Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim vsetkych.

Poprosim o radu.

Mam P 406 1.8 66kw LFX, LPG

Na LPG mi vozidlo slape ako hodinky bez akychkolvek zavad.

Nakolko mam vo vozidle namotovany system IMPCO, startujem priamo na LPG a teda benzin v letnych mesiacoch nepouzivam skoro vobec.

Obcas ak potrebujem neaky ten konik navyse prepnem na Benzin.

Nedavno som vsak zabudol natankovat a bol som nuteny ist na benzin a tu sa objavil problem.

Auto na Benzin naskoci a nastartuje v pohode.

Problem nastava pri jazde. Ak vozidlom kupr akcelerujem na 3jke, vozidlo zacne normalne dusit a vynechavat.

Popisal by som to asi takto, zaradim 3, slapnem na plyn a necham vozidlo akcelerovat, pri cca 2500 otackach prestane akcelerovat, na par sekund, akoby mu dosiel benzin, potom vystreli, akceleruje dalej na cca 3500 a znova to iste. zas asi po cca 2-3 sekundach akceleruje dalej na 4500 a to iste.

Cim nizsi prevodovy stupen, tym je to znatelnejsie.

Pri 5 tke to uz tak nepocitujem, akceleruje pomalsie.

Viete mi niekto s tymto poradit?, Moze to byt Pumpa? ako ma pumpa fungovat spravne? Dotlaca benzin alebo tlaci stale?

Ak sa tu uz objavil podobny problem, poprosim ma nan presmerovat pretoze som hladal a nic som podobne nenasiel a popravde ma neukrizujte ale doobeda praca a poobede rodinka takze net veeelmi malo. Dakujem

Este raz upozornim, na LPG aj pri prudkej akceleracii bez akychkolvek problemov.

[upravil dne 29.9.2009 qity3]

[upravil dne 2.10.2009 qity3]

Odesláno

Zkusím odpovědět pár možností:

- jak starý je benzín v nádrži (kdy jsi naposled tankoval), může být zvodnatělý, použij lih nebo velfobin

- palivový filtr - může být přicpaný(výměna jednoduchá a finančně nenákladná)

- palivové potrubí - může mít dirku, nebo steřelé a přisávat vzduch

- pak teprve palivová pumpa nebo redukční ventil.

- nakonec vstřiky, které se dají otestovat a vyčistit (www.jetservis.cz) u

Odesláno

myslim, ze pekne shrnuto v predchozim prispevku, to ze to na LPG jede dobre vylucuje zapalovaci rampu, neb LPG je nachylnejsi na spatnou jiskru a projevilo by se to na nem driv jak na benzinu, mozna jen, ze je na svickach nastaven mensi odtrh, nez ktery by vyhovoval benzinu ( obcas to pri montazi LPG delaji, ze nastavi mensi nez predepsany odtrh svicek) ale spis to bude v tech vecech v predchozim prispevku

Odesláno

Dnes skocim na pumpu a uvidim.

Popravde tankoval som naposledy asi tak 4 - 5 mesiacov dozadu. Predtym mi to nerobilo.

Ale mam zly pocit, ze mi neukazuje dobre palivomer a moze to byt aj malou hladinou benzinu v nadrzi. Zastavim sa dnes na pumpe a natankujem snad 20l by mohlo stacit.

Objednam rovnako palivovy filter, nie je to velka polozka.

Po nastartovani je pocut ako pumpa pumpuje a tlaci stale, no uvidime.

Zatial dakujem.

[upravil dne 29.9.2009 qity3]

Odesláno

No popravde si zacinam pripadat trosku trapne, ale co uz :aut

Natankoval som new benzin a vsetko slape ako hodinky. Takze ma to utvrdzuje ku chybe ukazovatela paliva.

Ale kedze jazdim na LPG mi to neak nevadi :D

Pozdravujem vsetkych a nech sa Vam stavaju len a len taketo zavady ako mne :mad::super

Odesláno

Já myslím že ta závada nebude v množství paliva v nádrži (čerpadlo buď tlačí nebo už nemá co) ale ve stáří toho benzínu. Hlavně že to bylo jenom tohle.:papa

Odesláno

Poprosim o dalsiu pomoc.

