Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

s kamionakama je to vecna otazka a nerikam ze mladi jsou skuseny a vsechno jelikoz me je 19 a o prazkach jsme jezdil s tatrou tak pridam svuj poznatek

kdys budete nadavat na kamionaka podivejte se na spz hodne nejsou cesi co delaj bordel ale o to nejde nezastavam se nikoho jsou cunata mezi vsemi jak mladymy tak starsimy

spis jde o to ze kamionak je v praci a doporucoval bych vsem co maji nadavky na kamionaky aby si nejdriv sedly do kamionu a pak aby teprv nadavaly

jde totiz v mnoha pripadech nehod o neohleduplnost od ridicu osobnich aut dam par prikladu

kdys jedu po silnici 2 a 3

tridy a auto vazi v tu chvili kolem 30-40tun jsem pravim kolem tesne na krajnici ktera neni nic moc a proti jede ridic osobaku kttery ma ke krajnici i treba trictvrte metru co by jste delali (kdyby se krajnice utrhla kamion si zarucene lehne na bok a pojede okolo clovek a us to jede no jo ten zas musel letet jako pra.. .

a nebo treba kdys jedete i treba 60 km/h a predjede vas blazen kterej to pred vama zaslapne a da blinkr a odboci tak co mate delat s tema tunama za sebou s tim nic delat nejde zakonite ma osobak kratsi brzdnou drahu

a to je jen malo prikladu bezohlednosti ridicu osobnich aut

nebavim se samozrejme o nedodrzovani bezpectnostnich prestavek a tak to je bezesporu unava je znat a neuznavam nazory jedu v kuse a zvladam to neni to pravda na kazdyho jde unava

a nejsou to jen ridici nakladaku znam mnoho lidi co daj chorvatsko na jeden zatah a to neni zadna pr...

jen se chci zastat mladejch ridicu nejsou vsichni takovy aby je nekdo mel hazet do spatnyho pytle

Odesláno

Také jsem strávil 2 roky za volantem kamionu.

Plně souhlasí, že čuňata jsou všude a s těma tunama se nedá narychlo nic dělat. Byl to jeden z mnoha důvodů, proč jsem s tím skončil. jelikož však zbožňuji jízdu ve velkých vozech, přešel jsem k autobusům a musím říci, že je skoro totéž jako na kamionu. Bezpečnostní přestávky se dodržují jak kde a jak se komu chce, řidiči osobáků se k autobusům chovají také stejně. Takže ve skutečnosti jsem si moc nepolepšil.

Prostě podle mě je chyba dnes už přímo na začátku v autoškolách. Nějak opomínají učit žáky přemýšlet dopředu a domýšlet různé sytuace. Například to, že osobák než zabrzdí prudce u přechodu, mohl by se také podívat do zpětného zrcátka a usoudit, že autobus, nebo kamion za ním to nemá šanci dobrzdit a že by ho mohl přes ten přechod třeba i přetlačit, a to je jen jeden příklad z mnoha (a že těch případů za 8 hodin v autobuse je v průměru 15).

Samozřejmě se nezastávám vůbec nikoho, ale ten provoz je dnes vážně moc agresivní a vede ke spoustě zbytečných nehod.

Odesláno

o tejto téme by sa dalo veľa hovoriť. Jednoducho je drvivá väčšina šoférov osobných áut ktorá nikdy v živote nesedela v kamióne na spolujazdcovom mieste a nieto ešte za volantom. Takýto ľudia to nevedia pochopiť, že kamión s 40 tonmi sa správa úplne inak ako osobák s váhou 1,5 tony. Fyzika jednoducho nepustí.

Odesláno
Původně zaslal: wooody

ano ale chdec nesmí vejít na přechod pokud si neni jistý že vozidlo může bezpečně zastavit to je taky v zákoně

Když Ti vleze na přechodu 50 m před auto chodec a Ty ho sestřelíš - co asi bude říkat bezejmenný dav, který se na 150% na místě zjeví mnohem dřív než Ty se stačíš rozkoukat?

Kolik % lidiček z onoho davu bude tvrdit, že jsou svědky nehody, byť jediné co slyšeli je hvízdot Tvých pneumatik - vidět nemohli NIC, páč od místa nehody je dělil roh baráku?

Bohužel, byť je v zákonně tato podmínka určitě uvedena - garantuju Ti, že v popisovaném případě uslyšíš, že jsi jel jako blázen, že jsi chodce určitě musel vidět dostatečně předem, že kdybys jel 50, tak bys určitě stihl zastavit ........ Pak následuje mravenčí práce PČR, které Ty jen velice těžko dokážeš, že jsi opravdu nemohl zareagovat - bezejmenný dav určitě na Tvé straně stát nebude.

Odesláno

ked som sapozrel na fotku hned ma napadlo ze je to v NR pri Priemyselnom parku a v pozadi vidiet Visteon ci co to je za firmu

marko306: vcera (v piatok vecer) na klokocine si siel predomnou a blikal smerovkami, si si ma vsimol? :D inak nevidavam ta nikdy ani len parkovat pred kasarnami a to robim hned vedla kasarni :D

Odesláno

farky, :D ale nebol som si na 100% istý či si to ty. tipoval som iba podľa EX na SPZ, ty si ma asi zbadal skôr

ja parkujem vnútry kasárni tak asi preto. a kde tam robíš, v elektrárňach?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...