cwoker Odesláno 27. srpen 2009 Autor Odesláno 27. srpen 2009 nezda sa vám že tých cca 90 mA je celkom malo na 44 Ahod. baterku? Nemože byt napriklad špatná bateria? Resp. ako sa da zistiť či je bateria OK? Da sa to nejako zmerat? Citovat
marko306 Odesláno 27. srpen 2009 Odesláno 27. srpen 2009 odpoj baterku a voltmetrom zmeraj aký prúd vydáva. Malo by to byť tuším niečo cez 12V. Ak dáva menej tak je niektorý článok odpálený. V klasickej 12V baterke je 6 článkov a každý vytvára +/- 2V čo je dokopy 12V a ak jeden už nedáva 2V ale dajme tomu 1,5V už dáva baterka, len 11,5V a je nepoužitelná pre auto. Píšem o nabitej a doliatej baterke. Ešte sa dajú aj hustomerom zmerať jednotlivé články v akom stave je elektrolit. Napätie jednotlivých článkov u novších batérií nezistíš(aspoň mi to nie je známe) dakedy boli takzvané asfaltové batérie ktoré mali články poprepájané vrchom a spoje boli odokryté a dalo sa zmerať napäti v jednotlivých článkoch. Ale také sa už tuším nevyrábajú [upravil dne 27/8/09 marko306] Citovat
P607Olda Odesláno 27. srpen 2009 Odesláno 27. srpen 2009 90 mA je veľa. 5 mA by bolo tak akurát. Mal som takto prehodené napájanie na rádiu u Boxera. 7 rokov jazdil normálne (každý deň), celkom asi 300 000 km. Problém nastal až v autobazári. Majiteľ mi volal, že po mesiaci neštartuje. Tak som zaplatil novú baterku. Za ďalší mesiac mi volal, že ani nová baterka neštartuje. Tak som na to pozrel, a - bolo to prehodené. Takže 2000 Kč v ... . To si potom človek zapamätá... [upravil dne 27.8.2009 P607Olda] Citovat
cwoker Odesláno 27. srpen 2009 Autor Odesláno 27. srpen 2009 Původně zaslal: P607Olda 90 mA je veľa. 5 mA by bolo tak akurát. Mal som takto prehodené napájanie na rádiu u Boxera. 7 rokov jazdil normálne (každý deň), celkom asi 300 000 km. Problém nastal až v autobazári. Majiteľ mi volal, že po mesiaci neštartuje. Tak som zaplatil novú baterku. Za ďalší mesiac mi volal, že ani nová baterka neštartuje. Tak som na to pozrel, a - bolo to prehodené. Takže 2000 Kč v ... . To si potom človek zapamätá... [upravil dne 27.8.2009 P607Olda] no tak to je dobra skusenost na zapamatanie... Inak aj u mna problem v podstate nastal, ked som prestal chodit do prace kazdy den autom... nejak vtedy sa objavil tento problem... Citovat
cwoker Odesláno 27. srpen 2009 Autor Odesláno 27. srpen 2009 Původně zaslal: marko306 odpoj baterku a voltmetrom zmeraj aký prúd vydáva. Malo by to byť tuším niečo cez 12V. Ak dáva menej tak je niektorý článok odpálený. V klasickej 12V baterke je 6 článkov a každý vytvára +/- 2V čo je dokopy 12V a ak jeden už nedáva 2V ale dajme tomu 1,5V už dáva baterka, len 11,5V a je nepoužitelná pre auto. Píšem o nabitej a doliatej baterke. Ešte sa dajú aj hustomerom zmerať jednotlivé články v akom stave je elektrolit. Napätie jednotlivých článkov u novších batérií nezistíš(aspoň mi to nie je známe) dakedy boli takzvané asfaltové batérie ktoré mali články poprepájané vrchom a spoje boli odokryté a dalo sa zmerať napäti v jednotlivých článkoch. Ale také sa už tuším nevyrábajú [upravil dne 27/8/09 marko306] ked som zmeral napatie na baterii, tak baterka dava okolo 12,5 V... takže bat. bude asi v pohode... Citovat
P607Olda Odesláno 27. srpen 2009 Odesláno 27. srpen 2009 Pozri to autorádio - zrejme to zistíš už napohľad - autorádiá mávajú popis káblov na hornej strane. Takže si zisti, ako patrí \"trvalý plus\" a \"kľúčikový plus\". Citovat
marko306 Odesláno 27. srpen 2009 Odesláno 27. srpen 2009 jj, baterka vypadá v tom prípade ok, ale pozri to autorádio ako píše P607Olda z TN:D [upravil dne 27/8/09 marko306] Citovat
cwoker Odesláno 8. listopad 2009 Autor Odesláno 8. listopad 2009 Tak zdravim, az teraz som sa dostal k skumaniu zapojenia toho radia a zistil som, ze tych spominanych 12V, co ma ist na ten ISO konektor na poziciu A4 a A7 beriem z jedneho kablu (+12V). Taka mala podotazocka: nemali by tam byt dva tie kable(12V)? Jeden by mal ist normalne asi z baterky na napajanie pamati a druhy by mal ist zo zapalovania?! Citovat
P607Olda Odesláno 8. listopad 2009 Odesláno 8. listopad 2009 Áno, lebo ten zo zapaľovania (A7) žerie viac. Citovat
cwoker Odesláno 8. listopad 2009 Autor Odesláno 8. listopad 2009 a kde mam najst ten kabel (+12V) zo zapalovania? Citovat
P607Olda Odesláno 8. listopad 2009 Odesláno 8. listopad 2009 Treba to vyskúšať, napríklad na zapaľovači. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.