagnostice za 5min hotové. Takže přes den šetřím páčku :-) Citovat
trinity102 Odesláno 11. březen 2016 Odesláno 11. březen 2016 Proč svítit xenony, no protože je to jediná legální varianta když pominu zvlášť nainstalovaná světla pro denní svícení. Varianta obrysovky s mlhovkama není povolená. Jsou povolená pouze potkávací a koncová světla nebo speciální denní světla bez koncových, která při zapnutí obrysových zhasnou.Já na páčce polohu AUTO nemám. V poloze 0 mám nastavené denní svícení a za snížené viditelnosti automatické přepnutí na noční režim. Xenony takhle svítí 9 let, ale už začínají jít do růžova tak je vyměním. Citovat
Orzina Odesláno 11. březen 2016 Odesláno 11. březen 2016 No pravě ja mam xenony a když dam auto svití to bez palubovky a když dam světla tak i s palubovkou a na druhem autě na Superbu mi svití dole jakoby ty mlhovky a to je standart tak pravě proto se ptám co máte xenony a automatické světla na co jezdíte. Popravdě přijde mi debilní v létě přes den třeba na ně jezdit efekt nula . Citovat
wojtěch Odesláno 11. březen 2016 Odesláno 11. březen 2016 Jestli se nepletu tak škodovka má v mlhovce ještě jednu žárovku navíc na denní svícení... a hlavně to má homologováno jako mlhovku/ denní svícení Citovat
Orzina Odesláno 11. březen 2016 Odesláno 11. březen 2016 Jo Vojto no pravě jen mě to zajímalo, je fakt, že s Peugeotem jezdí druhá půlka :-) jen se mě ptala co tam má dát a já fakt nevěděl, protože právě u Superba to řeším jak jsem psal, ono přijde mi fakt debilní v létě přes den svítit xenony, hele a tobě na 308 tam svítí taky xenony ? A máš světla automat nastavené nebo ne. Citovat
Fruktis Odesláno 11. březen 2016 Odesláno 11. březen 2016 Nemontoval denní sviceni do mlhovek gabriel307? Ten tam má jak mlhovky tak denní sviceni. Citovat
wojtěch Odesláno 11. březen 2016 Odesláno 11. březen 2016 já mám ve světlech denní svícení 21/5W žárovku navíc, takže mi xenony svítí jenom večer jak se setmí. já na páčku skoro vůbec nesahám samo se mi to přepíná denní/xenony, max když už je pochmurno a samo se to nepřepne na xenon tak to manuálně přepnu. ale to je tak 1x do měsíce max.. ano Gabriel má v mlhovkách denní/mlhovky Osramy, ale je to pálka za ty světla... Citovat
Orzina Odesláno 11. březen 2016 Odesláno 11. březen 2016 Aha no právě, takže co jsem pochopil máš tam něco navíc :-) holt lepší kára :-) , takže ve finále už je mi jasné, že jinak to nejde jak jsem myslel tak nechat auto asi s tím, že nesvítí palubka a nebo nechat něco dodělat Citovat
wojtěch Odesláno 11. březen 2016 Odesláno 11. březen 2016 já chtěl do 307 dodělávat svícení do dálkových. něco takového http://www.cybertronic-labs.cz/denni-sviceni-ahd-economi-kit-i191c52 Citovat
Orzina Odesláno 11. březen 2016 Odesláno 11. březen 2016 Aha nyní jen sehnat kdo se v tom vyzná a namontuje :-) Citovat
wojtěch Odesláno 11. březen 2016 Odesláno 11. březen 2016 každý autoelektrikář... ale bohužel to nemá homologaci... Citovat
Orzina Odesláno 11. březen 2016 Odesláno 11. březen 2016 Aha v tomhle se nevyznám já jsem jen běžný uživatel ne mechanik :-) , nechám to tak jak to je klasický nastavené a neřeším to, max. vyměnit mlhovky za denní teda pak. Citovat
Guest Pety Odesláno 11. březen 2016 Odesláno 11. březen 2016 (upraveno) S homologací http://www.heureka.cz/?h%5Bfraze%5D=DRL+7V-5W&min=&max=>y=new&o=3 nebo http://www.heureka.cz/?h%5Bfraze%5D=DRL+9V-5W Nevýhoda - mlhovky za jízdy málo hřejí, takže na nich netaje sníh. Upraveno 11. březen 2016 uživatelem Pety Citovat
vendelinek Odesláno 11. březen 2016 Odesláno 11. březen 2016 (upraveno) Tak já mám denní svícení automaticky po nastartování,jinak hlavní světla zapínám páčkou,ale takhle jsem to už koupil,minulý majitel si to nechával dodělávat v servisu Upraveno 11. březen 2016 uživatelem vendelinek Citovat
trinity102 Odesláno 12. březen 2016 Odesláno 12. březen 2016 No měl jsem v ruce krásný mlhovky s diodovým denním svícením a klasickou halogenkou jako mlhovka, ale byly podstatně dražší než výměna výbojek jednou za x let. Navíc homologace taky dost pochybná . Origo výbojky se dají sehnat od pilných zaměstnanců Slepičáren v MB za 400,- za kus. takže jsem zůstal u denního svícení xenonama. Citovat
Orzina Odesláno 12. březen 2016 Odesláno 12. březen 2016 Taky varianta - popravdě už to neřeším, holt jinak vymyšlené než u škodovky Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.