Brizan Odesláno 30. září 2009 Odesláno 30. září 2009 Už delší dobu mi vrže sedadlo řidiče. Zkoušel jsem promazat pojezdy, ale beze změny. Pravděpodobně to bude něco uvnitř sedadla, je to zvuk jako od nějaký pružiny. Neřešil jste někdo náhodou podobný problém? Jo a zjistil jsem že mi nefunguje nastavení bederní opěrky, možná by to mohlo s tím nějak souviset. Každopádně tu opěrku neřeším stejně bych to měl stažené, ale to vrzání je příšerný, každá nerovnost všechno nejen cítím ale bohužel i slyším. Citovat
alihen Odesláno 30. září 2009 Odesláno 30. září 2009 a prave tou opierkou to moze byt sposobene Citovat
AnotherOne Odesláno 30. září 2009 Odesláno 30. září 2009 Niekde tu bol popis ako opraviť tú opierku. Tuším to robil Přema. Citovat
Brizan Odesláno 30. září 2009 Autor Odesláno 30. září 2009 jj četl jsem to před časem ale to se mě to ještě netýkalo, budu to muset najít. Takže to vypadá na to čeho jsem se obával a to je to že budu muset odstrojit kůži ze sedadla. Do toho se mi fakt nechce, ale asi mi nic jiného (pokud chci mít klid) nezbývá Citovat
Brizan Odesláno 30. září 2009 Autor Odesláno 30. září 2009 já to našel. Je to přesně o té opěrce odhaduji to práci na celé odpoledne a na to asi delší dobu nebudu mít čas. Ale kdyby se zadařilo tak dám vědět. Citovat
Brizan Odesláno 30. září 2009 Autor Odesláno 30. září 2009 ano to jsem taky našel asi 15tá stránka Citovat
Brizan Odesláno 1. říjen 2009 Autor Odesláno 1. říjen 2009 Tak mi to nedalo a místo toho abych pracoval tak jsem se do toho pustil. Oprava bederní opěrky byla překvapivě jednoduchá přesně jak popisoval ve výše zmíněném vlákně Jamesz (mimochodem díky za dobý návod, bez něj bych to dohromady asi nedal ) Ale bohužel opěrka nepomohla a vesele to vrzalo dál. Tak jsem rozebíral a rozebíral až to dopadlo tak jak je vidět na fotce Po půl hodině spekulací nad tím odkud by ten zvuk mohl jít a promazáváním všeho co se dala, jsem zjistil že to dělal šroub kterým je uchycena spodní kolejnice pro posun sedada. Přestalo to až po tom co jsem ho povolil a nateklo tam dost WDčka a byl klid. Takže ve finále jsem byl dost na sebe nasr*nej že sem rozebral celý sedalo, když to vůbec nebylo potřeba protože k tomu šroubu je krásný volný přístup ze zadních sedaček. No co, alespoň jsem zase trochu poznal svýho miláčka tak trochu nahatýho:D:D:D:papa Je klid už si ani nevrzne. Citovat
Brizan Odesláno 1. říjen 2009 Autor Odesláno 1. říjen 2009 oprava bederní opěrky vypadá takto Citovat
Stoca Odesláno 1. říjen 2009 Odesláno 1. říjen 2009 Mám ten samý problém s vrzáním sedáku. Vyzkouším tvůj postup.. Díky:) Citovat
Brandy20 Odesláno 1. říjen 2009 Odesláno 1. říjen 2009 tak aj mne sa zda, ze mi nieco tam vrzga a aj na zadnych sedackach, no som trosku sklamany 3r auto a taketo somarinky, stale tam nieco vrzga, uz ani neviem ci sa mi to len zda, alebo je to naozaj ( zadne dvere, opierka ruky, sedadla, ) NO bojim sa rozobrat to vodicove sedadalo, aby som to nepo...- Je to moc narocne, treba na to nejake specialn naradicko??? Citovat
Brizan Odesláno 1. říjen 2009 Autor Odesláno 1. říjen 2009 Docela mě překvapilo že to není vůbec těžké. Jediné co k tomu potřebuješ je klíč torx asi velikost15-20 ale jistý si nejsem. Můžu ti to zítra zjistit. Než se ale pustíš do rozebírání sedadla tak se mrkni na ty 4 šrouby (torx 45)co v krajích držej tu kolejnici pro posun sedadla. Dopručuji povolit promáznout WDčkem a znovu utáhnout. Možná se tím vyhneš rozebírání sedadla. Jinak to se dělá tak že v 1. řadě odšroubuješ boční plastové kryty a sundáš páčky. Pak vyhákneš gumu co drží zadní část sedadla, je uchycena vespod a vypadá jak guma do tepláků , pak na bocích a vpředu vyhákneš potah (na to přijdeš) a poslední musíš vycvakout takový dva nýty který držejí potah v místě napojení opěradla, no a je to dole. Rozebírání opěráku je popsáno ve výše uvedeném vlákně. Hodně zdaru:super Citovat
Brandy20 Odesláno 1. říjen 2009 Odesláno 1. říjen 2009 a to buchanie v zadnych 5 tych dverach si vyriesil?? lebo ja som uz vyskusal vsetko aj som oblebil zamok, takou gumo-penou a aj tak sa mi zda ze nieco bucha, aj ked som mal vsetko z auta vonku vratane rezervi. Ako keby tam nieco , ked nadskoci auto na nerovnosti, dopadlo, taky mierny buchot potom ako skonci zvuk tlmica Citovat
Brizan Odesláno 2. říjen 2009 Autor Odesláno 2. říjen 2009 jj mám to vyřešené, vůbec se neozvou ani na velkých hrbolech. Zkoušel si ten posun zámku okna případně větší dorazy toho okna? Dále tam ještě občas mlátí plastový kryt 3. brzdového světla. Ten je potřeba buť pořádně nacvaknout, nebo ho vyndat v místě dotyku se sklem vypodložit a opět nasadit. Jinak mě už nic nenapadá co by tam mohlo bouchat tedy kromě tlumičů. Ale po třech letech provozu by bylo divný že by odešly:myslim Citovat
Brandy20 Odesláno 2. říjen 2009 Odesláno 2. říjen 2009 tak ja som skusil spravit to sedadlo vodica, namazal som vsetko co sa dalo silikonovym olejom a uz to prestalo, akurat trosku, sem tam, slabucko zaskripe bedorva opierka, ale do toho sa nepustam, nakolko mam kozene vyhrievane sedadlo a hlavne nechcem to do... Citovat
backstep Odesláno 15. říjen 2009 Odesláno 15. říjen 2009 jdu dnes po WDcko a zkusim ty srouby na kolejnici, snad to pomuze a nebudu to muset cely rozebirat diky. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.