Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, pročetl jsem si vlákno o bouchání za zadu... Myslím, že je to i můj případ, protože sklo na 5. dveří má značnou vůli. Dočetl jsem se tady na fóru, že se to dá celkem lehce upravit tak, že \"seřídím\" zámek.

Bohužel jsem se nikde nedočetl jak se k zámku dostat...:myslim

Je mi jasne, že musim sundat tapec., ale mám strach abych něco nepokazil, protoze je cely nacvakany na umelych \"čudlech\" a ty by určitě praskly při použití větší síly.:bojim

Je na to nějaký grif? Poradí někdo?:aut

Odesláno

Nejdříve musíš sundat tu textilní část obložení dveří. Pod ní jsou tuším šrouby na uvolnění plastové částí pod kterou je zmiňovaný zámek. Ostatní drží na těch narážecích čudlech. Vycvaknout jdou docela dobře nemusíš mít tak velké obavy z demontáže. V mém případě byl největší problém že se mi nepodařil sundat plastový náhon na stěrač okna a tak jsem musel tapec sundavet přez něj a to je pakárna. Musíš to dělat pouze přes otevřené okno a různě s tím cloumat a po malých kouskách vydolovat. Jakmile se ti to podaří máš volnou cestu k zámku. Ten povolíš a posuneš přiměřeně dolů a tím to okno dotáhneš. Nepřežeď to nebo to nezavřeš.

Zpětná montáž byla tapecu byla překvapivě jednoduchá.

Toť vše hodně zdaru ;)

Odesláno

klidně je vycvakej sílou a v peugeotu koupiš nové,stojí kolem 8kč/ks...budou líp držet než tam pak rvát ty staré a použité....

pokazit tam není co....

EDIT: brizan byl rychlejsi

[upravil dne 1/10/09 luko407sw]

Odesláno
Původně zaslal: Brizan

Nejdříve musíš sundat tu textilní část obložení dveří. Pod ní jsou tuším šrouby na uvolnění plastové částí pod kterou je zmiňovaný zámek. Ostatní drží na těch narážecích čudlech. Vycvaknout jdou docela dobře nemusíš mít tak velké obavy z demontáže. V mém případě byl největší problém že se mi nepodařil sundat plastový náhon na stěrač okna a tak jsem musel tapec sundavet přez něj a to je pakárna. Musíš to dělat pouze přes otevřené okno a různě s tím cloumat a po malých kouskách vydolovat. Jakmile se ti to podaří máš volnou cestu k zámku. Ten povolíš a posuneš přiměřeně dolů a tím to okno dotáhneš. Nepřežeď to nebo to nezavřeš.

Zpětná montáž byla tapecu byla překvapivě jednoduchá.

Toť vše hodně zdaru ;)

Moment... jdu udělat fotku není mi to jasné... :papa

Edit: Už je mi to jasné.... :super

[upravil dne 1/10/09 Ku8icek]

Odesláno
Původně zaslal: luko407sw

klidně je vycvakej sílou a v peugeotu koupiš nové,stojí kolem 8kč/ks...budou líp držet než tam pak rvát ty staré a použité....

pokazit tam není co....

EDIT: brizan byl rychlejsi

[upravil dne 1/10/09 luko407sw]

Aha nevěděl jsem, že to jde koupit....ještě dneska tam zajedu... :-D

Odesláno

OK.....moc děkuji.. Teď mě bude trápit jen jedna věc... a to je zadní stěrač.... dočetl jsem se tu, že se to občas stává, že se to zadrhne.... jde o to, že motorek běží jak má....bohužel stěrač se ani nehne... zkoušel jsem to rozebrat... a prostříkat odrezovačem apod. i několikrát.... jenže furt nic no a teď začíná být venku hnusně a já na cestách nemohu použít zadní stěrač?

