Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Byl jsem vloni v zimě v Sosnové. Bylo to super. Navíc jsem šel hned v první ranní skupině, takže byl celý okruh včetně fólií pod sněhem. O to větší to byla zábava. Když sníh roztál, přišlo mi, že ty fólie vůbec nekloužou :) Myslím, že to bylo užitečné, hlavně jsem zjistil, že když auto dostane nedotáčivý smyk, nemá cenu točit volantem ještě víc :) Losí test byl super, ten mi šel :) No a při vracení se do fronty si člověk zablbl na sněhu v 60kmh s ručkou... :)

Odesláno

Společně s manželkou jsme si \"Kurzy bezpečně jízdy\" před pár lety zaplatili a určitě nelitujeme. Osobně přemýšlím, že si to v zimě či na jaře zopákneme - je to o něčem úplně jiném než pouhopouhé \"blbnutí\" na letišti, které tu vychvaluje OK 406, to ale pochopí až někdo, kdo se kurzu sám zúčastní

Odesláno

shwaara: to s nedotacavim smykom mas pravdu. Dokonca ani nie ze nema cenu tocit viac, ale ak vytocis viac a po chvilke ti kolesa chytia, tak pekne ti to hodi zadok a zrazu mas pretacavi smyk.. a toto vecsina ludi necaka. Odporuca sa vraj (pri jazde na snehu) ak otocis volantom a auto neboci ako chces, tak nie tocit viac ale vyrovnat a vybocit znovu.

nebol som bohuzial v ziadnej takej skole, myslim ze najblizsia je az v rakusku. Jediny \"trening\" co som robil bolo na prazdnom parkovisku, pripadne prehladna zatacka kde som videl ze je prazdno skusal prejazdy roznymi rychlostami a inak reagovat. Myslim ale ze taketo skoly smyku, pripadne aspon ked si nasimulujes smyk sam, je lepsie ako nic pripadne to co instruktor v autoskole povie na vyuke.

v top gear boli myslim na \"vylete\" vo finsku a tam beru autoskolu vazne. Na skole smyku vraj su nejake 6 lekcie, potom maju jazdenie na snehu, v noci atd.. proste vymakane. vycvik vraj trva 3 roky kym dostane vodicak.

http://www.youtube.com/watch?v=fy8LJx71_9o

Odesláno
Původně zaslal: Medvěd

Společně s manželkou jsme si \"Kurzy bezpečně jízdy\" před pár lety zaplatili a určitě nelitujeme. Osobně přemýšlím, že si to v zimě či na jaře zopákneme - je to o něčem úplně jiném než pouhopouhé \"blbnutí\" na letišti, které tu vychvaluje OK 406, to ale pochopí až někdo, kdo se kurzu sám zúčastní

Tak na ,,letišti\" jsou instruktoři z AMK + závodní jezdi, co mají výkon. třídu. Tak asi o žádné blbnuti Medvěde nepůjde a nebo ano? Já si myslím, že ne. Pokud mi to vychází, tak vždy tam jsem. :super

Odesláno

Mě osobně se to líbilo, sice sem si chvilku řikal, že za ty prachy nic moc, ale dozvěděl jsem se dost nových věcí, a hned si je i vyzkoušel, nedařily se mi hodiny 360° vždycky jenom o půlku 180° instruktor se divil že prej mám ESP, nebo nějakýho asistenta... ale nic takovýho ve 406 nemám :) ochcávky se točily jak čamrdy :D Je to ale blbej pocit poprvé se otočit s autem, ne že bych se bál o sebe, ale už sem se viděl na střeše :D

Odesláno

http://www.superdrive.sk/

Robia v rakusku, ale aj na slovensku, len rakusko je omnoho lepsie. Cena 177 Eur aj zo stravou ... Neni to tak strasne, a zevraj su dobry ...

Skola nema moc velky ucinek kdyby ty tam pozicali nejake Bawo s ESP a co ja vim cim, to se bude jinak v zakrute pak spravat ako 309 tka ze ?

Odesláno
Původně zaslal: Lubk0

Skola nema moc velky ucinek kdyby ty tam pozicali nejake Bawo s ESP a co ja vim cim, to se bude jinak v zakrute pak spravat ako 309 tka ze ?

Osobně si myslím, že taková \"škola smyku\" by měla probíhat na tom autě, kterým dotyčný i nejčastěji jezdí - k čemu zkoušet smyky v P 911 když na dvorku mám P 205 1,1 ???

Odesláno
Původně zaslal: Medvěd

Osobně si myslím, že taková \"škola smyku\" by měla probíhat na tom autě, kterým dotyčný i nejčastěji jezdí - k čemu zkoušet smyky v P 911 když na dvorku mám P 205 1,1 ???

přesně tak :super

já byl v maxcars.cz každej si jezdí ve svym autě, od Feldy po Mercedes-Benz Vito...

Odesláno

Zdravím, byl jsem tam zrovna minulou sobotu - společnost HCT na okruhu ve Vysokém mýtě. Bylo to super, doporučuju všem zkusit si to. Každopádně s vlastním autem, i když člověk občas trochu trpí, ale vidí, co se děje v krizovkách. Osobně jsem čekal, že bude 307 nedotáčivá, ale nakonec nebyla zatáčka, nebo manévr, ve kterym by se mě zadek nesnažil předeběhnout. Zpočátku jsem se tam motal ostošest:) Což prý v mém případě způsobila kombinace pneu - vpředu nové, vzadu ojeté, kolem 3mm vzorku. Ač mi instruktor stále tvrdil, že mám ideálně upravený trenažér na školu smyku, tak začínám šetřit na nové zadní pneu. :papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...