Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ja nevim jak u Vas, ale u nas sou horsi taxiky vetsinou levnejsi ...

Taxik si nevola z nejaky prestize, ale proto, ze se chci nekam dostat, kdyz nemam auto, nebo se proste du ven bavit. Vubec nemusim byt opily, ale kdyz vyjedu ven, dam si 3-4 pivky, bavim se do vecera, tak se mi proste nejak nechce domu pesky...

Chodi pre mna bud, 406 break, astra kombi, Starsi mercedes myslim ze sa mu hovorilo Okáň, renaul megane novi model, ale uplne najradšej mám, keď pre mňa príde úúplne ten starý mercedes, tuším piáno či jak sa mu nadávalo. Má najmekšie sedačky, a najlepšie sa tam sedí.

Vôbec by som nerobil vedu s toho, či príde pre mna ochcáfka, alebo 405. Konec koncou, aj tak sa lepšie sedí v 405 ako v tých tvrdých laviaciach v oktávií...

Samozrejme, pokud jedu nekam, na nejakou oslavu nebo neco vážnejšího, tax si proste privolám drahší, ale zato luxusnejší taxi službu.

V bežném dni radši ušetrím pár korun , a prevezu se tým, co pre mna príde ...

Odesláno

U nás je to, Lubk0, poněkud jinak. pokud si taxík objednám telefonicky, pak si vyberu dispečink (v Praze odhadem 10, z toho jsou ale 3 - 4 velcí hráči) a ten mi pošle auto které je zrovna nejblíž. Protože mi dispečink garantuje, že pojedu za danou sazbu, je mi úplně jedno, jestli mi pošlou SuperBa nebo třeba 406ku - vzhledem k podmínkám, které jsem popsal výše ale předpokládám že přijede auto, které ty podmínky splňuje. Samozřejmě je možné že přijede i 10ti leté auto jehož majitel zřejmě smlouvu s dispečinkem podepsal před několika lety a dispečink řidiče, který je jinak bezproblémový, jen kvůli staršímu autu vyhazovat nebude (pokud tedy to auto je jinak O.K.).

Pokud si náhodou chci vzít auto z ulice, pak se zase snažím, aby auto jezdilo pod drátem - nejhorší zlatokopové u nás jezdí právě ve starých pastech a jsou hladoví, protože chtějí co nejrychleji jezdit v něčem jiném. Když před lety nakrátko magistrát umožnil drožkařům volné ceny, tak nejdražší byl majitel starého UNA, který měl na dveřích směšných 999,- Kč/km. Tehdy byly nově na trhu Venta a, světe div se, ti kluci jezdili za běžných 20,- Kč/km, páč jim bylo jasné, že jinak než z normálních cen na leasing nevydělají. Pro mě ta doba byla ideální protože jsem si cenu jako zákazník v podstatě určoval sám - mávl jsem na tágo, navrhl jsem cenu, řidič buď kývl nebo odjel a maximálně třetí auto na cenu slyšelo a pak nastala oboustranná spokojenost (o papír z taxametru mi nikdy nešlo).

Je mi jasné, že doma v Trnavě asi znáš všechna tága a na ty kluky máš jejich soukromé tydlifony - v Praze jezdí tuším kolem 7000 taxíků a z jednoho konce města na druhý je to několik desítek km, takže vybírat si jaké auto pro mě má přijet je dost těžké.

[upravil dne 6/10/2009 Medvěd]

Odesláno
Původně zaslal: dzana.m

jo jo panové zlaté volhy:D:D:D

Moc bych se nesmál. Pokud si to dobře pamatuju, tak někde kousek od Újezda (Praha, u lanovky na Petřín), taxikářská Volha stála, je to tak rok dva zpět, a nevypadalo to na šrot, ale na pěkný auto, takže je možná ještě akční.

Původně zaslal: Medvěd

...

Jinak často vídám jako dročku tmavě šedou 405ku v naftě, osobně bych ale do ní jako zákazník fakt nevlezl. Podle mě takové auto může fungovat v noci na svoz opilců, kterým je úplně jedno čím se dostanou domů, ale soudný člověk by opravdu s nástupem do tohoto konkrétního auta váhal.

Vždyť jsem taky psal, že jsem ji viděl v sobotu večer... :aut Si vem, že třeba z těch opilců i nějaký ty prachy vypadnou.

Mít trochu upito, stopnu to jako záchranu z Peugeot-clubu... :D

Se slovy: \"Ke mě domu je to 30 minut, zvládnete to za 10?\" :D

Odesláno
Původně zaslal: Marcel505

Původně zaslal: dzana.m

jo jo panové zlaté volhy:D:D:D

Moc bych se nesmál. Pokud si to dobře pamatuju, tak někde kousek od Újezda (Praha, u lanovky na Petřín), taxikářská Volha stála, je to tak rok dva zpět, a nevypadalo to na šrot, ale na pěkný auto, takže je možná ještě akční.

Ano, v Praze momentálně jezdí minimálně 2 taxikářské Volhy (ten poslední typ čtyřiadvacítky z počátku 90tých let) a obě jsou v 1A stavu.

Odesláno

Na tych chalanov nemam soukrome mobily, iba na nektere, ale i ty neotravuju.

Volam klasicky na dispecing, a snad 10 jich tu mame taky.

Co sem vsak chtel povedet je to, ze napriklad nejlevnejsi je RELAX Taxi, kde posilaji vyse zmynena auta. Pak sou tu jine taxisluzby, treba alcatraz a podobne, kde my neposlou nic horsiho jak 5 tkovej golfik ... Ale tomu odpovida i samotna cena.

Tj sem chtel naznacit, ze tak trocha u nas plati, ze starsi auto - mene penez ...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...