Měl by někdo nějaký tip? Popřípadě troufáte si odhadnout kolik by stála výměna celého dílu? V podstatě celý mechanismus, který je přidělaný na tom skle?? :papa

Odesláno

V tvým případě se jedná o položku 2 a 3

00006405Z1 LOŽISKO HŘÍDELE 1 718,75 CZK 2 045,31 CZK 2 045,31 CZK

00006405K3 PATICE OVLÁDÁNÍ 867,00 CZK 1 031,73 CZK 1 031,73 CZK

post-0-1410961001224_thumb.jpg

Odesláno

V tvým případě se jedná o položku 2 a 3

00006405Z1 LOŽISKO HŘÍDELE 1 718,75 CZK 2 045,31 CZK 2 045,31 CZK

00006405K3 PATICE OVLÁDÁNÍ 867,00 CZK 1 031,73 CZK 1 031,73 CZK

No jo... jenomze, dle mého úsudku je to tak prorezlý, že by se musel karboflexou odříznout stěrač, abych mohl vše odmontovat a dát nové.... to bych se dostal na 10.000 CZK :potlesk:potlesk to raději budu dál prostřikovat odrezovačem... a budu doufat, že se to jednou povolý.... KUA....

Odesláno

při otevřeném okně se ti otáčí náhon stěrače?

ANO.... respektive když mám zavřené okno a zapnu stěrač, tak to lupne...pak jdu otevřít okno a motorek se otočí a vráti se do klidového stavu... když mám otevřené okno a zapnutý zadní stěrač tak se motorek netočí...

Odesláno

Takže nemůžeš ani rukou pohnout stěračem když to máš otevřené nebo alespoň trochu s tím hneš? Jestli že jo tak je tu reálná šance to rozhebat, jestli že ne tak je to na celou rozborku toho mechanismu. Vzhledem k tomu že si říkal že to je celé zarezlé tak to dobřé nevidím.

Máš zarezlé i ty šrouby co todrží pohromadě?

Odesláno

Máš zarezlé i ty šrouby co todrží pohromadě?

No právě, že s tím ani nehnu... :bojim ale veškeré matky už dokážu po několika nástřicích odrezovače bezproblému vymontovat... jen ta osička, co jde od stěrače dolů do toho tisícihranu, je asi totálně hotová... :blicismajlik nejraději bych vzal vrtačku odvrtal tu osu a koupil jen ten tisícihran s osou na kterou se pridělá stěrač.... :mrk

Odesláno

To by jsi zničil uložení té osy. Zeptej se na vrakáči a ten díl tam kup. Stejnej problém jsem řešil u předchozího auta a dopadlo to tak že celý dva roky co jsem ho měl jsem jezdil bez zadního stěrače:D

Odesláno

To by jsi zničil uložení té osy. Zeptej se na vrakáči a ten díl tam kup. Stejnej problém jsem řešil u předchozího auta a dopadlo to tak že celý dva roky co jsem ho měl jsem jezdil bez zadního stěrače:D

Nemáš nějaký tip na vrakáč Peugeotů? V okolí Phy? Bydlím 15 min po dálnici od Phy.. :roker

Když to neseženu na vrakáči tak to budu aplikovat jako ty na předešlém vozítku.... :myslim:papa

Odesláno

Za Říčany asi 2km směrem od Prahy je přímo na hlavní velkej vrakáč nejen na Peugeoty, Zeptej se tam zatím vše co jsem potřeboval tam měli;)

Děkuji moc... hezký den :super

Odesláno

Zdravím, pročetl jsem si vlákno o bouchání za zadu... Myslím, že je to i můj případ, protože sklo na 5. dveří má značnou vůli. Dočetl jsem se tady na fóru, že se to dá celkem lehce upravit tak, že \"seřídím\" zámek.

Tak toto je jednoduche, kupit nove vacsie dorazove gumicky priamo v Peugeote, mne to pomohlo

Odesláno
Původně zaslal: Brandy20

Tak toto je jednoduche, kupit nove vacsie dorazove gumicky priamo v Peugeote, mne to pomohlo

OK... i to je možnost... ale mám velkou vůli i v tom zámku... asi koupím ohoje (dorazy i ty \"čudly\" - a dotáhnu zámek)... :super děkuji

[upravil dne 1/10/09 Ku8icek]

Odesláno

Dotažení zámku bude stálejší oprava, dorazy se za čas zase můžou vymačkat a jsme tam kde jsme byli. Když zámek pořádně dotáhneš tak se ti to nehne a máš pokoj.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...