Roman Odesláno 27. červenec 2004 Odesláno 27. červenec 2004 Čau lidi,tak jsem si v pátek nechal umýt motor protože se tento týden chystám na montáž LPG. Dnes už vím,že u této firmy si příště motor nenechám umýt. Na netu jsem četl že to trvá cca 10 minut-ten borec to měl asi za pět minut (ne-li dřív)... Nejdřív mi to nastříkal nějakým odmaš?ovadlem,nevím proč stříkal i kapotu:( a přesto že jsem upozornil kde hlavně to chci umýt,tak výsledek je tak 50% čistota motoru. Ovšem to nejlepší nakonec - sice to tak trochu vyfoukal vzduchem,ale jel jsem na chaloupku střídavě na tři válce. Když jsem v sobotu vyndal kabely tak jedna svíčka byla pod vodou... Co dodat,snad jen že za 159,-Kč to byla drahá sranda,a už asi nikdy ne k Neptunu - Harfa. S Formanem jsem jezdil do ČSAO na Černokostelecké a byl jsem spokojen s kvalitou i cenou (70,-Kč).Jen pracovní doba mi nevyhovuje... Tak jsem si postěžoval,a hned je lépe.. Tak Příjemný den všem. Čau Citovat
graver Odesláno 27. červenec 2004 Odesláno 27. červenec 2004 1. Umytí benzínového motoru je blbost, blbost, blbost - najdi si v diskusi, co jsem si užil já (a to mám ještě štěstí). 2. Co chceš za 70,- resp. 159,- Kč? U své staré Lancie blahé paměti jsem za to dal i 300,-, dělali to wapkou i zespodu, celkem dvakrát detergent + mytí, předtím omotali důležité agregáty igelitem, sušili to horkým vzduchem + ručne (rozebírali a vysoušeli i některé spoje), celkem to trvalo skoro půl hodiny a stejně jsem málem neodjel... To ovšem byla Lancia. Citovat
lexa Odesláno 27. červenec 2004 Odesláno 27. červenec 2004 ;):cool:Myl jsem si minulý týden motor sám, používal jsem VAPku a arvu, myl jsem to hodinu a půl, včetně doby na působení arvy, voda asi 40 minut a velmi důkladně. Je fakt, že mám ropáka. Nastartoval jsem napoprvé jízda do dneška bez problémů. Snad je jen lépe.;);):papa Citovat
oddie Odesláno 27. červenec 2004 Odesláno 27. červenec 2004 Na Neptunu Harfa nechávám mýt motory a podvozky celkem často (aby ne, když je to od Vašendy přes ulici ), a nikdy jsem neměl sebemenší problém. Spíš se mi stávalo, že to myl zbytečně dlouho, a musel jsem ho upozornit, že tenhle kus tak důkladně nepotřebuju... Tahle myčka má obrovskou výhodu, že má zvedací rampu, takže po zvednutí vozu myje i podvozky a motory i zespodu/zezadu, kam se shora nedá dostat. V případě, že se mi na mytí něco nezdá, není problém tam dotyčného poslat znovu, a bez odmlouvání vždy požadovaný úkon okamžitě provedl. Jediné, co je na tomhle mytí trochu problém, je agresivita toho mycího sajrajtu - je to vidět na laku předních blatníků, i když to pořádně opláchne, a projedu klasickým mycím programem. Druhá věc je taky cena - motor shora + zespoda + podvozek + klasický mycí program (průjezd myčkou) = cca 500,-Kč. Nicméně, jednou se to vyplatí udělat, nejlíp předtím, než na tom autě jdu něco dělat (velká údržba na agregátech, cokoliv na podvozku). Pokud koupím nějaké auto, co si chci nechat, tak jde za pětikilo na myčku, a o ničem nerozmýšlím. U aut na díly šel většinou aspoň motor shora (to bylo párkrát překvápko, když jsem do myčky dostrkal bouračku... ) Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.