Ako sa ukazalo, vozidlo uz necuka pri akceleracii a vsetko fungovalo dalsich cca 500km. Uz to vyzeralo ze je vsetko ok a tu zrazu dalsi problem

Teraz je jedno ci na LPG ci na Benzin, ak idem kupr. mestom ci mimo mesta konstantnou rychlostou, takou tou kupr 50 tkou so slapnutym milimetrovym plynom na udrziavanie rychlosti alebo kupr 90 tkou po case jazdy cca par minut mi normalne prestane auto udrziavat rychlost a zacne samovolne spomalovat, akoby mu normalne odpijilo dodavku paliva a zacne spomalovat. Ak nic s plynom neurobim, auto ma tendenciu az zastavit, ak dam neutral, skape a ak pridam co i len mierne plynu auto zacne normalne zrychlovat. Ak jazdim stale stylom pridam uberiem, ide vsetko ako ma ale takto sa jazdit neda. Vie mi niekto poradit? Cim by to mohlo byt? Zacinam byt zufaly z toho auta :(

Odesláno

Na volnoběh běží normálně nebo také zdechne? Tady bych viděl chybu v nějakém čidle, nebo kontaktech a vedení. Lambda sonda, potenciometr škrtící klapky, čidlo teploty motoru ...? Dál sání - nětěsnost, stav filtru?

Přívod paliva můžeš vyloučit - dělá to na plyn i benál.

Svíčky a zapalovací rampu asi zatím také - to by škubalo pořád a hlavně při zatížení motoru.

Napadá mě ještě přicpaný katík ale to by se dusilo asi také pořád.

Rozhodující je jestli to chcípne na volnoběh a jak se chová za studena. Jestli svítí kontrolka diagnostiky, jestli krom uvedeného projevu (dušení při konstantních otáčkách) má např. nějaké další projevy - cukání, malý výkon.

Odesláno

Prave ze motor za studena alebo aj za tepla nerobi nic. Krokovy motorcek som rozobral. Volnobech normalni a vykon sa nestraca. Mne to pride akoby si system myslel, ze som dal dole nohu z plynu nieco take.

Nerobi to vobec konstantne, skratka idem , ak stale mam taku nie zrovna kludnu jazdu akoze pridavam uberam staci co i len malinko, nic sa nedeje aj 300km, no akonahle mam len jemno stlaceny konstantne plyn ci u 50tky alebo 90, popr 110 skratka zacne uberat plyn. ak pridam staci malinko, normalne sa rozbehne. Este som si vsimol, ze ak v tom momente vyradim, na LPG skape, na benzine zakolise niekde na 500 otackach ale chytisa. Diagnostika motora mi vobec nezasvieti v momente spomalovania. Hovorim, pride mi to ako keby si myslel system ze dam dole nohu z plynu.

PS. Nemam zapalovaciu rampu ale kabely. Je to 66 kw.

Ak by to boli Dve alternativy mozne, ako krokac a MAP, vymenim ich a mam sväty pokoj, len aby to bolo ono.

Odesláno

Tak můj největší favorit je ten potenciometr škrticí klapky.

Ale než ho budeš měnit tak všechno se dá změřit. Stačí jednoduchý multimetr.

Potenciometr škrtící klapky je přímo na hřídeli škrtící klapky, má tři vývody, jeden +5V, jednou zem a jeden vývod, který ukazuje od 0 do 5V, podle úhlu natočení škrtící klapky. Při měření odporu by měl rovnoměrně narůstat. Tím dostává ŘJ info o poloze pedálu plynu.

Tady hned na první straně je fotka jak to může vypadat vevnitř - jsou tam odporové dráhy, které mohou být zkratované, vydřené apod., tím dávají chybné info ŘJ.

Map senzor je podobný - opět dává info o podtlaku v sání od 0 do 5V.

Lambda také může lhát ale dá se měřit nejlíp ale osciloskopem.

Nejlíp bude napíchnou to na i jednoduchou diagnostiku a dívat se na hodnoty čidel. V tvém případě to možná bude občasná závada a bude možná nutné měřit za jízdy.

Odesláno

Midloch, dakujem za info, dost mi pomohlo. Urobim to asi takto, natiahnem si neake drotiky z danych cidiel a napojim na multimeter. A bude jasno. Za jazdy zistim, ktore robi bordel a je to. Urcite dam vediet. chystam sa na to cez vikend.

Odesláno

No tak jsem to zrovna nemyslel. Když se ti ty drátky pospojují, tak můžeš odpálit i ŘJ. Měřit za jízdy jsem myslel přes diagnostickou zásuvku a odpovídajícím vybavením.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...