strangers Odesláno 26. červenec 2004 Odesláno 26. červenec 2004 Zajímalo by mě zda-li tu někdo neví jak by šlo udělat startování P 205 1,9 GTI přes tlačítko na palubce , nebo dokonce to tu někdo nemá a zda je ochoten poskytnout nějaké info o teto věci . A druhý dotaz bych měl zda-li se nedá někde u nás koupit čirá optika na přední blinkry a přední světla na P 205 1,9 Gti . Zajímá mě kde a za kolik . Ahoj všem , předem díky za pomoc ochotným ... Citovat
voštík Odesláno 26. červenec 2004 Odesláno 26. červenec 2004 Cirou optiku jsme videl v nejakym anglickym casaku, jestli i blinkry to nevim. A cenu bych mohl nekde najit, mozna ho mam jeste doma. A s tim cudlikovym zapalovanim - sezen bud 1. hodne silny rele (rekl bych tak 100-150A) nebo 2. poradnej spinac, kterej vydrzi takovej proud. Dal to je uz jednoduchy - natahnou kabely a jedeeeem I kdyz, ted me mnapda, ze tim dratem k te civce na starteru zase tak silny proudy netecou co? To bude asi potom stacit neco do treba 30A a i to bude moc Takze yb ti melo v pohode stacit relatko treba ze sahar (pokud bys ho tam chtel - neni treba) Jsem zvedav, co mi na tohle bastleni rekne Oddie Moc elektricky vzdelany nejsem. BTW Oddie: neboj, na tebe jsem nezapomnel, az pojedu do P., tak se stavim i s ti co mas rad Citovat
Jardaned Odesláno 26. červenec 2004 Odesláno 26. červenec 2004 To Voštík trochu s těma ampérama přehnal.I když to tlačítko budeš mít zapojený napřímo,tak tím pouštíš jen proud do cívky startéru.Stačí koupit normální start.tlačítko,které by mnělo být běžně k dostání.Čau. Citovat
Petano Odesláno 26. červenec 2004 Odesláno 26. červenec 2004 No pokud chcete tlacitko tak bud pres nejaky rele, nebo tranzistor nebo naprimo A starter + neco okolo by snad nemelo sezrat vic nez cca 30 - 40 amper takze bych to videl idealne naprimio pres spinac ... mozna je nejlepsi se podivat jak je to udelany kdyz se sepne klicek .. jestli to jde pres klicek nebo pres rele nebo kdovijak ... Citovat
oddie Odesláno 27. červenec 2004 Odesláno 27. červenec 2004 Nevím, co to má smysl, mít startování na tlačítko, ale stačí odpojit jeden drát ze spínačky, a připojit jej na tlačítko - a je hotovo. To tlačítko nemusí být nijak extra dimenzované, přes cívku vysouvače pastorku toho moc neteče, a navíc jen krátkodobě, takže to unese i tlačítko ke zvonkům... ten tam ale asi nechceš, co? Tak prostě něco té velikosti, mikrospínač by to neunesl... (ale pokud tam chceš mít mikrospínač, stačí to připojit přes relé). Citovat
voštík Odesláno 27. červenec 2004 Odesláno 27. červenec 2004 Vzdyt jo , me to pak prece trklo Citovat
oddie Odesláno 27. červenec 2004 Odesláno 27. červenec 2004 Když se použije relé, jde s tím dělat různá kouzla, např. že se startér skutečně spusí jen při zapnutém zapalování a stojícím motoru, kdežto při běžícím motoru můžeš tlačítko mačkat jak chceš a startér se nezapne, stejně tak při vypnutém klíčku... ale stejně mi nějak uniká smysl toho tlačítka, mně start klíčkem nijak nevadí... Citovat
voštík Odesláno 27. červenec 2004 Odesláno 27. červenec 2004 To vis, takovy ten F&F \"tuning\" Ja bych to nechtel ani kdyby mi za to platili, ale kdo chce kam..... atd Protoze otocit klickem, presunout ruku nekam jinam, zmacknout cudlik.... No moje nervy..... takhle si radsi 10x za den ukroutim zapesti, ale abych machal pri startovani rukama jakobych odhanel mouchy..... EE:bojim Citovat
Dress Odesláno 27. červenec 2004 Odesláno 27. červenec 2004 třeba je zvyklí z náklaďáků,....já to zažil na Ikarusu, tam byl kolíbkový spínač který zapnul zapalování a knoflík startování,....to byl vůbec autobus...motorová brzda pod sedačkou taky na knoflík na který se dupalo patou, motor se chcípal právě, když byl neutrál a spustil si motorovou brzdu, stěrače taky na kolíbku umístěné v levé straně palubky, a světla se spouštěla klíčkem jako zapalování, první poloha obrys. a druhá potkávačky.... Citovat
Marlin Odesláno 27. červenec 2004 Odesláno 27. červenec 2004 mi snme tohle meli udelanz na Passatovy z 84 roku, a to jen proto, ze se nejak pokazil spnac na klicku, tak sme starotvaly pres tlacitko.... no, nebylo to spatne Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.