Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Zapečené šrouby na termostatu

Recommended Posts

Odesláno

:mad:Můžu je odvrtat? a vyříznout závit M8? Budu zkoušet i různé chemické sajrajty na povolení. Další dotaz - to těsnění fíbrové tam patří? vypadalo jako originál nebo to stačí zatěsnit silikonovou pastou? když jsem tu přírubu termostatu sundával, tak jsem ji musel odseknout a těsnění jsem zničil.:mad::mad: Snad jsem nezdeformoval i přírubu.:mad::mad::o:papa

Odesláno

upřímnou sousrtast.Já jsem to měl taky stejný,jenom jsem ještě nemohl vyndat tu ségrovku byla tam slušně zarostlá,já jsem to utěsnil jen tmelem,neteče nic,ale zdá se,že to někde propouští,protože se chladič pomalu zahřívá už od startu.Termostat je samo novej,takže nevím proč to dělá.Kvůli tomu jsem ho měnil a je to furt stejný.

Odesláno

Nazdar. Tak s tímto jsem taky bojoval. Úspěšně, leč za cenu zalomení všech šroubů co na tělese termostatu jsou. Ty šrouby tam patří, akorád nejdou tuším nahradit druhýma s běžným závitem. Mám pocit, že jsou s menším stoupáním, takže jedině v odborné firmně, nebo u Peugeota.

Nové samozřejmně důkladně máznout grafitovou vazelínou. A těsnění jsem tam nedával, protože jsem ho neměl. Pouze tmel na utěsnění motorů a přírub. Drží stejně jako klingerit.

Odesláno

Jo taky jsem všechny šrouby na termostatu urval, ale daly se v pohode vytočit. Jsou tam fakt M7, stoupání je standard pro M7 teď si nevzpomínám kolik. Dají se koupit, ale né všude :-). Těsnění se dá sehnat např. v Autobenexu. Ale já jsem jen staré vyoperoval, namazal tmelem a dal zpět. Jo na vytažení termostatu jsou potřeba kleště na stisknutí toho pojistného kroužku.

Odesláno

Loni jsem to u 405 starey model řešil taky a dopadlo to tak že jsem nakonec utrh všechny šrouby. Tak jsem sundal víko a na ty konce navařil matky polil wd40 a jinejma sajrajtamaa nakonec všechny vytočil. Závit je tam M7 takový šrouby jsem neměl a tak jsem to vyvrtal a udělal M8 Těsnění jsem si vystřihl tuším že z klingeritu a podmazal těsnícím tmelem. Bylo to ok.:)

Odesláno

Problém vyřešen, termostat vyměněn. Šrouby na přírubě Termostatu úspěšně vyšroubovány, šrouby na motoru odvrtány, a prořezány původní závity M7. Složeno a zatím neteče. KLEP, KLEP.;):mad::papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...