graver Odesláno 4. srpen 2004 Odesláno 4. srpen 2004 Po nastartování se z motorového prostoru ozývá pískání a skřípání jako od přidřeného ložiska (kov na kov). Po zahřátí to většinou přestane (někdy ne) a je zajímávé, že se zvuk nemění s otáčkami motoru. Co to může být - ložisko napínací kladky, vodní pumpy...? Citovat
Bohumil Odesláno 4. srpen 2004 Odesláno 4. srpen 2004 Může to být i málo napnutý nějaký řemen. Citovat
graver Odesláno 4. srpen 2004 Autor Odesláno 4. srpen 2004 No, řemen od altíku to není, ten jsem napínal nedávno a rozvoďák by asi prokluzovat neměl :-)). Ale ten zvuk je spíš kovový a přerušovaný. Citovat
olda Odesláno 4. srpen 2004 Odesláno 4. srpen 2004 Co třeba vejfuk,mě takhle pořád něco pískalo,všecno jsem promazal,řemeny napnutý a nakonec jsem zjistil,že se vejfuk lehce dotýká podlahy a vibracema to vydávalo strašný pazvuky. Citovat
voštík Odesláno 4. srpen 2004 Odesláno 4. srpen 2004 Co kladky na rozvodaku? Nebo jestli jsi napinal remen od altiku, tak jestli nahodou nejsou v pytli ty loziska na altiku Citovat
graver Odesláno 4. srpen 2004 Autor Odesláno 4. srpen 2004 Kladka je měněná před 10 měsíci, řemen od altíku napínali v servisu a nějak moc napnutý není. Ale něco takového to bude. Hlavně mě děsí ta kladka... Citovat
voštík Odesláno 4. srpen 2004 Odesláno 4. srpen 2004 Me piskala fungl noje kladka hned po namontovani. jen proto, ze byl moc natazenej rozvodak Citovat
graver Odesláno 4. srpen 2004 Autor Odesláno 4. srpen 2004 Tím by to mohlo být, až na to, že po výměně kladka nepískala, začalo to až později. No, už vidím, jak budu chtít v servisu, aby zjistili, co to píská. Ale to napnutí rozvoďáku by se mohlo zkontrolovat - jen se mi nechce dělat tu kontrolu tam, kde ho při výměně napínali Citovat
graver Odesláno 5. srpen 2004 Autor Odesláno 5. srpen 2004 Tak už asi vím, co to je :-))) Bylo mi divný, že je to v kabině slyšet víc, než zvenku při otevřené haubně. Je to opravdu ložisko, ale od větráku. Větrák je totiž sepnutý na minimum i když je potenciometr zcela vlevo (nevím, jestli to tak má být nebo jestli je po?ák špatně namontovanej, takže se v levé poloze zarazí o výřez v palubce). Když jsem mu přidal, pískání zmizelo. Citovat
Buro Odesláno 5. srpen 2004 Odesláno 5. srpen 2004 2 graver: Ten vetrak asi ma by? tak napojený. Mne sa tiež točí aj keď je potenciometer na minime. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.