Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

zdravím mám problém pri štarte.... pri štartovaní sa motor rozbehne cca po troch sekundách a je hlučný ako keby išiel na tri valce, keď podržím klúč pri štarte dlhšie naštartuje sproblémami ale motor ide normálne, auto ide ako má bez problémov... stretol sa niekto stým?...

Odesláno

po štarte ide ako keby na tri valce, a po zhasnutí motora a opetovnom naštartovaní stým že klúč podržím zopnutý dlhšie sa motor rozbehne normálne....

• O 3 týdny později...
Odesláno

Neviem no mam podobny problem pri startovani studeneho motora. Auto strasne na zaciatku dymi cca 30 sekund a asi 1 min s motorom trasie ako o dusu(ako keby chcel vyletiet). potom sa ukludni no je to hrozne :-( Co to moze byt?

Odesláno

tento problem mam aj ja.... riesil som to uz pred rokom v peugeote a nevedeli mi povedat ze co to je.... robi to hlavne ked je pod 4stupne.... a ked je -5C az -10C tak motor nabehne na 3valce a za 3-4sek nebehne aj ten, ukrutne motor sklbe ako keby mal vyskocit a to nehovorim o tom ze strasne dymi na bielo(v peugeote mi povedali ze sa mi straca voda a prechadza do valcov co sa nakoniec nepotvrdilo). Posledne co mi povedali v peugeote ze treba vymenit vsetky strekovace na co som povedal ze ci im nedrbe.... ak mate nieake dalsie skusenosty dajte vediet..... cez tyzden som bol u znameho v servise a ten ma prehovara vymenit zhavice.....

Odesláno

No chlapci potesim vas nejsu to na 100% zhavice.

Je to na 100% STARTER!!! Mam s tym skusenosti uz u troch 407 vsetko s motorom 2.0Hdi. Kamaratovi v servise povedali ze ze to zotrvacnik rozsypany vymenil ho za 300 eur a problem to nevyriesilo. Potom dal opravit starter a vsetko v pohode. Starter ma vysoky odber a skratuje. Preto nahodi motor aj na 3 valce. Na dvoch autach to odislo zhruba pri 90-100tis km a na mojom pri 160tis km. Treba ho dat vybrat a zaniest do firmy kde ich opravuju. Bude to stat okolo 50 eur. V peugeote chcu za repasovany 250e....

Odesláno
Původně zaslal: duricek

Je to na 100% STARTER!!! Mam s tym skusenosti uz u troch 407 vsetko s motorom 2.0Hdi. Kamaratovi v servise povedali ze ze to zotrvacnik rozsypany vymenil ho za 300 eur a problem to nevyriesilo. Potom dal opravit starter a vsetko v pohode. Starter ma vysoky odber a skratuje. Preto nahodi motor aj na 3 valce. Na dvoch autach to odislo zhruba pri 90-100tis km a na mojom pri 160tis km. Treba ho dat vybrat a zaniest do firmy kde ich opravuju. Bude to stat okolo 50 eur. V peugeote chcu za repasovany 250e....

takze je ten starter poskodeny? alebo to je vseobecne problem.... ze ked ho vymenim ci to vlastne pomoze...
Odesláno

Niesom síce odborník na motory, ale čo má štartér spoločné s naskočením dieselového motora na tri valce pri nišej teplote?

Tento istý problém mám aj ja. Ak klesne teplota pod cca 5 stupňov tak prvý ranný štart je problém. Naskočí na tri valce, trasie sním odušu a po niekoľkých sekundách ide normálne. Bol som už vo viacerých servisoch, viackrát na diagnostike tiež som to riešil tu na fóre no bohužiaľ nič. Už ma to trápi takmer dva roky. Žhaviče sú OK, vstrekovače OK, čerpadlo OK. Mám síce 307 SW, ale bude to asi to isté. Ak sú teploty viac ako 5 stupňov chytá bez problémou. Uvažujem ešte či náhodou nepadá nafta, alebo nieje vadné nejaké čidlo teploty. Ak je vonku teplota aj okolo -10 auto žhaví max. 3 sekundy. Nieje to málo? Môže mi niekto poradiť ktoré čidlá sú na snímanie teploty a kde sa nachádzajú v motorovom priestore?

Odesláno

Starter je ko. Je rozsypany v nutri a skratuje. A mava aj vysoky odber. Keby s tym nemam skusenosti uz u troch aut tak to nehovorim s takym presvedcenim. Ale na vlastne oci som videl ako ten starter klakol uplne. Mali sme auto v servise a startovali sme viac krat po sebe a bolo tam videt iskry. A potom uz bol KO uplne ze iba cvakal a nic. Dal sa opravit a vsetko bezi ako ma

Původně zaslal: FoXiKpk

Původně zaslal: duricek

takze je ten starter poskodeny? alebo to je vseobecne problem.... ze ked ho vymenim ci to vlastne pomoze...
Odesláno
Původně zaslal: očko

Niesom síce odborník na motory, ale čo má štartér spoločné s naskočením dieselového motora na tri valce pri nišej teplote?

Tento istý problém mám aj ja. Ak klesne teplota pod cca 5 stupňov tak prvý ranný štart je problém. Naskočí na tri valce, trasie sním odušu a po niekoľkých sekundách ide normálne. Bol som už vo viacerých servisoch, viackrát na diagnostike tiež som to riešil tu na fóre no bohužiaľ nič. Už ma to trápi takmer dva roky. Žhaviče sú OK, vstrekovače OK, čerpadlo OK. Mám síce 307 SW, ale bude to asi to isté. Ak sú teploty viac ako 5 stupňov chytá bez problémou. Uvažujem ešte či náhodou nepadá nafta, alebo nieje vadné nejaké čidlo teploty. Ak je vonku teplota aj okolo -10 auto žhaví max. 3 sekundy. Nieje to málo? Môže mi niekto poradiť ktoré čidlá sú na snímanie teploty a kde sa nachádzajú v motorovom priestore?

S nizkou teplotou neviem ci to ma nieco spolocne. Na tri valce naskakuje aspon u 407 preto lebo je vyskratovany a zle nahodi motor. Nam to na vsetkych autach odislo normalne v lete. Inak mne auto zhavi aj pri -20 tak 2 sekundy. Takze zhavice to urcite nebudu

Odesláno

Ja si osobne myslím,že to štartér nemôže robit.Švagor mal podobný problém.Najskôr sme zistili,že mu nežhaví.Prišli sme na to,že ma nefunkčne,rele žhavenia.Mal na ňom zlú kostru.Potom všetko išlo ako ma.Nakoniec sa to začalo zase objavovať.Dosť dlho mu štartovalo.Keď bol zohriaty tak v pohode,iba niekedy sa to objavilo pri zohriatom motore.Nakoniec skusil tankovať na inej pumpe a má po problemoch.Fakt neviem,aký to má zmysel.V tvojom pripade by som skôr tipoval na niektorý žhavič,alebo ti padá nafta.:myslim

Odesláno

Ja si myslím, že by to teoreticky mohlo súvisieť aj so štartérom a aj so žhavičmi. Niektorý z nich môže byť chytený, čo nevadí ak je batéria ok, ale keď je vadný štartér, može vyšťaviť batériu natoľko, že jednoducho nežhaví dostatočne. Ale to len varím z vody.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Poradte chalani co skontrolovat a overit ako prve? Auto rano ked je pod 5 °C tazko startuje a trasie ho o dusu. Aj zadymi a zadymi aj ked je vonku viac stupnov. Dakujem.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...